Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на гуми за тежко ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Избор на гуми за тежко ендуро

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
    .......
    Следващата, която ме заинтересува е пак Метцелер, но http://adi95.bg/index.php?section=12...le_gumi_id=446
    И накрая за черното пак, почти всички препоръчват Континентал-а ТКС 80 http://www.motoboom.bg/product.php?cCat=&m=5&p=1707 Разбира се 80% от тях карат БМВ-та различни модели ГС-и, но щом става за БМВ, защо да не става за Африка? Споменават се смени, на около и над 9000 мили за Туранса.
    ........
    За мен първите които си посочил са истината за този маршрут. Сравнително едра шарка която ще се държи добре и на асфалт и на черен път. Добри ми се струват и тези посочени от Бойко "MIСHELINANAKEE2 " За съжаление не може да разчиташ на вериги.
    Шарка като КОНТ... примерно е прекалено едра за асфалта и не бих разчитал на нея в мокър завой. Но в обстановка като тази

Относно предната, някои колеги споменават че предната им изкарва повече. Прецени при тебе как е. Аз смилам двете едновременно.
    още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

TKC 80 не е най-подходящата гума за асфалт със сигурност,но не защото не държи,а защото бързо си заминава....за съжаление.

Бойко,защо и даваш само 8К?миналата година към Норд Кап,мойта издържа над 10к и то с втори човек,така,че при разумно каране от страна на Владич,мисля,че ще се справи поне с толкова.

Владич,нищо не правиш при смяна само на задна гума,задължително и предна!

Змей,много го хвалиш тоз Metzeler Karoo,но да видим....дано се представи както трябва,иначе се готви да изкупуваш грях към Бойко и мен.

Поздрави,
      търся си подписа....

Коментар

Абе на вас може и три чифта да не ви стигнат, ама аз с повече от два чифта не мога да разполагам. Няма кой да ми ги носи. Сега проучвам дали мога да разчитам на техни гуми по маршрута. Имам предвид, около Иркутск и във Владивосток примерно, за да не ги карам аз върху мотора. Също и маслото ще трябва да сменям там някъде, след 10-12000 км, но ще си нося само филтъра и от там ще взема масло. Сибир е тъмна Индия, ама много тъмна. Двеста хиляди човека население живеят на една територия близо два пъти по-голяма от Европа. Едни момчета там бяха разцепили една гума, и за да могат да се придвижват, единият кара 100 км, а после сваля гумата и я праща на другия с попътен камион и така бяха минали към 500-700 км до, като стигнат Хабаровск и намерят някаква гума, за да закърпят положението. После във Владивосток си качили моторите на влака, а те със самолета у дома в Петербург.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Владич, то и нашите гуми няма кой да ги носи, но един чифт ще восим и другите ще пратис куриер. При нас има един къмпинг, където може да ги пратим и там да ни ги сменят, но си мисля, че и ти можеш да ги пратиш с куриерска фирма до поискване. В Иркутск примерно, не може да няма куриерски фирми. В Сибир има малко население, но пък са много читави хора. Познавам такъв и той ти писа в темата за пътуването с ник Sibirski. Виж какви възможности има за куриерски услуги, щото на мотора и два чифта гуми са много. И задължително сменяй предна и задна гуми. Другото е компромис, който не е обоснован, а и за черни пътища предната гума е толкова важна колкото и задната.

Коментар

Ще проуча възможностите и дано ми излезе късмета. Новосибирск и Владивосток са градове с над 1 милион и там има всякакви въможности, но не са ми "удобни", като разстояния и вид на маршрута за смени на гумите. Новосибирск ми е "близо" на около 5500км, а Владивосток е на края на възможният ми маршрут на, около 12500км. Ще търся в Иркутск, или Улан Уде такива възможности.
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от Мони Преглед на мнение
              ...Змей,много го хвалиш тоз Metzeler Karoo,но да видим....дано се представи както трябва,иначе се готви да изкупуваш грях към Бойко и мен.
              Аааааааа, Мони - няма начин да не се представят както тряба - все пак сте видни членове на хард - ендуро тим, ще имате ли очи да се оплачете, че гумите са ви криви

ВладиЧ, два чифта гуми са ти достатъчни - Бойко и Мони се глезят с толкоз много чифтове. Слагаш едните на мотора, другите ги преметяш през рамо и пердашиш

Коментар

Да кажа и аз две думи за Metzeler Tourance. С най голямо удоволствие изхвъртлих MIСHELINANAKEE ,които имаха ,,хляб'' поне още 3-4000 км. Разликата за мен е огромна.Metzeler-a се държат перфектно на асфалт (сух и ли мокър) .В завоите са ,като ,,залепени'' за настиката (за разлика от Мишелина).На макадам с двама човека ,,държат'' с 80 + км/ч . , но на кал.... (като стана дума, точно предната ме измами - ако не вярвате питайте новата ми слюда ,Бог да я прости ). Извода за мен е ,че отново не сбърках с марката Metzeler (предната на Интрудера ми е такава).Вземам ли някога по-агресивна гума ,ще се придържам вероятно пак към този производител.

ПП ...че се сетих ,ако някой ,,срещне'' някъде дълга туристическа слюда за Варадеро ,да свирка.Мотобум не огат да ми доставят бързо
                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                0899187766

Коментар

Да споделя и моя опит машина BMW R1200GS с bridgestone BW501/BW502 - на 13536 км са и имат 2-3 мм на задната и около 4мм на предната . Мисля че задната гума би издържала 3-4к км.
                  Тези гуми са супер
                  За съжаление надянах задната гума на пирон. Разбира се че не носех с мене комплекта за поправка на гуми и ... почна едно бързо прибиране обратно като последния километър беше на 1ва и полусъединител с ходене до мотора. Все пак 220кг и мека задна гума няма мърдане на ръка.
                  И така, въпреки че я оправих с plug-in все пак се загледах за нови гуми. Так или иначе всички казват че с оправяна гума си е доста опасно да се кара на високи скорости. И така четох доста по форумите и си избрах METZELER TOURANCE понеже издържат доста повече от другите:
                  METZELER / 110/80 R 19 TL 59V TOURANCE 67.14euro
                  METZELER / 150/70 R 17 M/C TL 69V TOURANCE 84.00 euro

+ 10euro доставка от http://www.mynetmoto.com/ . Офертата беше доста добра за да я изпусна.

Важното е METZELER TOURANCE да НЕ Е новия модел, който има EXP накрая. Новия модел си отиват за нула време понеже каучука е доста по мек. Незнайно и защо са 10-15% по-скъпи от старите. Но от старите/ без EXP/ все още се намират по и'нет. Важното е за да издържат по-дълго да са напомпани доста 2.5бар предна и 3 бар задна, когато не е на асфалт се спадат 30%.
                  BTW, BMW продаваха първоначално R1200GS с METZELER TOURANCE но сега са ги сменили с Bridgestone BW501/BW502 точно поради издънката с EXP варианта.

Накрая да кажа че тези гуми са за магистрала ако става дума за истински офроад-а не стават - определено!
                  Последно редактирано от gulemetov; 26-04-10, 20:08.
                  Тази криза край няма, всички продават никой не купува...

Коментар

Първоначално публикуван от gulemetov Преглед на мнение
                    ...BTW, BMW продаваха първоначално R1200GS с METZELER TOURANCE но сега са ги сменили с Bridgestone BW501/BW502 точно поради издънката с EXP варианта...
                    От BMW или сменят производителите на поразия, или производителите не могат да смогнат с обуването на новите GS-и, щото до 2006-та всички нови бяха с Туранс, на Бойко беше обут с Мишлен, а на един чичко германец - с Конти.

Като си купя пак "експедиционен мотор" ще го обуя с LaserTec, щото миналата година ги пуснаха и с такива размери, та ми е много интересно как ще стоят и държат на мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от gulemetov Преглед на мнение
                      Важното е METZELER TOURANCE да НЕ Е новия модел, който има EXP накрая. Новия модел си отиват за нула време понеже каучука е доста по мек.
                      Това е абсолютно правилно, но наред със по-кратък живот те идват и с по-добро сцепление, или поне по-добро усещане за такова (feedback)

Както винаги, едни ще предпочетат по-дълъг живот на цената на сцепление, други - точно обратното. Но е хубаво тези неща да се знаят и всички отзиви, които съм чувал за тази гума са на 100% с твойте.
                      You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

По никакъв начин "живота" на една гума не е определящ за мен.
                        Фактор сцепление е № 1... всичко останало е второстепенно.

Сега, ако човек планува конкретна експедиция и предпочита да залага на по-дълъг живот вместо на сцепление, мога да го разбера до някъде. Но във всички останали случаи това си е чист компромис и икономисване на кинти, а не правилно решение.

Коментар

Икономия от безопастност си е авантюра отвсякъде. Най-малко трябва да се прави подобна, при планирано дълго пътешествие, защото последното може да се окаже неочаквано кратко. Доводи от сорта, че ще се кара бавно и внимателно, са несъстоятелни, защото и при най-внимателно управление, може да се окажеш в ситуация, в която нещата не зависят от теб, а изцяло от качеството на гумите...
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

От: Избор на гуми за тежко ендуро

Metzeler MCE Karoo (T)

Мне очень понравилась.
                            Это лично моё мнение.

Коментар

Вчера изхвърлих Bridgestone TW101(предна) и TW152(задна).
                              За 21 000км износването е 50% !!?! - това говори достатъчно що за "гуми" са

*черен хумор* Ако карате с такива гуми, има голяма вероятност да ви надживеят
                              и колкото сте по-млади и неопитни толкова вероятноста е по-голяма

Смиката е направена веднага след свалянето им за подмяна.
                              Последно редактирано от Nicky.; 17-09-10, 10:50.
                              [RIGHT][FONT=Comic Sans MS]R1200GSA[/FONT][/RIGHT]

Коментар

E поне ако се налага много дълъг преход, вече знаем марката и модела.
                                Как си ги чувствал? Сега какво сложи?

още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X