Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на мидсайз/средноголямо ендуро - Norden 901,KTM 890R,Aprilia Toureg 660.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
    Абе КТМ...
    Ако искаш мога да ти снимам куп мотоциклети различни от КТМ при моя майстор на моторите.
    И не са там за изложба, а за ремонти
    Няма смисъл от обобщения.
    Ясно е- имаш пари - караш мотор за емоция. Всяко завъртане на масура ти носи усмивка до ушите Движиш с неразумни скорости по път и без път и ...само кеф.
    Нямаш пари - караш индийски /китайски/ слон и се придвижваш от точка А до точка Б
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

• Седмица и половина не бях вадил мотора и пощурях... Малко от днес.

Във центъра на Величково.

Край Ветрен. На заден план е дефилето към Велинград.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• the slow heart
        the slow heart коментира
        Редактиране на коментар
        Браво ей, къде ги видя тия живописни хълмове....

• Това са Родопите. Дефилето е пътя Варвара - Велинград гледан от към Ветрен.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        Кажи че за Ветрен дол говориш.😁 Уж го знам райна,а се зачесах по главата,къде е тоя Ветрен. Та чак сега вдянах.

• Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение

Вярно , че си беше наред за дърт мотор. Но му махнаха оригиналния вакуумен карбуратор , и му монтираха спортен карбуратор с ускорителна помпа. А въпросната процедура се прави само с монтирането и на висок клас ковано бутало и пълна ревизия на двигателя.
      Спрете да пишете глупости. КТМ-а беше мой. Купих го в окаяно състояние от Златица, забравих вече името на човека. Беше си купил в стром 650. Владич, хептен ни омота кой и какво

motor_men - Теб доста те тормозих като насаждах предницата на Ямахата

Мотора беше с монтиран карб Микуни ТМ41 от предишния собственик. Карба не беше настроен, бяха му махнали и ускорителната помпа. Още като го купих карба се е измъкнал леко от цилиндъра и нямаше палене. Карах го при Иван за да разберем какво е. Карбуратора е бил монтиран от предишния собственик при някой майстор, явно не толкова адекватен. След време, въпреки усилията ми да закрепя добре карбуратора той пак се е измъкнал леко, смукал е въздух, сместа е беднеела и цилиндъра се е надрал в следствие на прегряването. Мотора ме беше сюрпризирал с всевъзможни проблеми, такива, които при японските мотори не съществуват. Трябваше да нарина няколко хиляди лева за да тръгне въобще. Разпродадох го на части, замина като топъл хляб. Предницата му в момента е мон
      ​тирана на сегашния ми мотот Ямаха ХТ600е. По-голям боклук от този КТМ не съм виждал. Няма да си купя никога повече европейски мотор.
      Последно редактирано от c_chanev; 08-12-24, 20:42.
      Yamaha XT​M600E '98
      Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

• ВладиЧ
        ВладиЧ коментира
        Редактиране на коментар
        Аааа. Чанев, извинявай братко. Бях ти забравил името. Радвам се, че още ни следиш в тоя форум и изясни точно нещата.

• Ветрен дол е край Варвара. И двете са села и са почти свързани. Това е началото на пътя в дефилето към Велинград... Град Ветрен е в Средна гора и е на, около 15-20 км от Варвара и Ветрен дол.
      Във Ветрен днес отидох от към Славовица. От там направих и тази снимка. От пътя Славовица - Ветрен.
      Последно редактирано от ВладиЧ; 08-12-24, 20:34.
      Златомир Попов - Forry

Коментар

• Не Ви следя, обаждат ми се приятели, че се лее грешна информация за мен и Иван Дори и той беше безсилен пред този син труп Знам, сега ще кажете Барни колко време кара неговия.....такъв бил късмета. Веднага след като купих това недоразумение един виден майстор, няма да му казвам името, се изказа - "ВАФЛЕНИ МОТОРИ" и дори не подозираше колко прав се оказа. Тъй че дреме ми на грайфера за фалита на КТМ. Можеха да почерпят опит (има от къде), да направят мотор, който освен да е супер за каране да е и относително надежден.

Yamaha XT​M600E '98
        Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

• Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
          ...Няма да си купя никога повече европейски мотор...
          Същото го писах по-напред в тая тема мисля

Враг усраине

Коментар

• Е не с лошо за европейските марки де,
            наскоро например се чу BMW ще подменят безплатно кардани за GS 1200 и 1250 след определен пробег - около 60к ако не греша.
            Настане вечер — месец изгрее,
            звезди обсипят сводът небесен;
            гора зашуми, вятър повее, —
            Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

• Абе те от бмв подменят и двигатели гаранционно на колите си...ама това не е много за хвалене нали.
              Сега ако съм на ония дръпнатите от кавазаки ще изкарам една 500ка 170кила с 50/60 коня мотор...за под 20К с правилното окачване и ще убия рибата...ма тия ме не слушат....
              Няма страшно в умирачката...
              Страшното е да си жив!...

Коментар

• Напротив, похвално е, и продажбите го показват. И отношението към клиента е на ниво, и сервизната мрежа по цял свят, вкл. супер зачукани дестинации. Казвам го като човек контактувал с Ямаха-София, като пример за представител на японски бранд.

Коментар

• Нямат избор производителите по този въпрос,че като станат много жалбите и после е ...скъпо.
                  А аз не казвам,че другите са цвете...просто бмв си имат своите особенности...за конкретната цена.
                  Не че са лоши...просто са скъпи.
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

• Производителите с техните дертове, ние като потребители с нашите

Адвенчър внушението хубаво работи за маркетолозите, но извън объркващото изобилие от модни и хай-тех шукарии, не е зле да си припомняме от време на време, че за да пътуваш и да се наслаждаваш на пътя са необходими едни други неща, дето всъщност не ги продават по магазините, даже и в интернет са неоткриваеми

Е туй подкастче, с тоя образ, леко подкача темата:

https://m.youtube.com/watch?v=X657Cl2DaQI

Коментар

• ВладиЧ
                      ВладиЧ коментира
                      Редактиране на коментар
                      Е това е Дъг Уотке от Алабама. Имам честа лично да го познавам. Той е от великите според мен... Няколко пъти е обиколил света и то със стари мотоциклети Харли и Индиан лично сглобени от него! Виждал съм го това Харли в Идилево. Мой приятел, който също е корав моторджия коментираше за това Харли, след като му се качи: "Как можеш с това ужасно и неудобно нещо да обиколиш света"?!?! Ами може! Той за това е ВЕЛИК!

• Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                    Сега ако съм на ония дръпнатите от кавазаки ще изкарам една 500ка 170кила с 50/60 коня мотор...за под 20К с правилното окачване и ще убия рибата...ма тия ме не слушат....
                    Щом не ни слушат, значи има защо.
                    Или не могат да направят това за тези пари, или маркетинга им казва че няма смисъл от подобен мотор
                    Само можем да гадаем кое е вярното
                    Панайот Бърдарски
                    0887 60 77 22

Коментар

• Така е - те фабриките изобщо нямат стимул да направят по-добрият мотор.
                      Всички, вкл бенве искат на първо място да продават.
                      На некои им се получава на други - не.
                      Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
                        Абе те от бмв подменят и двигатели гаранционно на колите си...ама това не е много за хвалене нали.
                        Разумната мощност за 500к.см. е 40-45 к.с. За 60 к.с. трябва много висока степен на сгъстяване и високи обороти , което автоматично прави Кавазакито на КТМ. Могат да го направят , но ще почнат да го плюват като КТМ. Ако е два такта , ще е и 100 кила , но пак ще му трябва поддръжка като на КТМ. Ако колата е жената , мотора е любовницата , то КТМ е манекенката - любовница , караш докато е нова. Но с дюнер и пица не става , редовно трябва да я водиш у молУ. БМВ-то е друга бира , то е като тъщата.
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X