Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki DR BIG 750/800

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Suzuki DR BIG 750/800

Не може да превърти на стартер...почне ли да сгъстява спира, сякаш двигателя блокира!На задържан декомпресор върти нормално. Двигателя е СР 41 - 750.
    Нещата правени и проверени досега:
    Нов стартер, реле и кабели.ПОследно го мъчих директно на стартера с щипки, от 100Аh акумулатор-пак неще
    Вала е зацепен правилно, клапаните са регулирани по книжка.Балансиращите също са зацепени правилно - и оттам не е
    Не е от богата смес - прави го и без карбуратори.
    Няма задържане в съединителя - при свалена касета все същото.
    Двигателя е цепен, лагерите са наред, коляновия е балансиран, биелата е права, биелен лагер - наред, бутален болт - наред.
    няма ръб по цилиндъра, ключовете на сегментите са в нормата, има само една драскотина по цилиндъра по посока на движението на буталото.
    Няма части по двигателя (баланс валове, разпределителен вал, пъвичен и вторичен вал и колянов), които да се движат тегаво.
    бендикса не изтърва, но трудно освобождава-на ръка е невъзможно. Иначе запали ли двигателя си освобождава, не увлича стартера.
    Първоначално го правеше този проблем само на смукач или при подаване на газ при палене. Малко по малко се влоши и сега и без карбуратори "стяга". В момента пали само на бутане, пали веднага и работи без необичайни шумове, даже смея да кажа без никакви шумове.Върви си като всеки друг Биг, който съм карал.
    И това ако не е мистерия....

Коментар

Не исках да пускам втори пореден пост, ама прочетох мнения от други теми за африки на по 300 хил. км и прочее...Ми не че нещо, ама аз съм 3-та ръка собственик.първия е бил швейцарец, карал ми е мотора 110хил. км, след тва мотора отива в бургас, където втория собственик навърта още 100 хил.аз го купих на 30000, след това ми признаха че е на 230000....без смяна лагери и от двамата.карах го 20000, докато сгъне...ми нормално, той станал на 240000, без да е баран, освен ангренаж, съединител и другата верига. Айде после бига не бил корав с оригиналното "койо".Ама не иска да пали пущината...

Коментар

Айде сега на вниманието на kalincho i Филип Георгиев!
        В мобиле.бг има един син DR 800 SR42 (стария модел с новия двигател - междинката)
        Звъннах на човека щото ме интересуваше мотора,но както и очаквах е без документи.
        Информирам ви в случай че имате интерес да го вземете за части. Щото от Видин мисля да не му е чиста работата,ама за части става.
        Каза че го дава за 1000 лева,което означава че ще клекне и на по малко.
        Също така му бил липсвал единия карбуратор,ама бил вече окомплектован и бил "перфектен" каквото и да значи това.
        А Филипе твоя както е син може да си караш 2та мотора с едни документи! хахахахаха

Поздрави!
        Ако все още не сте намерили своята половинка...започнете с четвъртинка!

Коментар

На мен ми трябва читава предна джанта само. Бях се запалил да си направя и един Биг за извращения, но се отказах. Моя си е екстра.
          Поздрави!

Коментар

Ето едни много готини фото албуми от големи фенове!

http://s231.photobucket.com/albums/e...010/?start=all

http://s231.photobucket.com/albums/e...800%20meeting/

Разглеждах ги с огромен кеф! Със сигурност ще ви харесат!

Коментар

Направих фен страница за DR BIG във Фейсбук.
              Каня ви и нека я направим заедно "по-цветна" !

http://www.facebook.com/pages/Suzuki...20675744628213

Коментар

Здравеите колеги! Присъединявам се и аз към групата. Моят ДР е 750 от 88. Преди да го взема знам че е трошил кобилици а от както е в мене вече 4 години съм късал верига единствено и колелото на стартера се е позатрошило ама има още жиВот...
                Проблемът на мен ми е че няма документи, съответно търся да закупя!

тел. 0885 043 879

Коментар

Здравейте колеги! Както днес се оплаках на Sev и Филип...нещо ме притеснява в двигателчето и ми се е свило сърчицето.
                  Като цяло ми трябва читав майстор в Бургас да го чуе и види спешно!!!

А какво се случи: Пътувам вчера на воля от София през Самоков,Костенец,леко отклонение за обяд и отдих в Асеновград,после през Чирпан посока къмпинг Градина. През цялото време карах като баба със 110 с оглед на приятна раходка,много натоварен и т.н. Само при изпреварване на 2-3 пъти съм го настъпвал и то само до 150. Пиша това с оглед,че мотора не е презорван в никакъв случай!
                  И изненадата...: на влизане в Бургас карам вече с 60 и изведнъж при рязко потегляне(рязко подаване на газ) чух "звънтене" като от шайба влизаща в резонанс. Помислих че са ключовете ми които бяха в чантичката на кормилото и си ги сложих в джоба...но уви "звънтенето продължи"...продължих си аз леко,леко към Градина. Карам с 90-100 нищо...намалявам и карам с 50 пак нищо,но като ускорявам рязко пак звънтене,при плавно - не се чува.
                  Иначе масло не е пипнал,мощност си има както си е по автор
                  Днес му лежах да го слушам,ама файда няма,защото е с отворени гърнета и по принцип не съм му свикнал на иначе заводски шумния двигател и може и да чувам нормални звуци като клекна до него.

Дайте надежден човек,че така минах 30 километра,ама към София не ми се тръгва така.
                  А ако някой колега с ДР е имал такива оплаквания да сподели.
                  Притеснява ме че си върви идеално ,но има шанс да му изплача мотора ако го карам така.
                  Мерси предварително!!!

Коментар

А веригата как е, да не се е разтеглила и да прави по-голям корем, при мен се чува подобно нещо при натоварване на окачването когато веригата опира в горният ролков успокоител.

Коментар

Мерси на Филип,Сево,Бат Димо и на Gichev за съпричастността!!!

Оказа се просто ролбара.....понеже е от 750-ка и е разширяван в средата с по-тънки тръби които влизат в другите на сглобка. Просто лека ръждичка вътре между тръбите с годините и сега едната не влиза плътно в другата точно в областта около клаксона. Което респективно води до звънтене което идва сякаш от главата и клапаните и е достатъчно да ти се свие душичката и стомахчето на топчица!

Решението: 2 лева за точка с телоподаващо и всичко е 6!
                      Кефа: Разцепих го на няколко завоя от Бургас към Градина преди малко

Утре мисля да смаля снимките които направих и да ги пусна.Дано интернета е по-читав,че днес нещо не става.

Поздрави!!!

Коментар

Ето ги малкото снимчици който направих преди 3 дни идвайки към морето.(Наистина са малко,но ще ги споделя с голям кеф,след като се разбра,че на кютучето нищо му няма )

Първо натоварих мотора от 9ти вечерта и го прибрах в гаража на един приятел,за да не се размотавам на сутринта. Исках да запаля и да тръгна възможно най-бързо.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:264919_2117284139192_1458412263_32305448_7472825_n.jpg
Прегледи:1
Размер:100.5 КБ
ID:5290957

После се събрах с група приятели които отиваха на еднодневна разходка до Белмекен.
                        Бяхме "супа топчета" мотори :
                        3 чопъра - Един Харлей,Един Интрудер 1800 и една Ямаха(някой от STAR-овете).
                        4 ендура - Аз с моя Биг,един GS 1200,Трансалп и едно ТеНеРе 660.
                        .......и един с CB 500 за цвят и разкош...

Име:269739_2117284739207_1458412263_32305450_8120850_n.jpg
Размер:80.8 КБ
ID:5290962Натиснете снимката за да я уголемите

Име:270749_2117285299221_1458412263_32305452_1289952_n.jpg
Размер:90.0 КБ
ID:5290959Натиснете снимката за да я уголемите

Име:261354_2117284899211_1458412263_32305451_7529880_n.jpg
Размер:74.2 КБ
ID:5290958

После се разделихме на отбивката за Сестримо и аз продължих сам към Асеновград където вече напече жестоко около 14:00 и там хапнах и починах до към 5 часа,защото жегата беше убийствена.
                        С надежда че вече е позахладняло и леко подухва тръгнах през селата към Чирпан,след което около 18:00 на Стара Загора разбрах и усетих че температурата е 38 градуса
                        Заредих гориво пих една студена вода на климатик в бензиностанцията и продължих към петолъчката.
                        Там засякох колега с ГС 1200 който малко преди това го беше изтървал в калта,но за щастие беше жив и здрав,а и на мотора му отиваше окалян
                        След обилно размотаване все пак трябваше да продължа,колкото и да ме беше домързяло...
                        Набързо стигнах до Бургаската магистрала,където с голям кеф след като изкочих иззад последния баир станах целия вир вода от влагата.Последва спиране за цигара и любуване не залеза.

Име:268814_2117286139242_1458412263_32305454_4558651_n.jpg
Размер:46.9 КБ
ID:5290956Натиснете снимката за да я уголемите

Име:271179_2117285779233_1458412263_32305453_7586146_n.jpg
Размер:61.0 КБ
ID:5290961Натиснете снимката за да я уголемите

Име:264714_2117287739282_1458412263_32305459_4078315_n.jpg
Размер:66.5 КБ
ID:5290960

Всичко беше супер,бяха минали 11 часа от тръгването ми от София...и последва ужасното "звънтене" от двигателя на мотора в центъра на Бургас...
                        Но "всичко е добре,щом завършва добре",от 3 дни лежа на плажа пред караваната,пия узо на поразия,а мотора е жив и здрав!
                        Прикачени файлове

Коментар

Пътуването не беше ли в неделя /10.07/. Значи теб съм видял, май беше с някакво червено яке или риза /доста се ветрееше/. След петолъчката не карахте ли заедно с неква пистарка. А после видях мотора паркиран на северния /малкия/ паркинг на Градина, до старите бунгала. Радвам се, че тревогата се е оказала фалшива.
                          BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
                          LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
                          Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Да,да! Аз,аз! Хахахахаха! Беше червено якенце,а кожите ги бях вързал на багажа,че жестока жега...
                            Хареса ми как кара човека с пистарката(VFR) - 110 - 130,не бързаше и се хванах да си карам след него за разнообразие.
                            Аз съм на Градина на каравана още 2 дни - до 20-ти следобед,а после още един ден в Бургас.Ако искаш може нещо по кафе.
                            Понеже утре ми изтича картата за интернета телефона ми е 0878 823 821 - Тодор

Коментар

Нещо съботно-неделна биричка ако има Бигове в София???

Коментар

От: До: Suzuki DR BIG 750/800

Първоначално публикуван от Камен Ангелов Преглед на мнение
                                Здравейте!

За да побутна темата нагоре ще се представя и аз с мойто "мъниче"

Карам биг 750 90г. с ел. стартер и дискова спирачка отзад. Това е последният 750SK преди да излезе 800. Моторът притежавам 3 години, и навъртях на него около 45 000км. Моите наблюдения за мотора (пряко сравнявам с Хонда доминатор 650 98г. и Ямаха 600 ХТ 2002г.) :

Сравнително по-висок разход от другите 2 модела - 6-6,5 натоварен - 130-150л багаж, 170кг пътници 30кг бензин
                                Силни вибрации - уморяват дланите и китките, спирам на около 100км преход за почивка.
                                Максимална скорост за пътуване 100-120км/ч, максимална скорост с водач 110кг - 180км/ч (165 за доминатора и хт-то)
                                По-комфортно се пътува по черен път с по-висока скорост - държи стабилно, не подскача, има запас от ход на предницата и задницата.
                                Трудно спира, износва бързо накладки и предна гума.
                                Пали се само с чалъм, с напълно зареден акумулатор. Не пали с бутане и трудно с теглене.
                                Седалката е по-скоро удобна за офроуд отколкото за пътуване, иначе е доста по удобна и дълга от другите 2 мотора.
                                Комфортът за втория човек е по-добър при др-а.
                                Най-лесен за поддръжка - сменям само едната свещ, карам с полусинтетика по 7000-8000 км.
                                Не отстъпва по проходимост и възможности по баир, по-трудно се спускам с него - тежи и се пързаля на трева. Има повече мощност и къса вентила, при мека гума.
                                Кара се най-трудно - иска висок и силен водач, залитне ли обикновено падам , вдига се трудно - разпъва "крака" и се стреми да лежи на земята. Но пък нищо не му се чупи и се кара след падане (не говорим за козметики де)
                                Двигателят е по-скоро дизел - силен в ниски и слаб във високи обороти - но единичният цилиндър доставя удоволствие по камъните
                                Подходящ както за природата, така и за пътя по който се стига до нея.

Бих определил ДР-а като най-проходимото паркетно ендуро, дурако-устойчиво, максимално здрав!

Ето снимки на мойта машинка. http://connectix.snimka.bg/?album;aid=527322
                                Монтирах биксенон - много ми помогна през нощта.
                                Направих здрав но грозен ролбар - много ефективен се оказа.
                                Карам го почти винаги с 3 куфара и 2 дисаги.
                                Предницата е въздушно-маслена, което позволява реглаж на хода/твърдостта на всяка бензиностанция с компресор.
                                Предстои ми да си намеря една електрическа бензинова помпа и да заместя вакуумната - трудно пали на резерва

С удоволствие бих участвал в сбирка на др-ите в София, пък още по-добре ако измислим експедиционна разходка из горите

Поздрави, Камен

Здравейте и от мен ! от скоро и аз сам с едно глиганче 750 и за жалост стария собственик си е "оставил" ръцете на него (то си личи и на снимките ...) Но от малак сам фен на др-ите и мечтаех за такъв а и нямах мн пари и от желание да имам сузанка се прее*бах малко... те старите хора са казали "мисли преди да правиш нещо" но др-а си е др ) ! Та камене видях че ти си с същия като моя от 90-та г. и бих бил доволен ако се видим на по бирица да ми поразкажеш малко за др-ите (бирата от мен) От софия сам 0886 512 665 - ЖОРО Званкай ако имаш време, и най-вече желание

Ето и снимки : http://pimpibg.snimka.bg/motorcycles...-dr-750.615511 Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X