Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda Africa Twin RD04 много въпроси.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda Africa Twin RD04 много въпроси.

Така ти се струва. Ефекта е единствено отрицателен (поне при оригиналния сет на карбураторите и оригиналния въздушен филтър).
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Бях си поръчал чисто нов, същия на моята африка разлика във вървенето никаква само смени звука

Коментар

Мислех да пусна нова тема , ама реших , че и тук някой може да знае. Във всеки случай ако намеря решение ще си спестя много време и яд. Оправиха ми трипкомпютърчето на RD 07. В Карада е над 1000 лв.и съм много щастлив . Обаче пластмасата на екранчето е УЖАСНО НАПУКАНА и нищо не виждам почти(по-точно вижда се но когато е тъмно и е пуснато осветлението). Търках го с какво ли не обаче, ...резултат повишаване на видимостта не повече от 10%. Преди да пристъпя към радикално решаване на проблема-ще отрежа изгорялата пластмаса и ще залепя някаква нова -искам да се помъча още малко с някакъв препарат...КОЙТО ИДЕЯ СИ НЯМАМ ВЕчЕ КАКЪВ ДА Е. Ако заменя пластмасата ще стане , но ще грозно , а и няма гаранция , че няма да пропуска вода.Моля , ако някой знае с какво да пробвам ще съм много благодарен. Някъде бях чел за такива суперагресивни препарати , ама не мога да намеря къде. С водна шкурка не ми се пробва , че може да се прецака видимостта тотално. Това ще е последното , което ще пробвам . Егати дългия пост дето стана пак.

Коментар

Пробвай с шлайф-паста с която връщат блясъка на позастарели автомобили. Използвай и съответния специален шлайв апарата за да има някакъв ефект (прилича на ъглошлайф, но не е. Оборотите са много по-ниски. С Ъглошлайфа ще разтопиш пластмасата :-) ).
          Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Емка пробвай с паста за зъби и вълнен парцал. Това е класиката в жанра. Иска се, обаче доста търкане. Аз съм почиствал така надраскан екран на ГПС.
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Адаш, потърси някой човек, който се занимава с полиране на фарове на автомобили и пастиране. Ще ти го направи за 5 кинта.
              Съквартирантът ми ходи тука в София при един, който май е от гурутата в областта и му направи доста пожълтял фар на колата като нов.
              Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

• Re: Honda Africa Twin RD04 много въпроси.

Нищо няма да стане с паста. Слагай плътен поликарбонат или PETG.
                Ще ти намеря.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Полирането ще изчисти единствено повърхностните финни драскотини и захабяването на материала.Иначе видимостта се подобрява,но пукнатините остават.
                  П.С.Емо,кажи какво му беше на трипчето и как ти го оправиха,че и моят не работи.

Коментар

Емо, не се занимавай. Изрязваш с дремел стъклото или го разлепяш и слагаш поликарбонат, както каза Ники. Имам някъде парчетии, ако искаш обади се ще изровя някоя и ще ти дам.
                    Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                      Емка пробвай с паста за зъби и вълнен парцал. Това е класиката в жанра. Иска се, обаче доста търкане. Аз съм почиствал така надраскан екран на ГПС.
                      И с паста за зъби , и с полирпаста за автомобили търках като изоглавен 3-4 дена , пробвах и а ЦИФ , с Доместос ама......цък. Дадох я на един приятел дето е страшно добър моделист и ще смени пластмасата и това ще е ,ако от още едно място не ми дадат друг по- професионален акъл. Иначе съм много доволен , че компа стана , че и за без пари(почти). А иначе на трипмастера повредата му е била доста сериозна(според човека , който го прави). Обясни ми , че принципно е елементарна платка и най-често срещаната повреда поради която се разваля е следнатане разбирам много от платки и тоци и може и да пресъздавам грешно)-Значи , ако токът кйто се подава на трипмастера е по-голям , някакви кодензатори се надуват и гърмят. Но в случая не било това , а нещо друго. Едната гумичка на бутоните е скъсана и от там е влизала вода . От тая вода са корозирали крачета на нещо(не разбрах на какво). Човекът ги е подменил(въпросните неща) и ...самия той се учуди , че трипмастърчето заработи. Сега освен плексигласа , трябва да се измисля и как да затворя херметически бутона , а и да може да работи(първия най- ляв бутон )
                      Последно редактирано от egerchev; 03-10-12, 16:00. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от I.STOEV Преглед на мнение
                        П.С.Емо,кажи какво му беше на трипчето и как ти го оправиха,че и моят не работи.
                        Пукат се спойки на платката най-често. Трябва да се презапоят.
                        Последно редактирано от Ilarioncho; 03-10-12, 18:21.
                        Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Здравейте,първо да се похваля.
                          От днес 26.10.2012 със горд собственик на Honda Africa Twin RD04.
                          Като цяло мотора ми направи доста добро впечатление,днес му врътнах 80-90 км (докато го прибирах - надявам се утре повече,ако времето позволи )

Естествено имам 1 въпроса ( засега ):

Не можах на открия пълен manual.В интерес на истината,някъде из форума мисля,че бях срещнал линк,но не успях да го намеря.Ще бъда благодарен за малко помощ.

П.П
                          Извинявам се на колегата,че му ползвам темата.
                          Сега - BMW R1200RT 2006 г
                          Бивш - Suzuki V-Strom 1000 2004 г
                          По Бивш - Honda Africa Twin RD04 1992 г
                          По По Бивш - Yamaha Virago VLX 500 1983 г

Коментар

На ръчката до съединителя,има нещо като бутонче.Намира се точно пред смукача.Отгоре е написано "passing" - някой има ли идея какво е това ?

Коментар

Честито. Това е присветване с дългите светлини, също като на автомобилите
                              Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Има ли някакви предварителни признаци за проблеми във CDIто и във бензиновата помпа,по който да се ориентирам дали да ги пипам или да ги оставя да спрат и тогава да му мисля ???

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X