Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CRF300

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как и да ги смяташ няма начин да ги докараш до 4600 лева.
    И без друго нищо повече няма да купувам и да сменям по Сузукито. Освен, ако нещо не се повреди, или, ако строша нещо по него... Ще видим, какво ще ни сервира живота.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Е аз не съм имал за цел да ги докарвам до каквото и да било а само да ти покажа, че просто няма начин на сузукито да са "качени" толкова, колкото си написал.
      А то се оказва, че дори близко не си бил

• slatanic
      slatanic коментира
      Редактиране на коментар
      Абе погледнато от неговата страна той тия пари не ги е дал.Значи сметката е вярна.
      Така или иначе съм забелязал,че на каквото е казал,че е черно то значи е черно независимо от това,че всички му казват,че е оранжево например.
      Ма...особенности на индивида.
      Лесно се трупа сметката иначе.
      Аз за тенерето съм се отказал да смятам,но на първо четене съм бая близо до твоята да не кажа и отгоре без да се заигравам особенно.
      Затова и предпочетох мотора да не е нов от магазина,а на малко километри и разликата в парите да отиде за тунинг.

• Бях се нагледал и аз на CRF 300 L, обаче:
    - 1) много щеше да ме натовари финансово,
    - 2) много се чака,
    - 3) понеже си е с регистрация и възможност да го карам навсякъде, постепенно щеше да измести съвсем чопъра, а не искам да се разделям с него,
    - 4) като усещане и преживяване нямаше да ми даде нищо повече от китайчето което избрах а цената е двойна че и повече ако се броят разходите за прегледи и застраховки
    - 5) сега ще имам два мотора и всеки от тях си има строго определено функционално предназначение без да се дублират и размиват нещата.
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      3 точка не е задължително да се случи - в 'сми не си задължен да го регистрираш.
      Но за останалите неща си напълно прав

• sl.daskalov
      sl.daskalov коментира
      Редактиране на коментар
      Аз познавам себе си. Така стана като взех чопъра - продадох ямахата и то на безценица, та още ме е яд че не си я оставих. Хем и жената ми викаше да не я продавам. Сега я гледам появява се по обяви, продават я, та ме гребкаше отвътре да ида да си я купя пак па макар и на по висока цена отколкото я продадох, ама тежка ще ми е вече па и ще взема да продам чопъра а имам неизпълнени планове с него да изпълнявам.

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Жена се слуша само като те вика за еденйе но в случая е трябвало да направиш изллючение!
      Ма ти вече си го разбрал, де

• По-напред бях писал, че имам намерение да си набавя още едно CDI.
    Идеята е да го остава със стоковият мап във фабричен вид.
    При нужда за работа с фабричната генерация, катализатори, лабда сонди - изобщо както се продава от магазина!
    Надявах се в 550performance да се появи наличност на модула и да го поръчам от там.
    Обаче това така и не се случи за почти 6 месеца и ми се свърши чакането.
    План Б бяха някакви тайландци - Yuminashi и тия дни поръчах едно.
    Излиза 182€ в което е включена доставка до татковИната + данъци.
    Платих през PayPal та не го мисля особено дали, по-скоро кога.

Като пристигне - още веднъж през снайпер.
    Враг усраине

Коментар

• pansim
      pansim коментира
      Редактиране на коментар
      Чета че е за Тайланд
      Дали пък няма разлика в настройките спряма ЕС
      Или оригиналния ще върнеш в стоков вид, а новия ремапнат

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Снайпера каза, че последна група символи нямала никакво значение.
      Фабричното се очаква да е 38770-K1T-EB1 но реално не сме го проверявали.
      Тайландското, което поръчах е 38770-K1T-T01 а в Partzilla (хамерика) намирах 38770-K1T-AB1.
      Почти няма разлика в цените но американците не шипват до БГ и трябваше през Гъпко УК а това ми се видя безсмислено.
      Разликата с европейските търговци обаче е значителна - навсякъде "тук" е около 500€.

Ще видим като дойде.

Освен това съм с намерение ECU-то на мотора да си го върнем във стоков вид.
      Новото ще го ремапнем и ще го монтираме физически на мястото на оригиналното.

• Само ти можеш да се занимаваш с тия шуротии.
    Карай си мапнат и настроен.
    Кат ти писне следващият.
    не вярвам някой да иска да го кара стоков тоя умрел кон та всяко повишение на мощността е добре дошло.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Не друг - аз се очаква да ги въртя, на ДР-а поне менках генерацията сравнително често.
      Това не, че е ДР и не се очаква да тръгна на майната си та от шума да ми писне на уя.
      Но пък имам още един такъв мотор та едно разменно ЦДИ не е нищо в повече.
      А и съвсем не е сигурно, че няма да тръгна на майната си БАШ с него

То като се замисля редко някой си купува и два еднакви мотора ама аз съм си аз

• Смених и педала на задната спирчка с алуминиев -100 грама надолу.
    Под 100лв заедно с резервна пета.
    Не толкова заради стоте грама колкото до възможността да се променя къде да се натиска педала.
    С шибан ботуш предпочитам да е значително по-напред, както го позволява чайника.
    А и червената шитня е на пружина и се върти при суркане.
    Освен, че се сменя с друга.
    Ще видим, де.
    Терена ще покаже има ли смисъл от това.

Последно редактирано от Esper; 07-02-26, 20:36.
    Враг усраине

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Точно в посока Еврогея няма желание да пътувам.
      Тази и в близки години.
      Не и с това.

P.S: Не е ново това но на тази база може да се спре почти всеки мотор.
      С генерацията се почва, че е най-лесно
      Последно редактирано от Esper; 08-02-26, 06:06.

• Пламен Атанасов
      Пламен Атанасов коментира
      Редактиране на коментар
      Много са нещта но най проблемни и подлежащи на такива проверки са .
      Генерация - за шума
      Лостове - спирачка , съединител , спирачен педал
      Държач на номера - наклон , осветление
      Видими изменения в конструкцията

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Аз дори съм премахнал конзолата за регистрационната табела заедно със осветлението и съм я заменил със скъсено парче алиминий - колкото на нещо да стои закрепен номера.
      То дори тук не е законно но все още не е проблем на местна почва а аз както казах и не възнамерявам да пътувам с тази машина надалеч.
      Към Европа пък нямам намерение да пътувам с който и да е мотор отново по никакъв повод.
      Но дори да се наложи всички тези промени за обратими за ден или два максимум.
      Нищо заменено не съм разпродал или изхвърлил, дори напротив.
      Второто ECU, което чакам и то е за улесняване на такъв процес!

• Е така се получи, излязох по Голо Бърдо за тест, че немам гражданска безотговорност за 2026:

Добре, че взех шестограм с мен та на терен го изнесох максимално напред - така стои най-адекватно.
    Малко съм с резерви понеже стоманеният като се покриви с щанга или чук се връща където е бил а с алуминиевото не е баш така.
    Обаче това са бели кахъри - няма да остана в бедствие без тая джаджа.

С ЕКУ-то нещо няма движение ги нахоках но ме пратиха ТУК да чета.
    Пратили го били но като чета ще се проточи минимум месец тая работа.
    Не, че се бърза обаче да не се дава зор е безотговорно

Враг усраине

Коментар

• И като си говорим за промени ако след година и нещо - като изтече гаранцията и ако сме живи и здрави сериозно ми минава през ума да премахна изцяло ABS.
      Това вече би бил на практика необратим процес и не съм решил все още дали да го направя, когато дойде време.
      Не, че ми дреме за тази система, ще се смъкнат още няколко кила но като гледам е доста работа.

Прекалено рано е все още да го мисля.
      Враг усраине

Коментар

• Новото ECU от Тайланд пристигна днес,
        Както се очакваше нямаше нищо за доплащане - 182 чифута с доставка до врата.
        Ще опитам следващият уйкенд да се "запиша" на снайпер за да монтираме това и да налеем в него текущият мап.
        А пък в оригиналното да върнем фабричният и да си стои настрана.

Тайландците доста се замотаха с групажа на стоката за еврогея - реално го пратиха в понеделник а днес го взех.
        Това са 4 дни, което е впечатлително.
        Цената също, дано и да работи

Враг усраине

Коментар

• Еми честито.Чакаме продължение...

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            👆и аз съм с него

• Ами продължението всъщност не би трябвало да доведе до никаква промяна от това, което е в момента.
          Само едно допълнително ECU на рафта до стоковите кюнци

Не съм особен фен на перформънс тунинг, казвал съм и преди, че напълно ме устройва как си вървеше във фабричен вид.
          По-скоро сега съм леко недоволен заради повишените нива на шум и разход на гориво.
          Към едната идея по-ясно изразена палавост съм направо безразличиен.

Обаче си признавам, че се загледах последните дни по-сериозно в Power Vision на DYNOJET:

Излиза, че това прави същата процедура по качване на кастъмизират мап в ECO заради която ще ходя пак до снайпера.
          Не ми е заради парите по тази процедура ама ако мога да го правя сам в къщи и дори на пътя се замислям, че може би бих му отделил време и средства.
          Оказва се, че мотора и ECU-то му не е предвиждано да има няколко предефинирани мап-а, както беше при ГАЗ-а например.
          Обаче с тази джаджа това "органичние" май може да се заобиколи.
          Не да стане инстантно - просто с натискане на бутон, както е при другите мотори.
          Но пък ако човек се вманиачи може да експериментира с много собствени карти на поведение.

Това може да остане на мотора за постоянно а може и да се слага само при флашване с различен мап
          Ако се остави на борда трябва допълнителен кейс но иначе било напълно водоустойчиво и дори имало такава практика.
          Освен възможност за разни карти директно от уредчето може да се ползва и като допълнително табло.
          Може да извежда на екрана до 4 допълнителни параметъра, които ги няма на таблото.
          Например напрежение на батерията, темп на двигателя, позиция на газта и още сума избирани според интереса.

Писах им 2 път тази седмица но още не са ми отговорили за някои неясноти.
          Например не разбрах как им работи лиценза - доколкото прочетох може да работи с едно единствено ECU.
          Ако се включи към друго или се прехвърли на друг мотор май изисква нов лиценз.
          Не разбрах дали при всяко превключване изисква нов такъв.

Също така да потвърдили ще работи ли с Рали-то ми, тоест със CRF300 модели преди Eвро5+
          С 300L и изобщо модели след 2025 година не пише да е съвместимо.
          При тях диагностичният конектор към който се връзва е различен.

Изчаквам да отговорят и ще решавам дали да не "викна" едно такова от острова.
          Даже ако трябва да съм откровен повече ме блазни визуализация на някои параметри отколкото за ремап.
          Със сигурност ще работи с рали-то ама ако ме излъжат, че мога да чопля с него и по двата ми мотора директно го купувам.

Та в тази насока може да има интересно движение а не с вторият модул

Между другото този командер се продава и за други марки и модели като тенджерата също е сред тях.
          Враг усраине

Коментар

• Разгледах аз какво може на бързо око.Мен не ме влече да пипам повече по този мотор.
            А и предпочитам този дето знае да пипа.
            А и то не оснатана за пипане,ако не добавя новости по еърбокса и не викна нови колектори за ауспуха.
            Пък на този етап не виждам смисъл в това.
            Мотора за мен си е достатъчно потентен.
            Може би само от гледна точка на еърбокс ще се играе,но да видим колегата с принтера кога ще има време да ми врътне един нов "тромпет" по мой вкус.
            За теб тая джуджавка би била полезна наистина да виждаш къде,какво,що...аз на тоя екран дето го имам виждам всичко дето ме интересува.

Коментар

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Скъпо решение ако е основно за показване на данни.

Ако обаче бих могъл да го менкам на 2 мотора без да плащам всеки път ще го преглътна.
              И по двата мотора могат да се променят още бая неща особено по рали-то, където без филтъра всичко е сток.

До нямам желание а според мен няма и смисъл ч.

Та затова пасувам за сега.

• Изглежда има сериозна вероятност това ECU да не ми върши никаква работа!

Попадна ми инфо от един ВЛОГ, където са описани разликите в различните видове модули.
            Пишат, че европейските версии са напълно различни от американските и тайландските.

CRF 300 ECU versions
            • Thai, ending in T01
            • EU (Fin), ending in E11
            • USA, ending in A11
            • Canada, ending in C11
            • Australia and NZ ending in H01 (same size as the US/Thai version)

Може би беше добре да проверя това преди да го купя но се доверих изцяло на Снайпера.
            А той каза, че са важни само първите 2 групи символи, което по всичко изглежда не е точно така.

Все още не се знае със сигурност но утре ще разбера - мислех да сваля моето и да му пратя и двете по куриер за флашване.
            Май май няма да има нужда - снимката долу не е моя но нещата вървят като да си направя собствена съвсем скоро

Почти съм сигурен как ще излезе, че не съм го разбрал или е казал друго!

Последно редактирано от Esper; 20-02-26, 13:51.
            Враг усраине

Коментар

• Затварам темата с допълнителното ECU като нереализирана.
              Предпололоженията тук, че тайландската версия за модела няма да бъде съвместима се оказаха напълно основателни.
              Причина: снимката по-горе, физически и електрически са различни от европейските версии.
              Пича от стайпер тунинг изцяло ме подвете но аз имам не по-малка вина, че му се доверих.
              Малко по-напред може да се види какво ми беше казал и това е само частично вярно.

Тоест онова, което довлякох от Тайланд няма да стане и са просто 180 евро хвърлени на вятъра.
              Едва сега помолих за цена от Бултрако, ето я:

CRF300 модели преди 2025 година (ND16) използват ECU: 38770-K1T-E11
              CRF300 модели след 2025 година (ND22) използват ECU: 38770-K1T-EM2

Крайната цена и на двете е приблизително 650€.
              Може би да няма значение какво пише след червеното.
              Ако обаче вместо Е има Т видимо има.

Както и да е, аз няма да правя нищо повече по този въпрос.
              Няма да се занимавам и с джаджата от DynoJet.
              Тя според инфо от сайта им изглежда съвместим само с модели ND16.
              Питах ги няколко неща - без отговор.
              Враг усраине

Коментар

• Същият мотоциклет, с Акрапович от край до край, airbox на 550 Performance, отстранени клапи и екологии и ремапнат от Снайпера, даде съществени подобрения.
                Не ми е ясно за какво са ти тези ЕКУ та.
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

• Ми по-напред писах - за да мога за половин час до го върна в стоков вид.

Реалната причина… Вече забравих

Тук само с Акрапович и пак с ремап от Спайпера също има значително подобрение.
                  Ехо-тапотите ще ги разкарам изцяло в последствие ама аз не гоня power рerformance.
                  Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 2 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 28,243 в 08:27 на 05-03-26.

Зареждам...
                  X