Няма никакъв смисъл от дълго чакане - ненужно губене на време и бензин . Спокойно можеш да тръгваш и с напълно опънат смукач . След 200-300 метра го връщаш . Ако е много студено и ти глъхне след като си го върнал - опъваш го пак . И така докато се научиш .
Не мога да разбера, Колеги, колко масло има вътре и дали е достатъчно...? Не го смених след покупката, мисля напролет да е. Ту е на щеката, ту не е? Не пуши отзад хич, не омаслява ауспуха, не цапа. Върви си страхотно. Стария собственик ми каза на 4-5 карания да му доливам по 100ml. да ми е мирна главата. Това вярно ли е? По принцип тея машинки хапват ли го? То няма база за сравнение със старото ми XT, ама там не го и поглеждах.
Стария собственик ми каза на 4-5 карания да му доливам по 100ml. да ми е мирна главата.
Леле-мале, къде ще го денеш това масло???Ако всичко ти е наред, не би трябвало да му доливаш толкова масло!При мен за целия сезон му доливам най-много около 100 мл. и то защото толкова ми е останало от смяната, и не ми се ще да го хвърлям. По принцип тези мотори почти не горят масло, като най-вероятно проблема при теб е в неправилното мерене на маслото. Много има изписано по тази тема, но айде още веднъж. Маслото се мери, след като двигателя е работил.Около 3-4 минути след като си го спрял, мотора го изравняваш за да не наклонен на стойката и тогава гледаш пръчката. Маслото трябва да ти е между min и max. И на последно място няма база за сравнение с ХТ-то
SUZUKI DRZ SuperMoto
Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...
...кило и деветстотин,това трябва да има в него.Палиш,работи около две-три минути,гасиш и сондата трябва да е омазана цялата,другото е фуфляк работа,което ти пишат...,вярвай ми,колега.Респект!!!
Леле-мале, къде ще го денеш това масло???Ако всичко ти е наред, не би трябвало да му доливаш толкова масло!При мен за целия сезон му доливам най-много около 100 мл. и то защото толкова ми е останало от смяната, и не ми се ще да го хвърлям. По принцип тези мотори почти не горят масло, като най-вероятно проблема при теб е в неправилното мерене на маслото. Много има изписано по тази тема, но айде още веднъж. Маслото се мери, след като двигателя е работил.Около 3-4 минути след като си го спрял, мотора го изравняваш за да не наклонен на стойката и тогава гледаш пръчката. Маслото трябва да ти е между min и max. И на последно място няма база за сравнение с ХТ-то
Незнам дали има общо, ама меренето нивото на маслото на XT-то е напълно идентично. След предното каране беше на средата м/у мин и макс... а днес пак след карането беше малко под мин. Дали го поизчаках повече преди проверката след гасенето не разбрах, ама карай, ще го науча и това...
Незнам дали има общо, ама меренето нивото на маслото на XT-то е напълно идентично. След предното каране беше на средата м/у мин и макс... а днес пак след карането беше малко под мин. Дали го поизчаках повече преди проверката след гасенето не разбрах, ама карай, ще го науча и това...
Я вземи по добре да го смениш това масло, източи и тогава ще разбереш със сигурност колко е имало,налей си му 1.9л масло и след това си го мери.Така ще си сигурен.
..кило и деветстоти е по каталог,а в покой не би могъл да го прецениш,сондата не е като при колите,повярвай ми колега.Моя при нормално масло ми показваше на сондата недостиг,но след запалване,работа към няколко минути,гасене и проверка на сондата беше нормално,демек-омазана цялата.
То е наложително да се смени. Както каза колегата по-горе, ще знам със сигурност колко има(поне първоначално) и къде стои по щеката. Ама като не ми се сменя преди зимата...
Благодаря за отговорите, Колеги!!!
...еми източи го и го върни,щом не е за смяна,поне ще знаеш колко е вътре,това е по-безболезнения вариян,а иначе могя да ти разкажа за проблема с количеството.Успех колега,и наблюдаваи нивото!!!
Аз с това няма да е занимавам със сигурност то е ясно. Напролет ще да е. Сега ще му ливна още 100-150 грама да съм спокоен. Че има още 3-4-5 карания до кучия студ. Ама ти си прав да се следи дали има или не. И един разбирач тука у наше село ми каза че е най-големия чеп да остане без масло. И то било най-важното!
Мерси колега profesinalista!
въпросите ми ще продължават...
Коментар