Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендуро вести от Испания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ендуро вести от Испания

Лошото е че много дилъри злоупотребяват с надценките Краси ,а държавата ни можеби никога не ще я разберем,само измами и подлости и много ама много хора които перат мангизи на този и онзи
    Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
    0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

..в случая с мишелин не е злоупотребата от дилъра..и на самите ни дилъри за бг мишелините ги дават скъпо..понеже не им дават директно от завода а ги карат да купуват през унгарския дилър...въобще..таксуват ни барабар с кучетата май ..става един омагьосан кръг ..не купуваме много гуми щото те скъпи..а като не се купуват много пък те ни ги дават още по скъпо и...така

Коментар

Незнам кой е точния модел на мишелина старкрос за който говорим (предната) но съм изумен от износоустойчивостта и. Сложих я есента и съм я карал по всякакви терени и твърди и меки дори и асфалт. Този уйкенд пък си помислих че видимо ще мръдне понеже извъртя над 300км основно камънаци из родопите, но уви не. Буквичката М която е като лого на грайфера и не е по-дълбоко от 1мм все още едва се забелязва, което не е за вярване след толкова много каране. Вярно тази зима несме карали толкова много като предната но все пак е навъртяла над 1500 оффроуд км откакто е сложена. За поведението на предницата пък няма да ви казвам какво е, накъдето насочиш мотора натам тръгва, не те бъркат коловози или странични наклони, в кал държи уникално, единствено не ми харесва по камъните ама все пак е гума само за кал, дори не е и интермедия.
        Само за сравнение ще ви кажа че един колега с гума на бриджстон сложена заедно с моята и карана пак толкова вече е преминала половината на грайфера и видимо не е в добър вид, отгоре на всичко е за по-твърд терен а не за кал.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Абе спор няма Мишелин-а си е Мишелин, ама на пусти унгарци, нещо с е.....ват с нас, но мисля че всичко скоро ще си дойде на мястото. Днес писах писмо и до директора по продажби на Мишелин за цетрална и източна Европа. Да видим той какъв отговор ще даде по въпроса. Според мен не е нормално доставната цена на тия гуми да е по-висока, от цена "клиент" в Европа.
          Иво Георгиев
          Gworkshop

Коментар

Първоначално публикуван от Ivo Georgiev Преглед на мнение
            ...Според мен не е нормално доставната цена на тия гуми да е по-висока, от цена "клиент" в Европа.

ето и модела на гумата от която така се кефя
            Michelin Starcross MS3 Soft/Mixed Terrain

Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Аз съм карал с такава и съм много доволен.Спасявала ме е от чисти падания.

Коментар

Д ви кажа че открих една страница в Италия която е само за двутактови мотори и взех та си поръчах няколко нещица за моя мотор .Имат каталог реисинг за ГАС ГАС та реших да се възползвам.Дреболиите са по двигатела и два предпазитела .За сега я пазая в таина но когато доидат ще ги снимам да ги видите
                Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Онзи ден ходих до една авто морга и видях нещо интересно за любителите на моторите.Това беше една мото морга ,имаше сигурно 10 000 мотора от всякъкъв типи и се замислих за това как хората в БГ карат с каквото могат ,а други ги изхвърлят.Това е и възможността да си купиш нов мотор ,затова и в БГ все още е малка ,но ще доиде време когато ще се сменят моторите на всеки 4 5 години.А и да кажа че когато има много магазини и ма много конкуренция и хората ще ти обръщат повече внимание а не както спомена преди време един колега в българският форум че ти се прават само на интересни.Тук при такава конкуренция зада ти праодадат мотор ако трябва даже и звезди ти свалят,но това е друга тема.Вижте и снимките които направих.
                  Прикачени файлове

Коментар

Това са снимки от РАЯ, според представите ми! Пусни ме там с един комплект инструменти, па ми гледай сеира!
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

С инструменти незнам...
                      Ама с един TIR вътре ще ми пасне най-добре ...
                      А цените предполагам се сещате какви са...

Коментар

Да ви кажа че за скъпо не е но и много хора не влизат там просто щото предпочитат новото,а модели наистина ви казвам че има ама много.От ендура до пистови ,чопъри и др.И да не се обиди някои ама маи има по нови мотори включително от тези с които някои се състезават в шампионата.На снимките се вижда много малка част от цялата морга,горе долу е с големината на футболно игрище.другият път като ходя ще направя повече ако искате.Сега се сещам и за някои колега в форума като пише помагаите за някаква част е това тука е отшумяло преди години.Дано да е скоро момента в които на състезания да има много хора с добри машини и много голяма конкуренция, от там ще доиде и по високото ниво на каране а и самото самочувствие е по голямо като си с нова машина.

Коментар

Днесш си купих гуми за мотора и за това реших да ги снимам и пусна да ги видите.За предна избрах модела на Мишелин суперкрос про който е подобен на ендуро 4 ,но е с по голям грайфер и е малко по твърд от ендуро 3 модела.Стар крос нямаше нито пък АЦ и за това реших да пробвам с тези модели,малко по скъпи са но пък си заслужава.За отзад се колебах между 756 на Дунлоп,Мишелин ФИМ 3 и Метцелер 6 Десйс екстрйм.Последните две са за ендуро и са Фим гуми за това и са малко по скъпи ,ноаз заложих на Метцелера защото е по твърда от Мишелина и ще се износи по трудно.Предна и задна гума и двете в крайна сметка са FIM модели ми сруваха 132 евро ,ако бях сложил Мишелин отзад са по скъпи с 6 евро от Метцелера , но бързо ще заминат та затова .Много са подобни задните гуми та затова ще и направя равносметка коя държи повече и коя не .Също тези гъми са нещо уникално на мокри камъни и тип триал.
                          Прикачени файлове

Коментар

Да ви кажа че сега гледах снимките от Елин Пелин и там ставаше въпрос точно за гумите Дунлоп 756 че се замзват от калта точно тази причина беше че не ги взех много близко са грайферите от страни и не могат да се освобождават от калтаЩе има и коментар след пробата на Метцелера,погледнете разстоянието на страничните грайфери и сравнете сами.

Коментар

Днес беше поредния кръг от шампионата на Мадрид ,ресистенция 3 часа .Да кажа малко за състезанието ,ами това е тип ендуро което се кара индивидуално или като отбор от 2 души ,кара се три часа като в тези три часа можеш да влизаш да се сменяш с съотборникаси толкова пъти колкото искаш когато се чувстваш изморен.Зареждане и пр. се прави като се минава в зона за обслужване и от там пак се стартира.Засичането става с транспондери и се гледа кой най мнкго обиколки е направил.Имаше около 140 човека като повече от половината вяха с КТМ .Победитала е на около 45 години който кара с БМВ и направи смешни много по млади пилоти от него.Етови и някои снимки от деня
                              Прикачени файлове

Коментар

Хмм доста интересен формат за състезание.Лично на мен ми допада като идея.И възможноста за отборно класиране също е доста добра.
                                Иван Маринов
                                Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                                ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X