Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендуро вести от Испания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Ендуро вести от Испания

Наистина идва от триала и то с доста голямо ниво защото е карал в испанския шампонат.
    ..личи му
    дори само по стойката а и по начина на взимане на завои камъни и прочее

..участвал ли е в дон кихотето-на кое място е там

Коментар

Специално за Митков ,как изглежда отстрани Марио Роман.И идва от триала това момче.http://www.youtube.com/watch?v=57-4n...eature=relatedИ е със 125 кубиков мотор.
      Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
      0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Ааааа Пепи, знаем го това, Митков отдавна го е открил този талант
        Виж няколко поста по-нагоре.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ха,доста си го бива тоава момче.сигорно по цял ден неслиза от тези моторчета
          Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

Малий верно ,малко съм разсеян и не съм обърнал внимание.Но то хубавото си е хубаво какво можем да кажем.На 21 този месец ще има снимки от кроскънтри Гуадалахара.
            Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
            0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Това са снимките от днес,имаше кал колкото искаш и още толкова.Състезанието се проведе до градчето Гуадалахара,на около 60 км от Мадрид и е от типа кроскънтри.Победител стана Орил Мена с Хусаберг и да ви кажа че момчето започна да затваря състезатели отще от втората обиколка.Мое мнение, ако карах аз там нямаше да издържа и 20 мин а състезанието беше два часа и половина.И това кръг от Испанския шампионат.Ето и материала който съм заснел,предварително се извинявам за някои от снимките ,но снимах с 3 фотоапарата ,защото не спираше да вали ,а през ноща даже падна и сняг.Беше около 3 градуса, но това не попречи да се омажем до ушите с кал.
              малко увод със сузукитата ,много 2т мотори

тази кал я събраха само след опознавателната обиколка

бокса беше затворен ,зада не вкарват зрителите допълнително кал и там

кал и само кал

лично аз така мотора си не бих го вкарал в буса,познайте ккъв е мотора

това са боксовете от страни и в ляво е старта ,като при мотокроса

от тук беше подхода за опознавателната обиколка

това е старта при добрите,забравих да кажа че карат на две групи

това е Ориол Мена в гръб ,да ви кажа честно несе притесни изобщо от калта приличаше че кара на сухоза това е и световен шампион

етого и фотографа нагазил добрев калта

имаше и падания от умора

това беш еедно доста интересно място,приличаше на езеро

беше отрязано повече от половината трасе заради лошите условия,имаше доста интересни изкачвания ,но махнаха всичко организаторите

тук беше поредното осакатяване на трасето

пак Ориол Мена удоволствие е да го гледаш как кара

имаше и рдно булчебая ячко беше де

без коментар

етого и езерцето

тук вече ми писна от кал и студ и си тръгнах ме.Надявам се да ви хареса снимките.

Коментар

След две седмици ,ще има друг репортаж от единственото ендуро което ще се проведе в централна та зона.

Коментар

Знам, че не е много по темата, ама като видях момчето с 125-цата направо ме заболя главата. Мисля си дали има такива карачи в България, ама не ми се вярва и скоро май няма и да има, камо ли пък да има кой да ни учи да караме така. Евала
                  Последно редактирано от viki terzieva; 06-03-10, 08:47.
                  0878424143
                  0887424150

Коментар

Да внеса малко пояснение за състезанието. Това е точно от типа крос кънтри, тук нещата са доста по-лесни за всички участници, отколкото при едно състезание ендуро. Първо, тръгват аматьори и сениор В и С. При тях е задължително да направят една загряваща обиколка и после се тръгва от бокса по стартови номера, както се редят при мотокроса. Продължителността е 2.30 мн. часа. В това време ти имаш право да влизаш в бокса и там да ти се направят леки ремонти от механиците, там и презареждаш, всичко извън бокса се санкционира. Състезанието е индивидуално и от началото до края караш сам, не е като например състезанията от типа ресистенция, които могат да бъдат по двойки. Дължината на трасето е около 10 км., ако не се наложи да се скъсява в случай като този, в който ви разказвах, че имаше изкачвания невъзможни, защото бяха толкова кални, че и пеша не се ходеше. В такъв тип състезания може да се кара с кросови гуми, кросови мотори и изобщо всичко, което ви е на ума, стига да е кросов мотор. Въпреки това, моторите минават предния ден на технически преглед и се маркират техните определени за тази цел части. След старта на първата група идва ред на Сениор А и Джуниър. Да кажем, че това са състезатели с много високо ниво на каране и затова ги пускат отделно, за да няма проблеми с другите състезатели. Няма ограничение за кубатурата на моторите и всеки си кара с каквото има. Не се вкарват екстрийм елементи като при ендурото, защото цялото състезание е доста скоростно и подобни неща биха объркали ритъма на състезанието. Има крос елементи, ендуро тип спускания и изкачвания, и писти, които не е нужно да са много дълги.Това всичкото се затваря като един кръг и се кара вътре в него. Състезание от този тип дават точки за националния шампионат на определената държава. Издават се самостоятелни лицензи или годишни, стига да си федериран. Състезанието се плаща, около 50 евро е участието, но трябва да имаш лиценз, който може да се купи и на място, но трябва предварително да подадеш заявка. Абе с две думи е скъпа работа. Тук лиценза за година е 350 евро и после всяко състезание се плаща. Можеш да си изкараш и регионален лиценз, но той не е най- добрия вариант, защото има зони, в които се провежда само едно състезание ендуро на година. Дано да ви е била от полза информацията ми
                    Последно редактирано от viki terzieva; 06-03-10, 08:47.

Коментар

Не е по темата ,но исках да видите как се глобяват хората тук за една направена скара , в страни от определената за тези места.Представете си как се гледа вече на ендурото в страните от запада.Същите тези които съм снимал ,без да ме видят разбира се са кошмара на мотористите тук.Глобата която отнесоха ,беше между 300 и 400 евро ,помислете си колко слагат за каране на мотор в забранените места ,а и не толкова забранените в прочем то всичко вече е забранено тук.

Ето тези са ,които тормомозят моторджиите тук,а имат и патрули с ендуро мотори и карат доста добре като за полицай,дано това не се случи скоро в Бг.
                      Прикачени файлове

Коментар

След 7 месечна пауза най после лека полека започваме да се включваме активно в ендуро спорта.Всичко започна в недля на едно любимо мое място с изкачвания и леки заигравки.Ето и някоя снимка от мен.

Отидох сам и за това снимките са повече на местото и мотора

Т дъното се виждат планините на Толедо

чат от заигравките

лека почивка на Хусито

Това са изкачвания тип Дупница екстрийм

Тук си направих една пътечка за изкачване и я нарекох Веселата,имаше даже и полягвания

Беше 25 градуса топло и за 2 часа каране се изморих доста,оказва си влияние голямата почивка

и авто портрет си направих

даже и пътеката чистих,ако някой ме беше видял щеше да ме помисли за луд

деренцето на долу се оказа доста интересно,за това и го оизчистих

доволен и щастлив си натоварих мотора и се птрибрах

А на тази снимка си личи какви зелени и гъсти гори има в Испания

Коментар

• От: Ендуро вести от Испания

пробна
                          Прикачени файлове

Коментар

Това беше днес,поредното състезание за хронометрирана отсечка .Имаше пепел повече от колкото трябва,едвам издържах и на жегата която беше 37 градусда.

Това е Марио Роман момчето което се вижда на видеото най отгоре на страницата

Пак Марио Роман

Имаше мнооооого падания

Единствения ТМ

Имаше и една бабичка като мойта,или по точно като която имах

някой минаваха така

Кросовите като изгаснеха ,нема палене

тука стана лека тапа

момчето което помага е Топ 10 в зона Мадрид казва се Маркос Барберо

Имаше само два берга за съжаление

Някой минаваха и така

Тук вече започнаха мотоциклет Класики,Монтеса ,Пух,Осса,и незнам още какво

Имаше и дечица ,които даваха по добри времена

Големи сили бяха и много се палеха ,голема газ даваха

Някой бяха така

А някой летяха

Ей тия Хусаберги много хубави бе

Единственото Сузуки в състезанието

Това са снимките от днес има още малко не са подобни на тези ,за това няма смисъл да ги качвам.
                            Прикачени файлове

Коментар

Аа много добри снимки.Браво.Може би една идея по-големи ако са ще е още по-добре, ама сигурно на хората с 15" монитори или на малки резолюции ще им доидат пък големи.

Абе къде ви е публиката?Празо гледам.Иначе трасето като че ли е много интересно, харесва ми.Особенно тая част с трупите една след друга.И тоя големия трапец дето си летят, бая голям ми се струва.Сигурно на яка скорост се влиза там?
                              Иван Маринов
                              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Уникални кадри, РЕСПЕКТ.
                                Благородно завиждам за което.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X