Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на гуми за тежко ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на гуми за тежко ендуро

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
    ... Сигурно и без кола малко или много пак карам равномерно. Предполагам... макар, че ако питате Дидка, ще ви каже противното
    Потвърждавам! Илко е най-спокойния мотоциклетист... ако изключим бургаските рокери, начело с Бат Димо.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

При Сашо от Далко вече има Хайденау К60 скаут

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_8344.jpg
Прегледи:1
Размер:111.2 КБ
ID:5254318 K60 ! Във ADV няколко човека се оплакват от подобна съдба на техните К60-ки !
        Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Дайте да не подвеждаме хората!
          Макс. скорост за гумата е 190 км/ч. (от производителя)

Тая гума е карана с над 200 км/ч за повече от 200км. Лично собственика го казва и самия той не вини гумата за това.
          You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Има и още няколко гуми със започнал подобен "ефект".
            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Тази гума не е за високи скорости. В ADV има 2 случая които съм видял и двамата си казват че са карали с 200 ... ако не ме лъже паметта

Коментар

Да се оплача и да чуя мнението Ви. Вчера смених старите си гуми Бриджсоун с Continental trial attac - Карал съм преди такива гуми на други мотори и съм възхитен от тях. Е ,да ,ама не! Предницата БМВ-то започна да ,,сее'' На висока скорост иска да ме хвърли в нивите ,по завои почва да тресе ... кошмар . Днес в София ходих при гумаджия за нов баланс .ЧОвека каза ,че са имали същия случай с точно този модел гуми на същото БМВ. Не мога да си обясня ,защо се получава така . Предницата ми е изрядна , джантата също ,гумата е балансирана и не е крива.Всичко което може е прегледано и всичко е наред. На какво може да се дължи? Решение? (освен да изхвърля гумата)
                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                0899187766

Коментар

Точно с предна Конти Трейл Атак имахме грижи преди две години - и сякаш точно на Варадерото, което ти пробва около Мотобум-а (но не точно по него време), Янко!
                  След около стотина км от монтирането на нова такава, предницата наистина заживя собствен живот - странно сеене, леки вибрации и абсолютна невъзможност да се пусне кормилото - веднага започва да изпада в силен резонанс. Последваха баланси, проверка на предницата при доверения сервиз на продавача на гумите - всичко си беше съвсем нормално, като за добре гледан мотор на 20хиляди истински км. Накрая след навъртени над 1000км с тези гуми, търговецът склони да замени предната за проба - и никакви ядове от тогава с новата - даже се кара без баланс със скорости около 200км/ч - напълно стабилни гуми.
                  Явно бяхме попаднали на дефектна гума, която уж щеше да се връща в завода да си я разглеждат и изследват (евала за адекватното отношение на въпросния търговец в крайна сметка - ако някой има интерес кой е ще съобщя на лични - да не става реклама, или антиреклама)...
                  Дали така е станало не знам, но може би не е единствена издънка от тоя модел...
                  Другото, което мога да предложа е тази гума да се монтира на друг мотор за проба - аз нямам нищо на против да еспериментираме с моя, ако си във Варна.

Коментар

Скоро обух Хайденау к60 на африката. Имам вече към 3000 км с тях, на сухо се държат чудесно. 2-3 пъти карах в дъжд обаче и нещо ми направи много лошо впечатление. Тръгнах да спирам преди завоите и да лягам с тях както си лягах с така мразения от всички Митас, но много пързалят. На няколко пъти щях да помириша асфалта от близо. Задната блокира при най-лекото натискане на спирачката, а предната поне наполовина по-лесно отколкото митаса. Искрено се надявам причината да е била в асфалта, но това ми се случи на няколко различни места и то все при силен дъжд, който вече беше отмил прахоляка от асфалта
                    Гумите са дот 2010, на пипане грайферите са много меки. Нямам обяснение.....
                    Yamaha XT​M600E '98
                    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Аз сложих Пирели Скорпион като задната от 130 заводски за Др-а мина на 140.
                      Досега едно ходене на сухо с втори човек до Щъркела - идеално. Не ми харесва само градско,защото задната студена ми пързаля повече.
                      Явно си е предназначена за шосейно каране и има нужда да загрее повече. След 2 дни заминавам нагоре-надолу и ще гледам сеир,но очаквам да ми хареса - все пак и асфалта вече е топъл
                      Ако все още не сте намерили своята половинка...започнете с четвъртинка!

Коментар

кой скорпион точно, че има бая?
                        мнение за Shinko 705 vs Mitas E-08, E-07, Heidenau K60?...
                        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Ето нещо интересно от първа ръка за турър гумите - http://www.andreeweb.de/Motorrader/Reifen/reifen.html
                          Който му разбира езика, ако може да преведе само какво казва за сцеплението на различните гуми и терени - ще бъдем благодарни!?

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                            кой скорпион точно, че има бая?
                            мнение за Shinko 705 vs Mitas E-08, E-07, Heidenau K60?...
                            Shinko vs Heidenau-много в полза на Haidenau-a
                            карал съм ги и двете
                            Cherokee WJ 4.0L- NP242
                            Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

На Африката съм с Conti Escape задна и съм доволен, без да съм във възторг. На асфалт със спокойно каране бива. За 6000км няма видимо износване.
                              По черно и кал хич ги няма...
                              КЛРа си карах с Митас и най-голямото ми възражение беше, че едва изкараха 5000км.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                                КЛРа си карах с Митас и най-голямото ми възражение беше, че едва изкараха 5000км.
                                Това кой модел, че съм останал с впечатления(лични), че дуал-спорт моделите изкарват доста над 10000

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X