Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XRV Africa Twin

http://www.xrv.org.uk/media/fuelpumpXRV750.pdf
    Ето тук има доста подробно обяснение за ремонт на горивната помпа.

В този линк http://www.horizonsunlimited.com/hub...p-africa-26861 пише че Африката и КТМ 950 са с еднакви горивни помпи.(там е цитиран и горния линк).
    Per aspera ad astra.

Коментар

И с електрическа помпа се иска бая въртене ако ти свърши горивото или ако не си палил мотора доста време. Все тая. Ако смениш смао контаоторите не се знае дали няма да се скъса платно или нещо от сорта. Предпочитам мотора ми да е с един голям консуматор на електричество по-малко. Понякога конструкторите правят грешки при разработването на дадена машина. Историята познава много такива случаи. Тази помпа определено е ярък пример
      Yamaha XT​M600E '98
      Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Разход на RD 04 -
        Супер спокойно извънградско каране - 4,4л/100км
        Нормално каране 90-110 - 5л/100км
        С двама, с багаж, извънградско при 100-140 - 5,6л/100

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
          Разход на RD 04 ...
          Адаш, има една "малка подробност", твоят мотоциклет, както и на ВладиЧ, се поддържа в перфектно състояние... Вчера пробвах един Трансалп (един приятел се е запалил да купува). Липсваше му динамика... въздушният му филтър си беше заводския...
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Вакумната помпа е по-проста по устойство и по-сигурна от електрическата. По-евтина е и по-този начин елиминираш един консуматор на ток от инсталацията. За това, повечето, когато минат 50-60000км не купуват нова електрическа помпа за Африките.
            Между другото разбра ли се, защо на Мони мотора КТМ 950 спря да пали в Кейп Таун?
            Чавдаре, моята Африка е RD 07 oт 1999 год.
            Последно редактирано от ВладиЧ; 12-11-10, 09:13.
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Някой може ли да ми каже колко е дълъг мотора ... питам , за да знам с какво превозно средство да го докарам от Линц до Виена ...
              Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
              Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
              Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                Някой може ли да ми каже колко е дълъг мотора ... питам , за да знам с какво превозно средство да го докарам от Линц до Виена ...
                Малко четене на темите не е излишно

От 2315 до 2380 мм.
                Per aspera ad astra.

Коментар

А някой да знае разхода на RD 03 ?
                  Dimitar Dyakov

Коментар

Владич, твоята помпа ако не се лъжа я взе от Любо и е от Xonda DIO. Знам това, защото и моята е от него. Но както и да е аз нямам ядове вече 20 000км.
                    Последно редактирано от boiko73; 16-11-10, 00:42. Причина: Следващите постове с 5 грешки в две изречения ще се трият.

Коментар

Мислех че е от Ямаха... В същност това няма значение . Важно е, че е вакумна и Африката работи без грешка с нея.
                      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                      Златомир Попов - Forry

Коментар

http://www.jiangwayne.com/scooter/p_i.php?i=524 Ето това е модела който аз използвам. Наистина се оказа от Хонда Дио, а не от Супертенере. Сигурно за това е била и с тънки маркучи. В същност аз изобщо не знам дали Супертенерето е с вакумна, или с електрическа помпа. Пак повтарям, вече близо 30 000 км нямам никакви проблеми с тази помпа.
                        Порових малко из нета и се оказа, че след като сдаде багажа бензиновата помпа на Африката, почти никой не отива в магазина, за да си купи пак същата помпа. Слагат се електрически помпи от Субару, от ЗАЗ, от сенокосачки, от скутери, от двигатели на лодки, някакви универсални бензинови помпи от САЩ, и какви ли не други чудесии, само не и оригиналната помпа на Африката...
                        При това положение не смея да се правя на експерт и да давам съвети.
                        Последно редактирано от ВладиЧ; 14-11-10, 05:41.
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

Владич, ти търсеше някаква много специална седалка, намери ли я и какви са ти отзивите за нея! Сподели също, ако желаеш и ефекта от прогресивните пружини в предницата.

Коментар

Вече мога и аз да се похваля като собственик на този велик мотор!

Купих ония от обявата ... едвам го набутахме в един бус VW .... , трябваше да свалим стъклото и огледалата ... но вече е докаран на място!

Останах изненадан как се кара ... т.е. колко лестно....

Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                            Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                            Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Честито човече! Ще се убедиш колко истински мотор е и колко радост носи! Пожелавам ти много безаварийни километри и много схванат задник Сподели повече за състоянието на машината!
                              Yamaha XT​M600E '98
                              Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Честито и от мен!!!! Наистина истински мотор!!! Вече не правят такива. Новите модели са доста по-пластмасови.

Седалката ми я направиха в Асеновград с чисто нова кожа и дунапрен плюс допълнителна възглавница отгоре върху старата основа. Вече не ме боли задника след 200 км. Излезе ми 170 лева. А прогресивните пружини отпред са много по-добри от оригиналните на Африката. Както и отвореният ауспух е по-добър и по-лек от оригиналният. Навъртях му вече 1500 км на моя, от както му се качих преди 20 дена.
                                Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X