Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на гуми за тежко ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на гуми за тежко ендуро

Е моите Мишлени Анаке изглеждат точно по същият начин, както тези гуми на снимката на колегата. Само че са на 22 780 км в момента. Единствената разлика е, че нямат пукнатините от каналите на тези гуми в последната снимка...
    Сори, ама не знам как се качват снимки тука. Темата за качването на снимките съм я чел, само че нищо не разбрах и не мога да се оправя, така че ще минем и без мои снимки.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Аааа,без такива,око да види....

Коментар

Ей го предния МИТАС на 16 000 км. Задния не се вижда, но успешно щяха да стигнат до 20 000 без да се притеснявам за тях. Смених ги, защото ми писна да ги гледам
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:251062_1381082982576_418771_n.jpg
Прегледи:1
Размер:141.5 КБ
ID:5395810
        Yamaha XT​M600E '98
        Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Първоначално публикуван от Peci Преглед на мнение
          Ето малко нагледен материал,гумите са[ATTACH=CONFIG]477776[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]477777[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]477778[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]477779[/ATTACH] Пирели Скорпион Трейл,на 18 757км,95% асфалт.Карам предимно сам,с малко багаж около 25кг,подддържам скорост 100-120 км/ч.
          Ее - от кога търся мнение на човек карал точно този модел на пирели! Освен че издържат доста, нещо друго като впечатления би ли казал?
          п.п. 25 кг. багаж не бих казал, че е малко!
          Последно редактирано от bushiDO; 01-08-12, 15:55.
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Много съм доволен от гумите,държат се много добре и на сухо и мокро(според моя начин на каране),не се усеща разлика в сцеплението както при +38С така и при -4С.Естествено при студено време имам винаги едно наум.Единствен недостатък към момента е това повърхностно напукване на предната гума.Казаха ми,че се получавало,когато гумата се кара с по-ниско налягане,но имам навик да си проверявам гумите,така че.

Коментар

• От: Suzuki DR650SE

Здравейте колеги ,
              аз да попитам има ли от къде да си намеря малко по читава задна ТКС или Karoo 150/70/17. Взех си две гуми за офф , но задната е много стара, не са пристигнали още но вече се съмнявам в нея. Та като дойдат и ако не става задната ще трябва да си взема друга, но искам 2 ра ръка. Има ли от къде да се намери тънко ?
              Some call it a ... HOBBY. We call it a ... WAY of LIVE!

Коментар

Вземи си К60, изкарва много повече от ТКЦ-то и държи точно толкова добре на черно и асфалт и много по-добре на мокър асфалт. Нооо, задължително с правилните налягания за терена.

Коментар

Прясно инфо.Току що си смених задната К60 Skout (пак с такава) след 11 000 км, от които 75% асфалт и 25% off.Смених я, защото почна доста да приплъзва,а и се е оквадратила.Иначе все още има протектор и ще си я търкалям на близки маршрутчета и градско, но за над 500 км не ми се рискува.
                  offroad фен
                  1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                  TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

В крайна сметка има ли някой дето да е търкалял К60 и К60 Скаут на един и същи мотор, за да направи съпоставка между двете? Информацията на сайта на Хайденау е крайно оскъдна и буквално с две думи е казано, че Скаута в сравнение с обикновената К60 има по-добро поведение при мокро и в завой. Чисто визуално шарката и на двете доста си прилича и явно е въпрос на каучук и лично усещане.

От друга страна шарката на зимния К60 е едно към едно със стария К60...
                    Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Ами аз специално им писах имейл на Хайденау по този въпрос и от там ми отговориха, че К60 е модернизирана и сега се казва К60 Scout и че К60 вече не се предлага, но ако държа можело да и поръчам от завода където все още имали на склад. Изненадата беше като си поръчак гумите от дистрибутор в България и задната ми гума изгеждаше различно от това което бях гледал по снимките и по скоро приличаше на К60 а не на К60 Scout. Оказа се че в зависимост от ширината на гумата има разлики в шарката или поне така ми обясни дистрибутора.

Моята изглежда така:

http://www.reifenwerk-heidenau.de/mo...il=101&pic=107

А по снимките бях гледал това:

http://www.reifenwerk-heidenau.de/mo...fil=162&pic=99

Сега като разгледах сайта на Хайденау почвам да си мисля че съм купил К60 Scout (SiO2) тоест зимната която е с някакви добавки в каучука което и давало предимство при мокра и студена настилка. Ако това е така, то това би могло да обясни защо съм толкова доволен от гумата при мокро и дъждовно време.
                      Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
                      Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

На първия линк от тези , които даваш никъде не пише Scout а пише Silica, което е и модела на гумата която си купил! Единия модел си се казва Scout а другия Silica, два напълно различни модела и по шарка и по каучук!
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Grayfox Преглед на мнение
                          Сега като разгледах сайта на Хайденау почвам да си мисля че съм купил К60 Scout (SiO2) ...
                          Като гледам сайта им, К60 Scout и К60 (SiO2) са две различни гуми, тоест си си купил зимната, а не Scout-a.
                          Аз съм със K60 Scout и отстрани на борда на гумата пише "Scout" с малко по-различен шрифт и малко по-настрани от "К60".

А, колегата по-горе ме е изпреварил.
                          Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Ами това е доста станно, утре ще я снимам, но съм 100% сигурен защото като се прибрах днес погледнах гумта на мотора. Шарката е като на силика-та а на самата гума пише Scout от страни на борда както казваш. Остава твърдението на дистрибутора да е вярно. Просто размера 130 на К60 скаут е със същата шарка като силика-та, а по-широките са с другата шарка. Пак повтарям, днеска си гледах гумата и на нея пише само скаут (няма силика или SiO2 никъде по нея), но е с шарката на силика-та от линка който съм дал по-горе. И тъй като смятам че се отконяваме от темата, само ще повторя нещо което съм поствал и преди. Скаут или силика, не знам но от К60 съм страшно доволен като изключим факта че ми е малко шумна на асвалт или по-скоро беше в началото преди да се "очупят" ръбовете. Сега гумата не е толкова шумна (или аз и свиканх) но при всички положения другия комплект ще са по-шосейни гуми.
                            Последно редактирано от Grayfox; 15-08-12, 22:24. Причина: Правописни грешки и пунктуация :-(
                            Honda Transalp XL600v PD06 1993 - откраднат в Лондон.
                            Honda Varadero XL1000 SD03 2011

Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

Първоначално публикуван от galinvayov Преглед на мнение
                              Свърши вече, току ще се върнах от теста на новата предна гума, METZELER TOURANCE 90/90-21 54S. Добре се държи, а я намерих и на прилична цена, 122 лева с доставката. Сега ще събираме и за задна
                              1000 километра по късно...
                              Бих казал страхотна гума! На асФалт много добро сцепление. Карах по магистралата в проливен дъжд, никакъв проблем. Наложи се да мина и през една отдавна запустяла царевична нива, шубраци, бабуни, пак без проблем.
                              Мисля че една гума е добра, когато не напомня за себе си, а тази е такава
                              Последно редактирано от viki terzieva; 27-08-12, 21:17. Причина: асФалт
                              A Lone Rider

Коментар

• Re: Избор на гуми за тежко ендуро

С Мишлен Сирак се чувствам на порядък по-добре от Туранса, особено на мокро с висока скорост. Лично за мен най-голямото дърво, което съм карал си остава Конти ескейп. На мокро Африката дрифти на 4 и 5 скорост с него
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X