Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CRF300

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко съществена е тази промяна всъщност наяве?Не говоря за сухи цифри на диното.
    Как се усеща машинката след промяната?
    Аз така и не съм карал такова,че не сме се засичали да покараме с Еспер-а,ама Онда си ми е на сърце.
    Въпроса е че рахита скрит в този мотор би ме отказал винаги да мина на него.
    ДРЗ-то например го оправдавам до някъде спрямо разликата в цената си с црф-а от гледна точка на по-добри двигател и окачване.
    Е не като за 5-6К разлика ....ама нали...
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

• Не е съществена но се усеща.

За обективност трябват сухи цифри но аз не го правих с такава цел и не съм го качвал на дино.
      Вероятно няколко коня отгоре след щом ги усещам - стана по-пъргав и рязък.
      Разхода на гориво е с около 20% нагоре но и го карам по-агресивно.

Та това е - без дино са си локуми.
      Враг усраине

Коментар

• Преди обяд погледнах,че същата фирма която споменава Руси продава валове,еър кит и строкър кит.
        Може да стане потентен тоз матор,ама като стане потентен ще трябва да му сложат така или иначе и нови амортесьори и...стигна цената на дрз-то.

Коментар

• Американци са, доста по-напред става въпрос за тях в темата.
          Ако се тунингова на макс с това, което предлагат за мен се гуми смисъла.
          По-добре директно мотор, който фабрично си е такъв.
          Или КТМ-а или дъргелчето в този клас.
          Първият всъщност е на цената на хондата но с възможностите на дъргела.

Аз вече няколко пъти споменавам, че изобщо нямам желание да го променям толкова генерално.
          Генерацията я замених единствено заради теглото.
          Нямам намерение да пипам и окачването на новият 300L - за мен е напълно достатъчно.

Може би ще направя това на другият - ралито.
          Там окачването не е ОК а същевременно хем е по-тежък, хем потенциално се товари повече.
          Дори разглеждах варианти от Ohlins и Wilbers, цените са приблизително еднакви.
          Нещо като 1К за заден шок и няколко стотака за по-здрави пружини отпред като минимум.

Но не ми е непосредствена задача това.
          Винаги може да се направи.
          Враг усраине

Коментар

• Не съм карал и не мога да кажа,но като му сядах някога в шоурума много се склекави тоя мотор.
            А не е като да съм бил много дебел тогава.Сега даже и по-малко.
            Ама да речем,че на около 84-5 кила без екипировката много клекна.
            Както каза и ти обаче не са кой знае колко парите за окачване.
            Но ако се тръгне в посока и да се засили...отиде коня.
            КТМ наистина изглежда примамлив с тази си цена и окомплектовка.
            Ама докато не ида...и не седна...не може да се прецени колко смешно ще изглежда 190см човек на него.

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Подозирам, че за твоят ръст малкият ктм-а няма да е ок.
              Той и на цифри е по-нисък от всички.
              А ти опитва ли Сузукито?
              Вече нали може и да се тества!

Аз вероятно ще сменя изцяло окачването на рали-то, ще видим колко ще излезе на финала.
              Не е много ОК като се наскърца със 100+ кила отгоре но пък щом с години го ползвам и така - явно не е катастрофа.
              С тоя мотор проблемът е, че има прекалено голяма девиация в тия килограми - според това на къде съм тръгнал и какво съм натоварил.
              Хубаво е да може да се пипа според нуждите а даже и без никаквъв багаж е добре да се твърди.

Ще видим, може би лятото ще дойде времето за това.

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              https://moto.andreanigroup.com/en/

Аз съм с е такива на моя,доволен, не са Олин ма не са и 3 бона

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Олин за модела доколкото помня в зависимост какво човек е решил да сменя са малко над 2К.
              Което пак не малко - само това почти стопява разлкиката с DRZ.
              Но това е максимума а съвсем не е задължително.

Ама ще ги видя и тези, де - мерси.
              Погледнах бегло - пълен кит за предните е към 600 чифута, което е на половината.

• Определено ако скочи човек яко в ряката сметката не излиза.Тоест излиза ако си фен на машината и искаш да си я направиш на теб да ти харесва без оглед на това,че отиваш на цената на по нагласена заводско такава.
            Аз например бих взел ДРЗ на една година и под 10000км с 1,5-2 евра надолу.
            Така сметката би ми харесала.
            Ама трудна работа.
            А за катмата гаранция е детски по размер тоя матор.
            Като го гледам Иън как седи на него с неговият размер аз ще съм вълка от ну погоди върху него.
            А ми се кара и извън пътя ама тенджерата тежи прекалено за каквито и да било напъни.

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Доста близо е това предположение
              Аз не съм фен, просто модела за мен е идеалната база на добра цена да направя точно каквото искам без излишни неща.
              Примерно 500cc машините на тройката кебапчета са още по-яка база!
              По-лека, още по-базова ама почти 10К и почти не става за шосе.
              За да стане използваема за мен ще отидат пак още сума пари.
              А и съм малко дърт за такъв изрод.
              При теб е друго ама пък е КТМ.
              Нема сгода

• Ибей явно разбра, че се интересувах и взе да ми пробутва CDI-та.
            Оферта за 330 кинта но диклайнах - приключих с това.
            Явно така работи системата но не ми е правило впечатление до сега.
            Ако не е прекалено агресивно и падне на 100 съм ОК

​​​​​​​
            Враг усраине

Коментар

• Моторчето си иска окачване. Аз сложих Niron. Правят го по клиента - кг, височина. Цена нормална, но се чака 4 седмици.
              Разлика - Лом и Лондон. Но аз го карам в гората и из цеховете. По асфалта май няма нужда да се сменя...
              За ремапа - имам графика от диното- нищо особено, но се усеща. Екологията и клапана 100% вън от чадъра!
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

• По-старото Rally (ND16) на пресечен терен е много непредвидим - и преди съм го казвал.
                На път наистина не е особен проблем но и аз този го карам основно там.
                Новото 300L e значително по-добре сравнено с него, да не е Лом/Лондон ама Лом/Русе...
                Простотиите около регенерацията ще останат още година заради гаранцията на единият.
                На по-старият ще ги изтърбуша при разхвърлянето около окачването - отдавна съм подготвил нужното.
                Най-малкото заради 1-2 кила по-малко ще ги разкарам.
                Враг усраине

Коментар

• Руси колко стана тотала на тунинга общо?
                  И по-важното как се държи и на пътя?
                  В смисъл нормална скорост държи ли на пътя и как е на ускорение в трафика да речем?
                  Че вървят едни еретични мисли посока дуалспорт ама дрз,300л или друго...ба ли го другарке.
                  Но ще трябва да замени напълно тенерето ако реша та не искам да е умрял кон със сигурност.
                  Отделно че трябва и да е щръклесто нали,но айде тук не би трябвало това да е проблем.

Коментар

• rusev
                    rusev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Вземи си новото Тенере, те за знаеш, че имаш мотоциклет .

• Е то мойто е много старо...преди 5 месеца гаранцията му изтече.
                  Аз нямам оплаквания от тенджерата.Новата определено с електрификацията си е по-добре от старата,но и към нея нямам забележки когато съм на пътя.
                  Ще ми се обаче да може и така и така...ама не може и...душата в рая.
                  Та затова си пробвам и тествам когато каквото има и мога.

Коментар

• the slow heart
                    the slow heart коментира
                    Редактиране на коментар
                    То верно че dualsport и adventure travel са различни неща, ама какво пречи да се правят с един и същ мотор не разбирам 😃

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Нема един мотор за всичко.
                    Дори Хонда немат един достатъчен.

• the slow heart
                    the slow heart коментира
                    Редактиране на коментар
                    В мярката човешка е въпроса, не във вида и броя на моторите според мен. Щото ако питаш Хонда, и три не стигат за всичко.

• Аз почти съм се навил да тествам с Wilbers.
                  Само заден за момента но още не съм решил дали 642 или 640.
                  За сега клоня към вторият понеже към него може да се добави система за лесна настройка на preload.
                  Демек опростено натягане на пружината - в случая с вложка на рамо за гедоре.
                  Абе нещо като "кранчето" на вистром-а но не чак толкова разточително

На мен това ми е важно да може да се пипа сравнително лесно а не толкова настройки за compression & rebound.
                  Ич не си падам по врътки и фини настройки - на газ-а имаше абсолютно всичко а така и не пипнах НИЩО от тях.
                  Тук важното е рали-то да стане малко по-предвидимо на пресечен терен.
                  И да намали усещането, че цъкам руска рулетка по силно черно.

Без значение кой от двата ще измисля - щетата е около 1к.
                  Иначе и тия ги изработват по специфика на клиента - двайсетина дни.
                  Има чеклист при самата поръчка.
                  Враг усраине

Коментар

• Едно видео около трансформация на CRF300 и парите покрай това:

Мнението му напълно се покрива с моето: Този модел не се купува защото е евтин а да се направи точно това, което искаш да бъде.
                    Тук той е поел в различна насока от тази в която съм аз с моя 300L - билдва го за пътуване.
                    И друго в което ни се покриват мненията - шума от генерацията.
                    Аз също предпочитам да няма излишен шум а Акрапович ме дразни с неговият.
                    Във видеото спомена, че е продал новата и си е върнал сток-а.

При мен до там едва ли ще се стигне понеже няма да има (уж) дълги трипове с нея.
                    Задържа се тук заради теглото и вторичният ефект, че стана (май) по-пъргав и директен!
                    Враг усраине

Коментар

• dancoo
                      dancoo коментира
                      Редактиране на коментар
                      Давай повече газ, звука да остава зад тебе Свръхзвукова Хонда 300.

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      Скорост и ендуро - я виж раздела
                      Аз иначе без музика не се движа ама пак надвива тъпя кюнец.
                      В началото не дразнеше, дано не увеличава повече!

• Миналата седмица след известно двоумене поръчах финално Type 642 от Wilbers.
                    Жертвах лесната настройка на прилоуда за сметка на възможност за реглаж на compression и rebound при този тип.
                    И двата варианта в момента са около 1К (евро) така, че цената не беше фактор.
                    Днес потвърдиха плащането и писаха, че го пускат да се прави.
                    До месец предполагам ще пристигне, до тогава ще имам и ГО.
                    Че той и мотора не е при мен към момента

Поръчах го за Rally-то, според поръчката е съвместим и с новото Rally - ND22:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot from 2026-03-16 12-08-06.png
Прегледи:131
Размер:15.0 КБ
ID:7031248

Изглежда шоковете за всяко Rally са еднакви но при чистият 300L все пак са различни.
                    Това няма значение - на новият така или иначе не възнамерявам да пипам по окачването.

Като дойде и го монтирам ще споделя колко добре е.
                    Ясно е, че ще бъде по-добре, всички казват това.
                    То май просто няма как иначе

За сега - толкова, в зависимост от резултата по-натам ще "оправя" сигурно и предните.
                    Тая година не ми се занимава и с двете.
                    Не, че и с това ми се занимава!

Враг усраине

Коментар

• В друга тема май стана въпрос за водач на веригата.
                      Понеже тая година на единият мотор предстои смяна реших да подменя и водача.
                      Не понеже се е износил а от любопитство с какво точно новият може да е по-добър

Ми като гледам - единствено само изглежда по-добре.

А, новият се разглобява като може да се демонтира без да се разнитва веригата.
                      Обаче има вероятност и стоковият да го може - не се е налагало да поверявам…

Сега съжалявам, че не купих Acerbis - 1/2 от цената на този е.
                      Той обаче е изцяло от пластмаса и е хептен същият като стоковият
                      Този поне е джиджен на цената на нова и хубава верига, което не е проблем.
                      Просто не виждам с какво точно ще помогне но както и да е - може да пропускам нещо!

Ако не друго просто ще мине за оптичен тунинг
                      Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                      X