Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На гости на ЗМЕЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: На гости на ЗМЕЯ

Ааахх Змеьооо,как можа да ме изненадаш в наи неподходящия момент?? Амчи бивали така?Да изфръкнеш от небетието! Амчи обадисе предварително!! Че дая напраим както трябва! Я в скоро време да бръмнем на там дет ме попита в Шейново !! Аиде мисли кога? Чакам обаждане!! 0898496853
    Най-добре е да имаш богати приятели!!!
    Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Добре де, аз си написах домашното а Вие??
      Или сега откакто Змея може да качва снимки, всеки чака другия.

Четири дена сте карали, каквито и оправдания да измислите, все единия трябва да си е написал домашното досега.

Коментар

Аааааа, аз преди Бойко не смея

Бойче, пущай твойте, че мойте малко и пак няма да стигнат за двулитровото "Шуменско" на Чинела

Коментар

Под огромен натиск на различни фенове ще опиша и нашето последно пътуване, каране, чупене или общо казано новите преживявания на "Тюфлек Racing"

На 03.05.2010г. нашият приятел от Шумен Емо имаше рожден ден. Да ни е жив и здрав. И понеже празнуването щеше да е в Троянския балкан решихме там да ни е първото каране за този дълъг уикенд. Началната ни точка беше хотел "Биле" в Бели Осъм. Още на 06.05.2010г. се събрахме, ама късно вечерта. Пак се запоти апарата и не можах да снимам купона.
          Ето и 07.05.2010г. сутринта. Всички ентусиазирани, готови за каране, но Емо още си чакаше мотора. За да не губим време със Змея и Пламен от Варна /Plamen WR / решихме да позагреем малко. И се започна приготвянето
          Мотора ми вече има нова придобивка върху седалката - гумена стелка с мидички срещу приплъзване на дупните ми части.

Обличането. Мъка, мъка.

Ама на ЗМИЯ му е лесно с Ива. То така всеки може да се облича

За първи път виждам новото облекло на Митака и малко трудно беше за да свикна, че не е по пижама, а с истински панталон за ендуро

Ама е много фешън. След огромните мъки по сгъване на коремите за обличане и обуване все пак бяхме готови и запалихме.

И тъкмо да тръгнем - айде да пръскаме вериги

Най-после

Хубавото беше, че въобще не знаехме накъде да караме. Затова почна пробата на различни пътчета, пътеки, храсти и всякакви други неща с надеждата, че все някъде ще излезем. Ама все не излизахме, но пък си карахме с огромно удоволствие. Ето и първите снимки. Мястото е някъде над с.Чифлика.
          Пламен крепи мотора, докато Митака прокарва път през драките.

Най-якото беше, че минахме през това място, ама все още си карахме без никаква посока, а по обяд трябваше да се върнем до хотела да вземем Емо с мотора му.
          Продължихме. И тук имаше много красиви гледки и всичко беше зелено, свежо. Времето също беше с нас - топло и с дъжд, но пък при нас на по-високото не падна и една капка.
          И все карахме в някакви посоки.

Така излязохме на някакъв малък черен път. Минах през кална локва, която ми изглеждаше много малко, но след като влязох мотора потъна до седалката и добре, че излезе. Така стигнахме до края на този път. Бях "леко" уморен.

Хубаво място и интересно за минаване при малко по сухо време. Вече наближаваше 12.00 часа и трябваше да вземем Емо. Върнахме се до хотела.

напълнихме

почакахме

И тръгнахме отново. Този път имахме посока - Беклемето, но отново нямахме път. Собственика на хотела беше обяснил на Емо откъде да минем за билото и ние уверено тръгнахме след него........................
          Последно редактирано от boiko73; 11-05-10, 13:36.

Коментар

.................... И така следва покоряването на Беклемето . Карахме уверени, че знаем откъде да излезем на билото. Задължителните фотосесии по пътя.

И така карайки стигнахме до една поляна.

Тук много пътеки, но никъде не се виждаше черен път, както беше обяснено на Емо. Ами сега. Сега първо решихме да тръгнем направо - грешка не е това. Я ей там дясно има пътека

И там пробвахме, но отново не ни доведе до нищо хубаво. В крайна сметка остана последната възможност - да хванем гората нагоре където имаше нещо като пътека или улей но водеше нагоре.

Поснимах за последно прекрасната зеленина

и тръгнахме нагоре. И тъкмо набрахме скорост по баира спрях, защото усетих, че фотоапарато го няма. Митака се върна да го търси, даже го и намери и даже ме снима да се човъркам по GPS-а.

Някъде натам е посоката

Емо и Пламен вече се бяха качили и викаха отгоре, че са намерили път. С Митака ги наближихме, Пламен ни каза, че било стръмно и по-късно разбрахме, че с Емо са се нагласили да ни снимат и да гледат как ще падаме. Просто не знаеха с кого си имат работа. "Тюфлек Racing" показа скритити си възможности и излетяхме като тапи

И ето го пътчето.

А в гората беше прекрасно

Поехме по това пътче, с толкова много камъни, че можеше цяла крепост да се построи. Карахме и така стигнахме една поляна, от която вече се виждаше в далечината Беклемето.

Времето беше облачно, но въпреки това реших да поснимам това, което беше около нас.

Продължихме след като се нагледахме на зелено и стигнахме до Беклемето.

Леко ни поодуха вятъра и поехме надолу........ към близката кръчма.

Набързо по една бира, по една студена вода и тръгнахме обратно. Тъй като времето беше напреднало, решихме да не рискуваме и да се върнем през същото място, откъдето бяхме се качили. Естествено Пламен избърза и се прибра по друг път, всъщност по този, който търсехме преди това да се качим .
            Ние естествено не се върнахме точно по същия път, но пък бяхме близо до него.

Така завърши за мен този ден. Стигнахме хотела, разтоварих, преоблякох се и слязох в ресторанта. Не знам защо, но пак се прецака фотото и никакви снимки не можах да направя вечерта. Митака и Пламен отидоха още малко да покарат в околностите и се върнаха, точно преди един голям порой с градушка.

Ето това се получи след цялото каране

Предстоеше ни още едно каране, което се оказа доста по-вълнуващо за мен.
            Но за това след малко...........
            Последно редактирано от boiko73; 11-05-10, 13:08.

Коментар

1. Бойко, вземи си смени гумата, задната.

2. "Змея" си е наистина змей...не цял дракон си е!!!!
              Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
              KTM 350 SX 2011

Коментар

С нетърпение чакам да пуснеш и снимките от Узана.

Коментар

Ейййй, т`ва с гумата не трябваше да го споменаваш - ако знаеш откога ми е поръчал да я сменя А аз все му обяснявам, че ще изкара още едно возене

Коментар

Такаааааааа. Дойде втората част от голямото каране. Подготовката започна още от 07.05.2010г. вечерта. На няколко чаши се взе решение да се направи едно преходче Бели Осъм - Беклемето - Узана. Добре, че на някой чашите бяха по-малко и си спомни откъде минава маршрута, описан в пътеписите за маршрута Ком-Емине. Решението се промени да се направи маршрута но подсичайки билото. Аз гледах, пулих се, но си мълчах защото плановете на чашка никога не се получават, а и характерното за нас е, че не ни е присъщо ранното ставане. Все пак на 08.05.2010г. аз станах в 07.30 часа и в 08.00 часа вече чаках групата долу. Пих кафе, пих кафе и пак пих кафе и в 10.00 часа всички станаха . Тръгнахме към Троян за да ремонтираве гумата на Митака, която спука предишния ден.

Когато всичко е наред по мотора ЗМЕЯ винаги е в това настроение.

Така, продължихме към Узана, беше вече 12.30 часа, а още не бяхме карали. Стигнахме Габрово и естествено спряхме на Била да пазаруваме за вечерта - 40 минути

И пак продължихме към Узана и този път стигнахме. Веднага започна преобличането, защото беше почти 14.00 часа Тук дойде и Чочо с останалата част от групата. Пламен си беше тръгнал за Варна, а Емо си забрави каската на Узана. Така само с Митака и Веско от Шумен се присъединихме.

Чочо каза, че ще караме към връх Исполин да загреем и после ще решим посоката. Викам си връх, загряване - не звучи много добре. Но пък беше красота горе, въпреки лошото време и студ.

Нагледахме се и започнахме да мислим маршрут.

Погледнахме GPS-а

обач и там нищо. Тогава Чочо предложи, така и така има кръг от ендуро шампионата да минем след състезателите по трасето на клас "хоби". Е тук почти се вцепених, ама пък всички се съгласиха и аз какво да правя тръгнах с мъжете. За съжаление снимките са съвсем малко и започват едва от средата на трасето. Освен, че карахме по трасето не знам защо и не спирахме за почивка, при положение, че не участвахме в състезание. Ето чак тук спряхме за по цигара

Следващата спирка беше чак горе на билото, откъдето виждах Шипка.

На няколко пъти губихме маркировката, забихме се в трасето на експертите, върнахме се, катерихме се, слизахме и най-накрая пак успяхме да нацелим верния маршрут.

Минахме цялото трасе, без един малък участък, за който ни предупредиха, че е кално и много стръмно и натам тръгнаха само Чочо и Веско. Ние не бяхме за кал, че пак не си сменихме гумите. Изминахме общо 36 километра с всичките ни търсения на пътя. Аз лично останах изненадан мотора през какви места мина и от какви места ме измъкна. Беше невероятно удоволствие да се кара по това трасе - много разнообразно, с много хубави места, които не можах да снимам, но пък реших и аз да карам с групата или поне да се опитвам да не изоставам много. Много вълнуващо изживяване беше за мен, а в началото мислих въобще да не тръгвам, че да не спъвам останалите с темпо. Стигнахме до хижата. Там естествено ни чакаха целувки и бира

и кюфтета имаше

Говорих развълнуван от преживяното и се радвах, когато изведнъж си погледнах към ботуша

Веднага разбрах, че това масло е от мотора. Огледах го и видях, че е спукан десния капак. Чудесно, че е станало накрая. Предполагам, че в многото камъни се е намерил един по-корав, ударил е лоста на спирачката и той е сцепил магнезиевия капак.

Кофти случка, но пък бая газ беше по камъните.

Ето и този маршрут

Това беше. Вечерта нормалното пиене с разбор на деня, на следващия ден гледахме затвореното трасе от състезанието и после всеки на гости у тах си. Много хубав уикенд се получи. Въпреки, че в момента съм с адските болки в кръста и налепен с някакви пластири съм щастлив от преживяното.

Ето и всички снимки от двата дни
                    https://htftp.offroad-bulgaria.com/b...6.-09.05.2010/

Коментар

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
                      1. Бойко, вземи си смени гумата, задната.
                      ...........................
                      И аз искам, обаче до момента само се "подострят" грайферите, каквото и да означава това и нямало нужда от нови. Мите, видя ли, че трябва.
                      Последно редактирано от viki terzieva; 11-05-10, 14:44.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                        И аз искам, обаче до момента само се "подострят" грайферите, каквото и да означава това и нямало нужда от нови. Мите, видяли че трябва.
                        Добре, де - сменям я. На Миланово ще си с еееееей такива грайфери

И понеже когато Бойко е наоколо аз обикновено си забравям фотоапарата, ще тупна няколкото снимки, които направих на Узана.

Както беше споменато вече, с Чочо, Делян и Мимо се срещнахме пред хижата

и понеже предишното посещение на връх Исполин беше забулено в тайнствена мъгла, а самият той е на един хвърлей място, джитнахме до там

След това решихме да отидем на старта на състезанието, за да видим любимия ни № 214 - Дидо Закса, като по пътя Веско взе мотора на Емо, че неговия почна да връща бензин, а не носехме туби с нас и нямаше къде да го събираме

След като видяхме Дидо в центъра на отрупана с бири и мезета маса се успокоихме за телесното му състояние и оставяйки го в добри ръце, решихме да разтъпчем из баирите.

На старта срещнах Жоро Хаджиев, който сподели, че трасето на експертите било "много интересно" и понеже си спомних старото китайско проклятие "Пожелавам ти да живееш в интересни времена", тръгнахме по "ХОБИ" трасето.

Карахме, карахме и по едно време Чочо и Веско спряха пред един баир - напред бил ендуро - теста на експертите и искали да го пробват, дали съм искал да дойда с тях

Помислих си, че са слънчасали и им пожелах весело каране, след което се разделихме - те двамата да се пречукват, а останалите четирима - аз, Делян, Мимо и Бойко - продължихме по "хоби"

Обърквахме на няколко пъти маршрута, а Бойко ни се чудеше на акълите - къде сме го повели

След като установи колко сме неориентирани спря да ни се доверява на сляпо и почна мнооого внимателно да проверява местонахождението си

Поглед наляво - няма нищо

Поглед надясно - и там няма нищо

Ми как да има, като отново сме объркали пътя - видно по червения маркер отзад сме карали срещу движението, ма май е било за добре, като гледам баира отзад. Един вид - ефекта е в дефекта

Някак си налучкахме посоката и излязохме на билото, при което познатият от началото на годината пейзаж се откри пред нас. Покарахме известно време и влязохме в онзи прекрасен стръмен участък, където при предишното ни ходене придобихме вида на ровещи за жълъди

Сега, обаче, нещата изглеждаха по съвсем различен начин - сухо, слънчево и зелено

Разбира се, не беше за пренебрегване и факта, че посоката беше вярната, т.е. - надолу

Тук Бойко сподели "Абе ей, тия баири ли ни взеха здравенцето, мамичката им ... А сега да ги видя като са сухи - толкоз ли ще са курназ !?! На закуска ще ги излапам" или нещо такова. Може пък въобще нищо да не е споменавал, а това да са били моите мисли

След последната спирка

продължихме към хижата, където пристигнахме благополучно

Чочо и Веско още не бяха пристигнали, което доста ме озадачи - аз през цялото време си мислех, че или са преди нас, или ще ни настигнат, но Закса обясни в какъв баир са се набили и сподели опасенията си, че може би още са някъде там.

Тъкмо започнах да сформирам отряд от доброволци за спасяването им и двамата се появиха иззад ъгъла

Отдъхнах си - нямаше нужда да спасяваме никого, така че спокойно можехме да се отдадем на почивка и биропиене

Айде, до следващия път

Последно редактирано от ЗМЕЙ; 11-05-10, 15:14. Причина: фъфлене

Коментар

Браво Мите. Много весело си го описал. За баирите наистина го казах, ама си е друго като няма мъгла и кал. За гумата се радвам. В крайна сметка тая гума е още от Англия. Откакто почна да пишеш със снимки съм спокоен за състоянието на темата докато съм в Африка.

Коментар

Змея,
                            гледам,че си редактирал, с причина "фъфлене".....еми не си прав....то "фъфленето" отдавна се е превърнало в увлекателен разказ.
                            В твое лице и в лицето на Бойко,Чинела си има вече мноого сериозна конкуренция(в разказването и снимките де!)....да сте живи и здрави и с все с такива постове да радвете очите ни....

БЛАГОДАРЯ!!!
                            търся си подписа....

Коментар

Първоначално публикуван от Мони Преглед на мнение
                              Змея,
                              гледам,че си редактирал, с причина "фъфлене".....еми не си прав....то "фъфленето" отдавна се е превърнало в увлекателен разказ.
                              В твое лице и в лицето на Бойко,Чинела си има вече мноого сериозна конкуренция(в разказването и снимките де!)....да сте живи и здрави и с все с такива постове да радвете очите ни....

БЛАГОДАРЯ!!!
                              Мони, не е честно, те са двама а аз сам.
                              Те са тежки, а аз лек... Тях ги целуват, а мен ме псуват..
                              Изобщо, аз май ще се откажа от писането и ще се заема с карането.

НО ПЪК СЕ РАДВАМ КАТО МАЛКО ДЕТЕ, ЧЕ ФОТО РАЗКАЗА Е ПАК НА МОДА. РЕСПЕКТ И НА ДВАМАТА.

Коментар

Митаче,май пак ще има поръчка за капак
                                Значи за ездата на Бойко ,трябва шина до горе
                                [I][FONT=Arial Black]Наско Лазов[/FONT][/I] :DHarley davidson elektra glaid

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X