Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki DR BIG 750/800

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Suzuki DR BIG 750/800

Здравейте фенове на DR-BIG 750/800
    Аз притежавам BIG 800S 90г.вече 4 сезона и смея да твърдя,че машината е уникална,родом съм от Силистра а в момента живея в София и както се подразбира правя тоя преход с моя биг без проблеми за скромното време от 5 часа с 2 спирания за по цигарка,разхода ми на дълго и около 5 и малко,миналата година след смяна на въздушен филтър и почистени карбове с пълен до горе резервоар изминах 527кл до превключване на резерва,чак и аз бях изненадан имам доста опит с тоя двигател и ще се радвам да помогна на всеки

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
      Много евтина тая верига колега... Тя без пиньоните ще излезе 150 лева?!? Моят DID 525 който купих от Бултрако за Африката струваше близо 400 лева. От къде намери толкова евтин DID?
      В един магазин тук в София. С поръчка от Германия(мисля).
      Чакам тези дни да ми звъннат като пристигне.
      Ако те интересува кажи за каква да питам.
      Ако все още не сте намерили своята половинка...започнете с четвъртинка!

Коментар

Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнение
        От вчера се сдобих с един синкав ДР 800 , от първите , с единият ауспух. Разхвърлях го на момента , че не ме радва вида му , поне да проверя другите неща. Двигателя и окачването са ОК , но останалите дреболии :Х . Тъкмо след зимното бездействие ще си имам занимавка. Въздушен филтър някой да има идея колко е и от къде да го взема ? И въобще , за консумативи, могат ли да се взимат от БГ за нормално време и цени , или да си ровя в ибей направо ? Мanual да е намирал някой някъде?
        Имам книжен на френски и PDF на немски!
        Може да ти дам да си снимаш френския а пък другия на флашка!

Коментар

Първоначално публикуван от IVODR800S Преглед на мнение
          Здравейте фенове на DR-BIG 750/800
          Аз притежавам BIG 800S 90г.вече 4 сезона и смея да твърдя,че машината е уникална,родом съм от Силистра а в момента живея в София и както се подразбира правя тоя преход с моя биг без проблеми за скромното време от 5 часа с 2 спирания за по цигарка,разхода ми на дълго и около 5 и малко,миналата година след смяна на въздушен филтър и почистени карбове с пълен до горе резервоар изминах 527кл до превключване на резерва,чак и аз бях изненадан имам доста опит с тоя двигател и ще се радвам да помогна на всеки
          Ами на по бира да си помогнем освен като се стопли!
          На 27 в София ли ще си на откриването на сезона?
          Приканвам всички с ДР-и от София да отидем да обсъдим вериги,бири,масла,бири и т.н.
          П.С. а тогава може да метна и лаптопа в топкасата и който иска да си дръпне на флашка мануала който имам,ако неможе да си намери.
          Поздрави и дано се видим тогава(и да е топло,че то си е'а майката времето!)

Коментар

Към момента се сблъсквам с проблема "трудно палене" . Когато загрее няма проблем - студен не иска . Ще почна стандартните процедури - смяна на филтър , свещи и т.н. , но ако има и някаква тънкост, да ми се обясни . Аз процедирам по следният начин - дърпам смукача , натискам декомпресора, стартера , пускам декомпресора ... ефекта обаче е въртене на празно и в крайна сметка изтощаване на акомулатора . С кабели и ток от кола успявам някак си . По карбовете нещо специфично трябва ли да се прегледа , може ли да се разбере дали смукача действа? Какви свещи е удачно да се вземат (на практика) ?

Коментар

С подаване на ток от кола недей! Може да прецакаш релето!
              Като запали държи ли малко по-високи обороти? Ако да - значи смукача трябва да е наред.
              Най-добре да свалиш карбовете, да ги разглобиш и да ги настроиш. Ако не знаеш как не ги пипай обаче - мен примерно ме е страх да пипам карбовете.
              Провери и бензиновото трасе от резервоара към карбовете - да няма нещо спукан маркуч от който да смуче въздух, защото биг-а е с вакумна помпа, които съм забелязал трудно подкачват като въртиш на стартер! Може и да греша!
              Yamaha XT​M600E '98
              Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Пробвай да регулираш въздуха на карбовете. Винтовете са от долната страна на кофти място. На десния има тапа фабрично, трудно се сваля на място. Завиваш до край и развиваш по 2,5 оборота. Забелязал съм, че на Бига ако не е регулиран така въздуха трудно пали.
                Свещите по кагалог са NGK-DPR9EA-9 или Champion-RA2HC Хлабина между електродите 0,8-0,9
                Отворих каталога. Винта за въздуха на карбовете го дават;
                1988-89г-2,5 оборота
                1990г-1,5 оборота
                Поздрави!
                Последно редактирано от Филип Георгиев; 06-03-10, 17:55.

Коментар

Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
                  С подаване на ток от кола недей! Може да прецакаш релето!
                  Като запали държи ли малко по-високи обороти? Ако да - значи смукача трябва да е наред.
                  Най-добре да свалиш карбовете, да ги разглобиш и да ги настроиш. Ако не знаеш как не ги пипай обаче - мен примерно ме е страх да пипам карбовете.
                  Провери и бензиновото трасе от резервоара към карбовете - да няма нещо спукан маркуч от който да смуче въздух, защото биг-а е с вакумна помпа, които съм забелязал трудно подкачват като въртиш на стартер! Може и да греша!
                  Има логика,ама ако смуче въздух по бензиновата магистрала - тогава ще върти на бедна смес и ще гърми бетер партизаните.
                  А знаете как гърми ДР на бедна смес...ужас. Та от там мойта логика изхожда повече към варианта от горния пост - проблем с въздуха може би.

Го6о,гърми ли ти при това въртене на студено?
                  Провери първо свещи и кабели! най-евтино и лесно и винаги от там се почва,а после въздух и бензин! Пиши като го хванеш откъде е проблема!
                  А ако се стигне до карбуратори - Илко! Моя той го прави и сега е часовник! Успех!!!
                  Последно редактирано от KUDRUV; 06-03-10, 22:11.

Коментар

На лявата свещ видимо хвърля по слаба искра - от тук сега по обратен ред - лула(тя е малко особена), кабел или бобина... иначе няма гърмежи . Паленето става доста особено - без да подам газ , никакъв шанс, след подаване и връщане на газта припалва. Даже ми се струва че като завъртя газта ,стартера почва да върти по трудно , нямам обяснение за това. Смукача сам ли се връща , или стои докато не го прибереш , защото моя не мога да го застопоря. Някой правил ли е опит , без бензинова помпа , на директен байпас , колко бензин остава , преди да угасне мотора поради ниско ниво ? Това съотношение на пиньоните не идва ли малко дълго в градски условия , или поредица бавни завои (15:48 ) , аз такъв тип мотор не съм карал , и ми е странно някак си, ще опитам с преден 14 зъба , да видя разликата.

Коментар

Пробва ли да регулираш карбовете, както ти писах. При заводски настройки Биго пали на дръпнат смукач, без газ. В зависимост от настройките на карбовете може и на първо положение на смукача. Износва се гумичката на смукача, която закача оста. Поръчай си нова, до тогава можеш леко да изкривиш оста за да можеш да го дърпаш и да стои фиксиран или леко да я стегнеш с тънко телче. Смукача не се връща сам. Аз също съм с 14-48 пинъони. Става доста лют, намали ми се максималната скорост, но много ми харесва така.
                      Моя е регулиран на богата смес, подам ли газ при паленето спира да върти. При дръпнат смукач пали от раз. Ако работи равномерно, след като запали, не разглабяй карбураторите, просто ги регулирай
                      На тез машини им трябва и добър акумулатор, иначе нищо не става. Слаб ли е, е като дизел, не ще да пали

Коментар

Давай по въпроса със свещите,лула,кабели и както ти е писал колегата може и от слаб акумулатор.Защото на мен ми се наложи един път да му дам ток и с кабели с които пали Сивик 1600 - ДР-а даже не чу,та ми се наложи да вадя кабелите за дизел(с щипки за електрожен и кабел със сечение колкото палеца ми).
                        А за смукача - моя също държи трудно,но не е проблем,защото го дърпам,паля и после му вдигам оборотите и го връщам.
                        То и без това само Хонда работят добре на смукач !

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                          Много евтина тая верига колега... Тя без пиньоните ще излезе 150 лева?!? Моят DID 525 който купих от Бултрако за Африката струваше близо 400 лева. От къде намери толкова евтин DID?
                          тел: 0877 14 27 09

Коментар

http://cgi.ebay.co.uk/Chain-Sprocket...item1e4ea566ff

По принцип се предлагат разни кит оферти , на добра цена , тая е за ИРИС .

Коментар

И забравих да кажа,че веригата която чакам е X-ring-ова за тази цена.

Коментар

1.Веригата днес си я взех(най-накрая) и е като истинска - ДИД 520 VX.
                                2.Нови накладки
                                3.Нови свещи

Но и нещо стряскащо...изведнъж ми изчезна лампата за нулева...шаш...паника...спрях,загасих...гледам мотора-6 точки-контакт и к'р! Не върти...-оказа се бушона за светлините(10А).Смених и газ
                                Тук е и въпроса: защо като ми гръмна бушона за светлините мотора се държи все едно съм натиснал енджин стопа.Но не загасна като изгоря бушона,а чак загасен после нещя да запали?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X