Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki DR BIG 750/800

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Suzuki DR BIG 750/800

Щом и лампата за неутрална е изгаснала, вероятно и този датчик е вързан на този бушон. При липса на напрежение датчика не може да сработи и така шунтира стартера. Това е моето обяснение.
    Следващият път като се случи, натисни съединтеля и тогава пали, би трябвало да се получи.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
      Щом и лампата за неутрална е изгаснала, вероятно и този датчик е вързан на този бушон. При липса на напрежение датчика не може да сработи и така шунтира стартера. Това е моето обяснение.
      Следващият път като се случи, натисни съединтеля и тогава пали, би трябвало да се получи.
      Той по принцип се пали със стиснат съединител.Иначе не става.
      Добра идея ми даде! Може би по-скоро датчика за стиснат съединител е на този бушон...
      След малко ще сложа пак изгорелия бушон и ще огледам на спокойствие за какво иде реч и ще пиша!
      Ако все още не сте намерили своята половинка...започнете с четвъртинка!

Коментар

Пиша...почти се разбра откъде е проблема.
        Но ще съм благодарен ако някой има идея,за да ми спести малко гадаене и чесане.
        След гореописания случай ми се прецака релето за мигачите и започнаха да мигат бързо(релето беше).После пак ми гръмна бушон...
        А след 4 дни непалене,защото бях в провинцията по работа,като го запалих и ми примигваше лампата за нулева...разцъках яко всички копчета,да не би някое да дава лош контакат(маса и да бърка тоците) и като изключих фаровете оборотомера падна,а мотора работи-включвам ги-пак захапва.
        Днес сложих ново реле за мигачи - Митсуби и всичко ток,но за малко...пак започнаха да ми се ебават токовете и един познат ми каза че ми губи(прекъсва)маса някъде и просто на включен фар хваща някаква такава по инсталацията.
        Та от прост тип експерименти ме навява на бушонен блок или кофти контакт на бушоните,защото като ги разтърках тях и гнездата им и поразклатих блока всичко си дойде на мястото.Надявам се да е от там,че иначе незнам коя маса може да е...?
        Ще му гледам сеира тези дни.

Коментар

Първоначално публикуван от KUDRUV Преглед на мнение
          ... и един познат ми каза че ми губи(прекъсва)маса някъде ...
          Така е.

Коментар

От: До: Suzuki DR BIG 750/800

Не се удържах да ви споделя това...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1991_DR-Big-50-1-a_800.jpg
Прегледи:1
Размер:100.3 КБ
ID:5184723

Идея за направи си сам.....

Име:sprzedam-suzuki-dr-800-big-stelaz-pod-kufry-boczne-czesci-663-d-0.jpg
Размер:42.5 КБ
ID:5184725

.....въпреки,че на мен ми е адски грозно и съм на вариант дисаги и MAXIA.
            Последно редактирано от Димо; 25-01-11, 19:29.

Коментар

Ето отговор ако някой има проблем с тоците на светлините(разкрих загадката):
              Снопа с кабели откъм ключа на мигачите(левият).
              Релето на мигачите и гърменето на бушони е било от протрита изолация на кабелче,което е окъсявало с рамката.
              А преди няколко дни ми бяха избягали и фаровете и остана само габарита.На включен фар започна да ми свети постоянно лампата за дълги,ама не и крушката...
              Едно съединение на кабелчета-щото са прекъсвани и снаждани заради реле,че е с 90/100w фар.
              Нали не са първа младост нашите кончета и се протриват там явно...хахахахахахаха

П.С. Айде ако някой има муза да драсне нещо в тая тема,че станах цар на монолозите.
              Ако ли не-то може да направим една БИГ-ова среща в София да разлеем малко бира!

Коментар

Здравейте!

За да побутна темата нагоре ще се представя и аз с мойто "мъниче"

Карам биг 750 90г. с ел. стартер и дискова спирачка отзад. Това е последният 750SK преди да излезе 800. Моторът притежавам 3 години, и навъртях на него около 45 000км. Моите наблюдения за мотора (пряко сравнявам с Хонда доминатор 650 98г. и Ямаха 600 ХТ 2002г.) :

Сравнително по-висок разход от другите 2 модела - 6-6,5 натоварен - 130-150л багаж, 170кг пътници 30кг бензин
                Силни вибрации - уморяват дланите и китките, спирам на около 100км преход за почивка.
                Максимална скорост за пътуване 100-120км/ч, максимална скорост с водач 110кг - 180км/ч (165 за доминатора и хт-то)
                По-комфортно се пътува по черен път с по-висока скорост - държи стабилно, не подскача, има запас от ход на предницата и задницата.
                Трудно спира, износва бързо накладки и предна гума.
                Пали се само с чалъм, с напълно зареден акумулатор. Не пали с бутане и трудно с теглене.
                Седалката е по-скоро удобна за офроуд отколкото за пътуване, иначе е доста по удобна и дълга от другите 2 мотора.
                Комфортът за втория човек е по-добър при др-а.
                Най-лесен за поддръжка - сменям само едната свещ, карам с полусинтетика по 7000-8000 км.
                Не отстъпва по проходимост и възможности по баир, по-трудно се спускам с него - тежи и се пързаля на трева. Има повече мощност и къса вентила, при мека гума.
                Кара се най-трудно - иска висок и силен водач, залитне ли обикновено падам , вдига се трудно - разпъва "крака" и се стреми да лежи на земята. Но пък нищо не му се чупи и се кара след падане (не говорим за козметики де)
                Двигателят е по-скоро дизел - силен в ниски и слаб във високи обороти - но единичният цилиндър доставя удоволствие по камъните
                Подходящ както за природата, така и за пътя по който се стига до нея.

Бих определил ДР-а като най-проходимото паркетно ендуро, дурако-устойчиво, максимално здрав!

Ето снимки на мойта машинка. http://connectix.snimka.bg/?album;aid=527322
                Монтирах биксенон - много ми помогна през нощта.
                Направих здрав но грозен ролбар - много ефективен се оказа.
                Карам го почти винаги с 3 куфара и 2 дисаги.
                Предницата е въздушно-маслена, което позволява реглаж на хода/твърдостта на всяка бензиностанция с компресор.
                Предстои ми да си намеря една електрическа бензинова помпа и да заместя вакуумната - трудно пали на резерва

С удоволствие бих участвал в сбирка на др-ите в София, пък още по-добре ако измислим експедиционна разходка из горите

Поздрави, Камен
                Последно редактирано от Камен Ангелов; 20-08-10, 23:38.

Коментар

Моя има палене на бутане.
                  Все забравям да го споделя с колегите които са с 800.
                  Пак е чалъм,но има нужда от поне малко ток в акумулатора за декомпресора - а толкова почти винаги има колкото и да е паднал.
                  Предполагам всеки с ДР 800 е чувал онова "ТъК" в момента в който пипне стартера-а това е именно декомпресора.Та...
                  Преди да започнем бутането просто пипваме леко стартера,за да чуем заветното "ТъК",което е знак че декомпресора е отворил...и после 2-ра...и пали от раз.
                  Иначе без да е отворен само черни черти и пот и надежда няма.
                  Надявам се да е полезна информация за тези които не са пробвали.

Коментар

Може ли и на мен линка на фирмата за тунинг?
                    Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
                    Честито за Бигчо! Щом е с единия ауспух, значи е с 29 литровите резервоари, което е предимство. Имам мануал, но е на хартия. В ендуро секцията има и файлове, ще търся и аз. Моя го поръчвах от Луис и е на немски. Ако трябва нещо по специфично, ще се радвам да помогна. В София на Плиска е магазина Сузуки, има всичко.
                    Понеже много хора са чували, че единия цилиндър има зверски вибраций, а в същото време не са карали Биг, може и да са виждали някой да прелети покрай тях, направих малък експеримент със стъклена чаша от нутела- вкусен експеримент, защото първо изпразних съдържанието. Вижда се по водата в чашата, че има вибрация, но не е нищо фрапиращо. За сравнение ще заснема как работи двуцилиндров Шадоу 750, като се прибере шура ми

Поздрави!
                    В тази тема ще намериш мануал- http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=9401

На лични ти пращам немска тунинг фирма за Бигове, ако ти се дават парички можеш да направиш чудо

Май го намерих сам,ако е този.
                    Ето тая екстра ме кефи : http://www.hessler-motorsport.de/sho...roducts_id=902
                    Последно редактирано от KUDRUV; 09-09-10, 20:31.

Коментар

Малко да ъп-на пак темата...нищо че за ДР положението май спи!
                      Ако има желаещи нека да излезнем да се разходим тази седмица наблизо за идеята,че го дават хубаво времето.
                      И малко интересни снимки и идея за 750 която ми хареса много

Име:Big9.jpg
Размер:34.1 КБ
ID:5225164

Име:Big5.jpg
Размер:55.3 КБ
ID:5225165

Име:DRVONV.jpg
Размер:36.8 КБ
ID:5225166

Име:Suzuki_DR_Big_ciekawy_wydech.jpg
Размер:128.0 КБ
ID:5225167

Име:SUZiFlug.jpg
Прегледи:2
Размер:45.4 КБ
ID:5225168

Име:dr800-sunshine.jpg
Размер:409.1 КБ
ID:5225169
                      Последно редактирано от Димо; 25-01-11, 19:31.

Коментар

От: Suzuki DR BIG 750/800

Колеги мерси за съветите и препоръките утре си зимам и аз една 750 ка.Сега докато са по евтини
                        Най ми е хубаво да ми е хубаво като ми е хубаво ми е наи хубаво:lol::lol:
                        Кирил Георгиев 0877570315

Коментар

Вече и аз сам с Suzuki DR Big 750 нямам търпение да се пооправи времето и да направя една разходка
                          Най ми е хубаво да ми е хубаво като ми е хубаво ми е наи хубаво:lol::lol:
                          Кирил Георгиев 0877570315

Коментар

Ха честито и много безаварийни километри!!!

П.П. Дай снимки ,инфо похвали се дет' се вика

Коментар

Позволявам си да кача една снимка на познати от Казанлък.
                              Тука този модел е на особена почит

Име:1111.jpg
Размер:71.4 КБ
ID:5250172
                              .

Коментар

Еееее браво...радва окото много такава гледка!
                                Че нали няма много,много фенове "вибратора",но е хубаво като има поне някъде ,пък и толкова на куп!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X