От: Honda Africa Twin RD04 много въпроси.
Днес се разиграх малко около мотора ... разгледах кое къде.
Значи въздушния филтър е от лявата страна... за да се стигне до него се маха кората която на RD04 се държи на 2болта:
(ако имате предпазител за мотора, трябва да махнете първо капачето на ... жабката, за да изкарате кората покрай предпазителя)

Ето го и филтъра:

До акумоатора се стига от другата страна на мотора ... пак се махат 2та болта:

Разбрах защо не ми свети крушката на Неутралната .... защото такава няма.
Причината , че е премахната е , че като се сложи крушка...тя свети постоянно , няма значение дали съм на скорост или не (явно прекъсвача който е зад лоста някъде е повреден)
Днес се разиграх малко около мотора ... разгледах кое къде.
Значи въздушния филтър е от лявата страна... за да се стигне до него се маха кората която на RD04 се държи на 2болта:
(ако имате предпазител за мотора, трябва да махнете първо капачето на ... жабката, за да изкарате кората покрай предпазителя)
Ето го и филтъра:
До акумоатора се стига от другата страна на мотора ... пак се махат 2та болта:
Разбрах защо не ми свети крушката на Неутралната .... защото такава няма.
Причината , че е премахната е , че като се сложи крушка...тя свети постоянно , няма значение дали съм на скорост или не (явно прекъсвача който е зад лоста някъде е повреден)
Вадиш капачето, под него ще видиш две жички. Едната отива в един датчик. С гумени капачета са, единия е за неутрала, другия е за налягането на маслото. Ше се ориентираш лесно, неутрала е този, който се развива с глухо ключе 10 или 12 (не помня) и гледа към тебе. Куплунга на проводника към него е с гумена шапчица, Провери да не би да е откачен....
, зад трипътникамежду радиаторите. Погледни независимо на кой радиатор , горния по-дебел маркуч (не тънкото маркуче свързващо двата радиатора)къде свършва и ще видиш корпуса на термостата. Тия маркучи са дълги около 15 см. и са почти прави. Термостатът се намира в един метален корпус с 4 щутцера(2 долу успоредни и тия двата (почти срещуположни ) към радиаторите. За рамата се държи с едно болтче само(за ключ 10), и то се държи горния капак на термостата. Долния се държи на горния с 2 болтчета(за ключ 8 )и на маркучите. Самият термостат (не корпуса, а термостата вътре) има на горната си периферия отворче (2,5 или 3 мм), което е за обезвъздушаване и трябва отвора да сочи напред (върти се и можеш да го объркаш) , ама никой не успя да ми обясни защо точно натам трябва да сочи(а в мануала го дават настрани ) . Според мен няма значение накъде трябва да сочи. За да извадиш термостата обаче ти трябва доста свободно време , гараж и нормален инструмент(не от кита на мотора).На улицата не знам дали ще се справиш , не за друго , а за да не си оставиш половината мотор разглобен и да се стъмни.Зареди се с търпение, няма нищо сложно да си го извадиш сам. Моя термостат беше изгнил по вътрешната периферия и все едно ,че го нямаше. Това , че си във Виена ти е плюс, защото със сигурност ще намериш бързо нов наличен без да чакаш доставка от някъде. Виж тук , може и да имат(декември влизах в тоя център и ми се видя доста зареден с всичко за Хонда):
Коментар