Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на гуми за тежко ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на гуми за тежко ендуро

Снимки нямам и доста хора ме гледат накриво, но си е така. Показвал съм я на няколко човека тук от форума...

Страничните стени на К60 са много здрави, не знам дали това има връзка с пукането...
    You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Няколко думи за MItas Enduro 10. ЧУдесна гума за парите си . На асфалта се чувствам неконфортно с тях , но на черно се представиха отлично . При преход (два дена) повече от 140 км само офроуд - камъни , кал , пясък , нямах никакви проблеми или подвеждания от страна на гумите . с лекота се справяха както с калните локви и не големи коловози ,а на сух черен път поддържаха скорост от 80 км/ч .Пясъка също им понесе добре. А бе не паднах нито веднъж Тавата на двигателя тогава ,а и след това я отпарях вече три пъти .... Да кажа също и няколко добри думи за CONTINENTAL TRIAL ATACK . Страхотни гуми за асфалт.След около 1000 км пробег ,проблема със сеенето на предницата изчезна . С двама човека и пълни куфари ,лягам до ръба на гумата и не мръдва . Преди седмица при каране из Пирин по черен път ,стояха стабилно и на сухия път и на песъчливите участъци ,но когато се катерихме по едни уврази издълбани от вода и пълни със ситни остри камъни ,гумите замязаха на петичките на някоя стара баба Нарязаха се ,липсват всички ръбове и малки парчета от протектора...CONTINENTAL за мен си остава the best... някога ще си взема ТКС80
      Последно редактирано от churov; 23-07-11, 22:29.
      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
      0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
        Няколко думи за MItas Enduro 10. ЧУдесна гума за парите си . На асфалта се чувствам неконфортно с тях
        Освен, че са шумни и вибриращи, има ли други причини за дискомфорта ти? Усещал ли си ги да изпускат, на сухо/на мокро? След време да споделиш колко км издържат.

Коментар

Колко км. ще изкарат няма да мога да кажа ,защото ги сменям постоянно ( на Пацо му писна ). Не са изпускали,но заради вибрациите и люлеенето не смея да се отпусна да ги пробвам ,кога ще падна . Не вдигам повече от 120 км/ч с тях ,но проблема е повече в главата ми .Димо беше ми споделил ,че и неговите Karoo се държат зле на асфалта ,докато не се по изпилят... Няма да заблуждавам, че са на нивото на ТКС80 ,каучука е доста по-твърд , за сметка на което на черно ще изкарат повече . А цената на двете е по-ниска отколкото само задната ТКС ... При по-спокойно каране на асфалт са чудесен нискобюджетен избор
          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
          0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
            А как сте с пукането на гуми с митасите, защото моят опит от по горските гуми е че много се пукат. За хайденау К60 такива където обикалят света казват, че много рядко се пукали.
            Това май си е до личен късмет повече, отколкото до гуми! Например аз досега (от 89г. съм шофьор) гума съм пукал само веднъж, но на кола, а на мотор никога! Но пък доскоро си пазех в гаража една кофичка от кисело мляко с разни железа (най-вече пирони) дето съм ги вадил от гумите на моторите ми, забити в грайферите без да спукат гумата!
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

сложих отзад една К60, за 2 дена 400км минах асфалт. засега съм много доволен, но имам 2 проблема:
              -много по-шумна е от старата ми Бриджстоун Трейлуинг
              -при натискане на задна спирачка блокира почти моментално (видимо конструкцията на протектора осигурява сцепление навсякъде, но не и назад )

купих и предна но нея ще сложа след месец, като изтъркам още малко старата.
              LZ1NDI
              DR650SE K8

Коментар

Мда, това потвърждава и моите убеждения Изчакай да сложиш и предната, тогава ще видиш колко по-шумно ще е
                Yamaha XT​M600E '98
                Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

сложих и предната, минах 3000км.
                  гумите вият като циганка на погребение

за сметка на това обаче, се сработиха някак и в момента държат страхотно. лягам си колкото искам, дори на стар лъскав асфалт.
                  на мокро още не съм пробвал - не ме е валяло напоследък, ако ме намокри ще пиша как е.
                  LZ1NDI
                  DR650SE K8

Коментар

И аз от 5000км насам съм с K60. Щумнички са, но това е нормално за гума с толкова голям грайфер. На мокро още не съм ги тествал.

Коментар

Здравейте, всички които карат тежки мотори!
                      Имам BMW R1100GS от скоро можете ли да ми кажете за зимата какви гуми да ползвам и от къде да си взема, защото в Холандия имам приятел с BMW R1200 GS той кара с Metzeler Karoot T за първа зима мисля да карам мотор преди бях с пистов и го изкарвах когато няма сняг но сега се надявам и малко по сняг да се опитам да покарам карах го в кал, на черен път и макадам и сега с нетърпение очаквам зимата за да се опитам малко. Калоян каза че има много мотористи дето карат и зимата в Холандия не ги сменя само с такива кара и е доволен. Извинявам се че задавам в тази тема въпроса но не намерих никъде за зимата помагало за избор на гуми. Сега карам с Metzeler Tourance и съм доволен добре ляга в завоите не съм ги тествал на висока скорост но вече се съм превърженик на високите скорости. до 160 се държи добре мотора.
                      Благодаря предварително.
                      Георги BMW R1100GS

Коментар

Би трябвало до 200 км/час да се държи добре. Аз карам същият модел БМВ, но съм с гуми Мишлен Анаке. Нямам никакви проблеми при завои и всякакви скорости включително, и с 200 км/час. Единственото странно нещо, което съм забелязал при тези гуми е че когато легна в завой започват да шумят и да съскат гумите. Стигнах до извода, че каучукът на бордовете е по-мек от този, който е по централната линия на протектора и това най-вероятно не е направено случайно.
                        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от gogo_danailov Преглед на мнение
                          Здравейте, всички които карат тежки мотори!
                          Имам BMW R1100GS от скоро можете ли да ми кажете за зимата какви гуми да ползвам и от къде да си взема
                          Haidenau имат зимни смески за някои от моделите си.

Коментар

.... и са уникално добри. Ползвам хайденау всезезонни на скутера и са невероятно добри!

Коментар

не можах да се сдържа.

имам Р1200ГС (от 8 години)
                              на него съм пробвал
                              Метзелер тоуранс и Анаки Мишелин.

Метзелера когато е чисто нов - е по приятен за каране веднага монтиран - това зависи от профила на предната гума - по сплескан стои.

Анакиито е по остро и малко притеснява при накланянето в завой първите 1000км докато не се изтърка. За да избегна този ефект карам с 0.2 бар по мека предната.

Като цяло метзелера съм го карал до телове (задната) дори до скъсването им.

Схващането ми е че след 50% гумата държи слабо.

Оставам верен фен на анакии
                              обикновенно предната гума я сменям между 20 000 и 24 000км
                              задната зависи колко гас и се дава
                              може да изкара колкото предната АКО не се разпилва

в противен случай две задни гуми се сменят за живота на една предна.

освен това с метзелера съм се хлъзгал веднъж - хем беше супер асфалт - в чужбина, с анаки - никога.
                              ПРеди анаки бях фен на т66, докато имах Африка 750, след това и с африката минах на анаки.

Много е важно да се кажат 2 приказки за DOT-a
                              в белите държави, гуми които имат дот (дата на производство) по стар от 6 месеца се преоценяват и не се продават без предупреждение.

в БГ е много трудно да се намери ДОТ който е в последните 6 месеца...
                              дори сега зяпайки гуми намерих някакви... дот 2003 година ?!?!?!
                              това ако не е в БГ ще екзекутират търговеца на място

та гумите имат кратък срок на годност. Очевидно сме неграмотни потребители след като основно боклуците изхвърлени от запада се продават у нас и то дори на каталожни цени.

Обикновенно каталога ми го показват за да ми демонстрират колко голяма отстъпка ми правят.

Когато пазарувам се старая да търся отстъпка 50% от каталожната цена - тогава знам че цената наистина е прилична.

За пример казвам че за БМВто предна и задна анаки комплект - скоростен индекс V излизат около 200-220 евро.

забравих да кажа че основната тсел на тези гуми е не да се ляга с тях на писта
                              а да са прилично сигурни но целта им е големия километраж

освен това не коментирам анаки 2 - защото още не съм ги карал, коментарите за тях са че са с около 30% по добри като грип и като дистанция премината спрямо предходния модел - този които коментирам.
                              R1200GS (2004)
                              Beta Factory 525 (2009)

Коментар

Някой да е карал с Michelin Baja имам една задна нова и се чудя дали да я сложа на КТМ-а, по чуждите сайтове я дават за пътни ендура до 650сс, за сухо-песъкливо(то и името говори) била добра, но мен по-скоро ме вълнува за кал и трева как е. Или да си слагам Пирели Скорпиона, който имам а на Бахата да и се радва някой на пътя?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X