Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki DRZ400

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Suzuki DRZ400

Първоначално публикуван от bkunev Преглед на мнение
    аааа, мерси, това ме интересуваше, да го проверя и да давам газ по чукарите
    И по темата...Аз като нов и с преки впечатления да споделя, нито мощен, нито слаб. Всичко си има. Окачването е добро. С голям зъбак съм и не може да постига скорости. А пък копченцето за старта е раааййййй Не от най леките, ама аз карах Yamaha XT 500 и ми е като перце сега. Абе доволно. Газ муй майката хехехех
    п.с. търся си супермото капли по върможност с гуми
    Здравей колега , първо честито , направил си правилният избор , за капли с гуми разгледай по ebay.co.uk от там наи ефтино ще ти излезе и намирането им е лесно , може да потърсиш по мобиле или карс но там вероятноста е по малка. Успех
    Honda MTX 125 , Suzuki DRZ 400S 2004, Suzuki DRZ 400S 2004

Коментар

Има доста неща, даже поръчах 2. Искам гърне, ама го искам от тука за 100 лева...много ли искам? )))

Коментар

Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнение
        Този обтегач след всяко яко каране трябва да се притяга и някой път като го притегнеш и си скъсал веригата.
        Аз бих си взел нормалният,но всеки луд с номера си ти си знаеш.
        Сигурен ли си в това което говориш или само си чувал от някой? Ръчният обтегач е един от задължителните ъпгрейди на всеки ДРЗ,
        особено на моделите до 2003, понеже те са с по-стария модел автоматичен такъв и понякога изтърва и веригата прескача.
        Аз също имах тракане като го купих моя мотор и съответно веднага си поръчах ангренажна верига (около 90лв беше) и един
        стругар ми направи такъв обтегач. От тогава (началото на Май месец) не съм го пипал и не се е чуло нито едно потракване.
        Корекции му се правят когато пак почне да шуми и се прави докато двигателя работи - навиваш малко до момента в който тракането
        спре и готово, не трябва да го напъваш с крак :-) Да кажеш че на всяко каране трябва да го натягаш звучи несериозно.
        Павлов, съветвам те да не караш повече в това състояние а да си купиш нова верига и да я смениш. Обтегача вече е по желание.

Коментар

Първоначално публикуван от Arai Преглед на мнение
          Сигурен ли си в това което говориш или само си чувал от някой? Ръчният обтегач е един от задължителните ъпгрейди на всеки ДРЗ,
          особено на моделите до 2003, понеже те са с по-стария модел автоматичен такъв и понякога изтърва и веригата прескача.
          Аз също имах тракане като го купих моя мотор и съответно веднага си поръчах ангренажна верига (около 90лв беше) и един
          стругар ми направи такъв обтегач. От тогава (началото на Май месец) не съм го пипал и не се е чуло нито едно потракване.
          Корекции му се правят когато пак почне да шуми и се прави докато двигателя работи - навиваш малко до момента в който тракането
          спре и готово, не трябва да го напъваш с крак :-) Да кажеш че на всяко каране трябва да го натягаш звучи несериозно.
          Павлов, съветвам те да не караш повече в това състояние а да си купиш нова верига и да я смениш. Обтегача вече е по желание.
          Колега, нещо си в заблуда, ако мислиш, че Pacharoza не разбира от ДРЗ-ти
          Поздрави!
          Yamaha WR 200

Коментар

И тези корекции как ще ги направиш в гората , когато си на пълна газ и с каска на главата ? Много ми е интересно как ще чуеш , кога точно почва да шуми ? Има си оригинален автоматичен обтегач за модела от 2003 нагоре , който е със зъбчета . Взимаш си такъв плюс нова верига и забравяш за шумове .

Коментар

ОК момци, всеки си има мнение, не съм искал да засегна никой. Всеки да си кара като му харесва :-)
              Колкото до това как ще го коригираш в гората - ами много просто - ще си го коригираш в гаража
              И само да кажа че този със зъбчетата е точно проблемния обтегач, от преди 2003г.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1283029f10.jpg
Прегледи:1
Размер:315.7 КБ
ID:5412263

Другия, след 2003, който е малко по-добър, е този:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:$(KGrHqR,!poE9l75WTsqBPu,EDsGC!~~60_12.JPG
Прегледи:1
Размер:24.6 КБ
ID:5412265

И при положение че е стигнал в крайно положение, а веригата все пак трака (подсказващо пределното и разтягане)
              да му се дават съвети "карай но не го напъвай много"....незнам дали е правилно.
              Прикачени файлове

Коментар

Моя и той трака леко, ама гледах в youtube с коментари, че било нормално да цъкат, тропат и подобни. И с обтегача се натяга до леко цъкане, някак си на слух. Абе като пали студен и топъл и карашшш масло да има само )))

Коментар

Последно редактирано от pe6o74; 27-09-12, 20:36.

Коментар

Нямам представа и не смятам да пипам. Имало тука при нас майстори разни ще ида да ги питам, ама трака, гадно е...

Коментар

ОК момци, всеки си има мнение, не съм искал да засегна никой. Всеки да си кара като му харесва :-)
                      Колкото до това как ще го коригираш в гората - ами много просто - ще си го коригираш в гаража
                      И само да кажа че този със зъбчетата е точно проблемния обтегач, от преди 2003г.
                      [ATTACH=CONFIG]497860[/ATTACH]

Другия, след 2003, който е малко по-добър, е този:

[ATTACH=CONFIG]497862[/ATTACH]

И при положение че е стигнал в крайно положение, а веригата все пак трака (подсказващо пределното и разтягане)
                      да му се дават съвети "карай но не го напъвай много"....незнам дали е правилно.

Добре , но пак не позна . Обтегачът със зъбчетата (на първата снимка) е от 2003 нагоре включително . Сега ще ти обясня защо той не е "проблемен " : Този обтегач няма как да се върне ( да се събере ) по свое собствено желание , защото именно зъбчетата и тресчотният механизъм му пречат . Докато този на втората ти снимка се монтира на дрз-ти до 2002 включително и е винтов със спирална пружина вътре . Та тя като поомекне става като на доста хонди и може целият обтегач да се върне назад и да прескочи веригата . Място за засягане няма , но е хубаво , когато се поднасят информации и препоръки на видно място те да бъдат проверени и верни поне 101 % . Малко по-добър бил - приятно ме разсмя преди лягане ..... Относно този твоят - той не е решение на проблема а е КОМПРОМИС . Защото никога не можеш да разбереш колко точно си го натегнал . Вероятността да го пренатегнеш е доста голяма . Вероятността да не чуеш кога се разтропва веригата също е доста голяма .

Коментар

Нямам представа и не смятам да пипам. Имало тука при нас майстори разни ще ида да ги питам, ама трака, гадно е...
                        Да наистина е гадно и мен много ме дразни.
                        Honda MTX 125 , Suzuki DRZ 400S 2004, Suzuki DRZ 400S 2004

Коментар

п.с. търся си супермото капли по върможност с гуми
                          Колега за ДРЗ имам пълен комплект супермото джанти на Excel. Ако ти представлява интерес ми пиши на лични за да ти ги покажа
                          SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Коментар

Да кажа и аз за обтегача, веригата и тракането: като го купих жълтия убавец преди година и половина тракаше и колегата, от който го купих ме посъветва да сменя обтегача, обаче като го закарах на доктор, вместо това, му смениха веригата и спря да трака и от тогава не тракнал, не е тропнал. Ама за сметка на това реве като лъв.

Коментар

Иначе машината върви. Днеска подавах газ, доволно. Ще карам така, малко да цъка бива. С махането на капака на клапаните, най-горния, дали ще се разбере, дали веригата е за смяна. Момчето дето ми го продаде каза, че я сменял през 2010. Аз друго ми е интересно, какво мога да срина ако евентуално нещо не е наред с веригата???
                                Последно редактирано от bkunev; 30-09-12, 19:57.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X