Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WR domination - синята мания

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: WR domination - синята мания

Честито на собствениците на тези чудесни машинки! Пожелавам им безавариен сезон и много удоволствие с моторите!
    За ВР-а красавец ... нов мотор. Дай Боже всекиму!
    Ямахата в мазето ще стане супер. Ентусиазъм и търпение пожелавам на собственика. Е така се изгражда мотор - всяко болтче и част се оглеждат, поправят, каквото трябва се заменя и накрая се сглобява на място. Резултатът ще е страхотен . Моята ямаха премина през подобен рестайлинг и още й се радвам (5 г. вече, синьо `ПВЦ).

Коментар

Така и така ми трябва пистолет за горещ въздух/ или горерлка някаква така че утре ще взема то е ясно. Набързо скалъпих едно чертежче за идеята, че няма как да се използва преса/менгеме за избиване, тъй като вътрешния диаметър е по-малък от лагера(демек камък, който минава през линк-а, не докосва самия лагер на излизане или влизане). Утре като го понагрея би трябвало по-лесно да се избият. Поздрави!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Drawing1.jpg
Прегледи:1
Размер:9.7 КБ
ID:5345664
      Последно редактирано от Chinela; 07-02-12, 07:35.
      09 YZ290F Athena BB

Коментар

С тоя пистолет с горещия въздух можеш да си подухваш..........нали разбираш.Нищо няма да стане така.Има скоби за тези работи.
        Аз съм ги вадил с (топуза)тоест обратен чук,обаче накрая трябва едно самоделно приспособление.Може и да се завари на черупката нещо което да се захване за избивача,но заварчика трябва да е печен.Ако не забравя утре ще ти снимам една моя самоделка.

Коментар

Успешно съм ги избивал с лекота с пистолета за горещ въздух и подходяща вложка от гедоре.Джартов да не ти е бил слаб пистолета та да е ставал само за подухване на ..... нали се сещаш на какво.
          Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Тук нещо се постна двойно, съжалявам . Поздрави!.....
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от nk_dimitrov; 09-02-12, 22:11.
            09 YZ290F Athena BB

Коментар

Така, днес мина и последният изпит от сесията и на спокойствие мога да си почовъркам малко. Днес малко, но от сърце.
              Монтажният комплект е за тънко кормило и се наложи малко обработка с менгеме за 16лв и пила стара може би колкото мен, но в крайна сметка се получи.

Име:IMG_6561.jpg
Размер:130.2 КБ
ID:5346031
              Много исках да сменя тази гайка и слагаме червена тУнинг, много върви

Име:IMG_6565.jpg
Размер:121.9 КБ
ID:5346032
              Тук опитах да изкарам жилото за газта и тази скоба пречи да мине. Исках да развия винчето и съвсем лесно да стане. Да, ама не! Винчето е наистина шедьовър на искуството - направено е за права отверка, в средата си има КРЪГЛА дупка, дори не е шестограм, на всичкото отгоре дупката те кара да използваш най-широката отверка, НО за сметка на това цепката за отверката е супер тънка. Да речем взимате най-малката отверка от гедорето(тук се сещам за този вариант - Твоя "Ксерокс" "Канон" ли е? ) и тя се оказва прекалено дебела, за да влезе в цепката. Демек от моите налични 10 отверки + 2 комплекта "гедорета" и 1 комплект за мотора - НИТО ЕДНА не може да го развие. То е обло и даже с клещи не може да се хване. Всичко това за една пластина дебела може би 2мм.... Решението ме светна доста бързо, но някакси исках да видя дали все пак това винче може да се развие. Нямах толкова нерви.... Та с някакви клещи го разтягате не повече от 5мм и готово....

Име:IMG_6566.jpg
Размер:130.3 КБ
ID:5346033 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6571.jpg
Размер:131.3 КБ
ID:5346038
              Смазване на жилото на съединителя, както това на топлия старт. Иначе новите жила за газта живот и здраве ги чакам събота.... Иначе през това време как да прикрепим кормилото без да сваляме кабела за СТОП енджина. Естествено спазваме по МанУала с какво усилие да затягаме, за да не си патим после. Пак по мануала да смажем и ръчките...

Име:IMG_6567.jpg
Размер:127.2 КБ
ID:5346034 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6568.jpg
Размер:110.6 КБ
ID:5346035 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6569.jpg
Размер:130.2 КБ
ID:5346036 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6570.jpg
Размер:93.7 КБ
ID:5346037 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6575.jpg
Размер:106.7 КБ
ID:5346039
              Предната спирачка - цялостно почистване, забравих да снимам и горната помпа... За задната не знам дали ще я разглабям все още или ще мине само с нова спирачна течност. Иначе по апарата имаше няколко неща с доста наслоявания и хубаво ги почистих.

Име:IMG_6577.jpg
Размер:131.7 КБ
ID:5346040

Та това е от мен за днес, малко, но това са първите неща, които сглобявам. А забравих само, че разглобих кик стартера, гресирах го добре, но не снимах.... Като цяло отвиваш черния винт, после вкарах една шпилка през О-то, отворих кик стартера(все едно да риташ), за да излезе топчето от дупката и дръпнах и той излезе. Внимавайте, защото най-вероятно ще падне топчето и пружината. Поне в моята пружина имаше някакви странни твърди стружки, доста странно. Хубаво гресирах и поне на пръв поглед доста се стегна. Не знам дали за дълго, но все пак е зима... Говорих си с един пич дето дори като си взима нов мотор прави тази операция, защото според него по-дълго се запазвало състоянието на кикстартера.... Също така нови дръжки и червени капачки за гумите, снимки после. Цигания голяма... Иначе на снимките се вижда всяка капка кал и всяка драскотина, направо ме е срам. Да го бях измил поне малко....
              Малко, но поне почнах. Чакам части и като идват ще слагам. Надявам се да не съм бил прекалено досаден и подробен. Поздрави!
              09 YZ290F Athena BB

Коментар

Браво, колега! Много е хубаво, когато вложиш труд и усилия в едно нещо, после ти се отплаща!
                Успех!
                Yamaha WR 200

Коментар

Евала, евала !!! С голям мерак си я правиш тая машинка и така си трябва. Давай напред с материала полека-лека , пък ние ще следим от разстояние развитието. Дано всичко да мине по мед и масло и скоро да и чуем гласчето , а и в действие да я видим
                  Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

За колегите, които притежават VR със стартер - като не можем да караме, нямаме работа, се чудим какво да правим. И чудейки се сътворих това нещо, което може да спести много нерви и пари. Направено е от 3,3 мм дебела шина, широка 52 мм, след като я сгънах, изглеждаше мтого здрава, но когато я монтирах и я натиснах с ръка - поддаваше. След това заварих триъгълното парче по този начин и гарда за стартера стана невероятно здрав.

Едно е да искаш , друго да можеш , трето - да го направиш !

Коментар

Дано да съм бил полезен с направеното някой ако има по добра идея нека сподели

Коментар

Полезно полезно. И аз ще почвам да умивам как да направя някакви протектори тук таме. Мислех да използвам алуминий, уж по-лек. Ама ще се поразходя да провера как вървят цените за материалите за съответните дебелини и разликата в теглото и тогава ще преценя. Поздрави!
                        09 YZ290F Athena BB

Коментар

Първоначално публикуван от ДАКАТА Преглед на мнение
                          Дано да съм бил полезен с направеното някой ако има по добра идея нека сподели
                          Единственото което може да направи този предпазител е да счупи тапата на стартера.Ето ви една снимка от моя мотор лятото когато карахме по Габрово какво се случи на моя мотор от такива предпазители.
                          Последно редактирано от pepimotos; 11-02-12, 20:15.
                          Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                          0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

По добре тапата отколкото целия капак гарда е от 3.3 мм желязна шина подсилена с триъгълното парче което я прави невероятно здрава но това може да го разбере човек който разбира от тези неща а това е различно от алуминиевия ти гард който е направен в неподходяща форма
                            Последно редактирано от ДАКАТА; 11-02-12, 20:00.

Коментар

Аз искам само да те питам ти от какво разбираш ,защото от МОТОРИ,КОЛИ И КЛИМАТИЦИ НЕ E .

п.п Ямаха ВР се пише WR ботуши СИДИ,се пише SIDI,това е за хора които го разбират.Евала на такива като тебе, които разбират и знаят всичко ,а ние простолюдието продължаваме да се учим.А и да ти кажа дали не ти е вътрешно за нещо че така подскачаш
                              Последно редактирано от pepimotos; 11-02-12, 23:09.
                              Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                              0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Хубаво сте размятали остроумия но по скромното ми мнение май и двамата не сте прави.

Пепимотос не е прав че се заяжда на кръчмарско ниво с толкова добре свършена работа. Хубавата изработка си е хубава изработка, и се среща достатъчно рядко та да заслужава уважение.

Колега Дака, в конфигурацията ме плаши именно това че защитата е "невероятно здрава". Тези защити са бушон който трябва да изгори преди да изгори инсталацията. Направени са да пазят до някъде, и после да поддават. С "невероятно здрава" защита, при добре центрован удар по закона на Мърфи (а той не пропуска), цялото това усилие ще се концентрира в относително малката площ на основата на планката, и ще се предаде в рамката. А усукана рамка е по-голяма беля от спукани капаци.

Лично мнение, не съм специалист.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X