Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CRF300

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко съществена е тази промяна всъщност наяве?Не говоря за сухи цифри на диното.
    Как се усеща машинката след промяната?
    Аз така и не съм карал такова,че не сме се засичали да покараме с Еспер-а,ама Онда си ми е на сърце.
    Въпроса е че рахита скрит в този мотор би ме отказал винаги да мина на него.
    ДРЗ-то например го оправдавам до някъде спрямо разликата в цената си с црф-а от гледна точка на по-добри двигател и окачване.
    Е не като за 5-6К разлика ....ама нали...
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

• Не е съществена но се усеща.

За обективност трябват сухи цифри но аз не го правих с такава цел и не съм го качвал на дино.
      Вероятно няколко коня отгоре след щом ги усещам - стана по-пъргав и рязък.
      Разхода на гориво е с около 20% нагоре но и го карам по-агресивно.

Та това е - без дино са си локуми.
      Враг усраине

Коментар

• Преди обяд погледнах,че същата фирма която споменава Руси продава валове,еър кит и строкър кит.
        Може да стане потентен тоз матор,ама като стане потентен ще трябва да му сложат така или иначе и нови амортесьори и...стигна цената на дрз-то.

Коментар

• Американци са, доста по-напред става въпрос за тях в темата.
          Ако се тунингова на макс с това, което предлагат за мен се гуми смисъла.
          По-добре директно мотор, който фабрично си е такъв.
          Или КТМ-а или дъргелчето в този клас.
          Първият всъщност е на цената на хондата но с възможностите на дъргела.

Аз вече няколко пъти споменавам, че изобщо нямам желание да го променям толкова генерално.
          Генерацията я замених единствено заради теглото.
          Нямам намерение да пипам и окачването на новият 300L - за мен е напълно достатъчно.

Може би ще направя това на другият - ралито.
          Там окачването не е ОК а същевременно хем е по-тежък, хем потенциално се товари повече.
          Дори разглеждах варианти от Ohlins и Wilbers, цените са приблизително еднакви.
          Нещо като 1К за заден шок и няколко стотака за по-здрави пружини отпред като минимум.

Но не ми е непосредствена задача това.
          Винаги може да се направи.
          Враг усраине

Коментар

• Не съм карал и не мога да кажа,но като му сядах някога в шоурума много се склекави тоя мотор.
            А не е като да съм бил много дебел тогава.Сега даже и по-малко.
            Ама да речем,че на около 84-5 кила без екипировката много клекна.
            Както каза и ти обаче не са кой знае колко парите за окачване.
            Но ако се тръгне в посока и да се засили...отиде коня.
            КТМ наистина изглежда примамлив с тази си цена и окомплектовка.
            Ама докато не ида...и не седна...не може да се прецени колко смешно ще изглежда 190см човек на него.

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Подозирам, че за твоят ръст малкият ктм-а няма да е ок.
              Той и на цифри е по-нисък от всички.
              А ти опитва ли Сузукито?
              Вече нали може и да се тества!

Аз вероятно ще сменя изцяло окачването на рали-то, ще видим колко ще излезе на финала.
              Не е много ОК като се наскърца със 100+ кила отгоре но пък щом с години го ползвам и така - явно не е катастрофа.
              С тоя мотор проблемът е, че има прекалено голяма девиация в тия килограми - според това на къде съм тръгнал и какво съм натоварил.
              Хубаво е да може да се пипа според нуждите а даже и без никаквъв багаж е добре да се твърди.

Ще видим, може би лятото ще дойде времето за това.

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              https://moto.andreanigroup.com/en/

Аз съм с е такива на моя,доволен, не са Олин ма не са и 3 бона

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Олин за модела доколкото помня в зависимост какво човек е решил да сменя са малко над 2К.
              Което пак не малко - само това почти стопява разлкиката с DRZ.
              Но това е максимума а съвсем не е задължително.

Ама ще ги видя и тези, де - мерси.
              Погледнах бегло - пълен кит за предните е към 600 чифута, което е на половината.

• Определено ако скочи човек яко в ряката сметката не излиза.Тоест излиза ако си фен на машината и искаш да си я направиш на теб да ти харесва без оглед на това,че отиваш на цената на по нагласена заводско такава.
            Аз например бих взел ДРЗ на една година и под 10000км с 1,5-2 евра надолу.
            Така сметката би ми харесала.
            Ама трудна работа.
            А за катмата гаранция е детски по размер тоя матор.
            Като го гледам Иън как седи на него с неговият размер аз ще съм вълка от ну погоди върху него.
            А ми се кара и извън пътя ама тенджерата тежи прекалено за каквито и да било напъни.

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Доста близо е това предположение
              Аз не съм фен, просто модела за мен е идеалната база на добра цена да направя точно каквото искам без излишни неща.
              Примерно 500cc машините на тройката кебапчета са още по-яка база!
              По-лека, още по-базова ама почти 10К и почти не става за шосе.
              За да стане използваема за мен ще отидат пак още сума пари.
              А и съм малко дърт за такъв изрод.
              При теб е друго ама пък е КТМ.
              Нема сгода

• Ибей явно разбра, че се интересувах и взе да ми пробутва CDI-та.
            Оферта за 330 кинта но диклайнах - приключих с това.
            Явно така работи системата но не ми е правило впечатление до сега.
            Ако не е прекалено агресивно и падне на 100 съм ОК

​​​​​​​
            Враг усраине

Коментар

• Моторчето си иска окачване. Аз сложих Niron. Правят го по клиента - кг, височина. Цена нормална, но се чака 4 седмици.
              Разлика - Лом и Лондон. Но аз го карам в гората и из цеховете. По асфалта май няма нужда да се сменя...
              За ремапа - имам графика от диното- нищо особено, но се усеща. Екологията и клапана 100% вън от чадъра!
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

• По-старото Rally (ND16) на пресечен терен е много непредвидим - и преди съм го казвал.
                На път наистина не е особен проблем но и аз този го карам основно там.
                Новото 300L e значително по-добре сравнено с него, да не е Лом/Лондон ама Лом/Русе...
                Простотиите около регенерацията ще останат още година заради гаранцията на единият.
                На по-старият ще ги изтърбуша при разхвърлянето около окачването - отдавна съм подготвил нужното.
                Най-малкото заради 1-2 кила по-малко ще ги разкарам.
                Враг усраине

Коментар

• Руси колко стана тотала на тунинга общо?
                  И по-важното как се държи и на пътя?
                  В смисъл нормална скорост държи ли на пътя и как е на ускорение в трафика да речем?
                  Че вървят едни еретични мисли посока дуалспорт ама дрз,300л или друго...ба ли го другарке.
                  Но ще трябва да замени напълно тенерето ако реша та не искам да е умрял кон със сигурност.
                  Отделно че трябва и да е щръклесто нали,но айде тук не би трябвало това да е проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 28,243 в 08:27 на 05-03-26.

Зареждам...
                  X