Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki DR BIG 750/800

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Suzuki DR BIG 750/800

Много яка снимка!
    Моя претърпя яка промяна, а в момента съм го оставил да му спретнат ауспухче. Сложих му нов шарнир, вече съм с дискова спирачка и отзад. Получи алуминиеви степенки. За целта се наложи доста преправяне ама имах свободно време и спортна злоба.
    Някой каза, че Биго не можел да се пали на бутане, напролет ще ви направя клип, как го паля сам на чакъл и ако искате по джапанки.
    За вибрациите има едни хитринки, които ще ви помогнат да не ги усещате и да не ви изтръпват ръцете. Аз си карам 500км и нямам грижи, ама сигурно съм по-груб.
    Първото нещо е дълги тапи от неръждаема стомана. Стругар ми ги направи, а в краищата съм сложил маркуч, който при стягане на болта се разтваря, което ги държи здраво, но съм сигурен че намалява вибрациите в кормилото. Така се захващат и оригиналните, разликата е че тези са по-тежки , а маркуча е доста по-плътен.

Изработих си за степенките плътна гума, която влиза в тях, а отгоре от ангренажен ремък от кола захванат с лепило и 4мм болтове, които влизат между ребрата и почти не се виждат. Много здраво, за един сезон не е мръднало, не се пързалят краката и може да се кара с джапанки и потник. Това също намалява много от вибрациите

За целта от вътре съм заварил планка, която не е боядисана, но цялата рамка отива на пясъкоструене и прахово боядисване.
    Ще сложа снимки като завърши работата. Абе най-добре напролет да направим една яка сбирка на Бигове, да ги гледаме на живо. Пък ако се съберем повечко може модовете да залепят и темата за бига, а не само техните машини.
    Към края на сезона ми се яви и първия голям проблем- смяна разпределителен вал и кобилици. От Сузуки дадоха много добри цени, сега мърррка. Ако ви трябват части имат всичко.
    Поздрави!

Коментар

KUDRUV

Ха честито и много безаварийни километри!!!

П.П. Дай снимки ,инфо похвали се дет' се вика

Мерси дано вс. да е наред скоро ще кача снимкии
      Най ми е хубаво да ми е хубаво като ми е хубаво ми е наи хубаво:lol::lol:
      Кирил Георгиев 0877570315

Коментар

Както казва Филип - има палене на бутане! Дори и моя с ел. декомпресора.
        А за сбирка - винаги.Не сте казали,не сме се събрали То като гледам пролетта намеква нещо...хахахаха нищо че пак студ ще ни удари тея дни.
        Аз утре отивам към щъркелово гнездо малко да разтъпча говедото.
        Ако все още не сте намерили своята половинка...започнете с четвъртинка!

Коментар

Най- важното забравих. По каталог дават веригата на бал. вал да се преглежда на 6000км. и при нужда да се стяга.Това е основна причина за по-големи вибрации. Като знам колко са малко читавите майстори за мотори, техниката която влиза в България, едва ли се проверяват тези неща. При нужда давам каталог, снимки на процеса.
          Честито и от мен на колегата с новия Биг! И аз чакам снимки.
          Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Филип Георгиев Преглед на мнение
            Най- важното забравих. По каталог дават веригата на бал. вал да се преглежда на 6000км. и при нужда да се стяга.Това е основна причина за по-големи вибрации. Като знам колко са малко читавите майстори за мотори, техниката която влиза в България, едва ли се проверяват тези неща. При нужда давам каталог, снимки на процеса.
            Честито и от мен на колегата с новия Биг! И аз чакам снимки.
            Поздрави!
            Филипееее.....най-накрая!!!! изглежда се събуди от зимен сън.За да не се подценява нито един модел мотор,току що залепих темата.Освен това,като фен на DR BIG скоро и аз ще понапиша друго-трето.....

Поздрави,
            търся си подписа....

Коментар

Е, зимата не съм особено активен, прякора ми от казармата е мечката- грейна слънце и се събудих след зимния сън.
              Бига е читаво моторче, заслужава внимание. Благодаря!
              Знам, че подготвяте хубави работи на ЧЕРВЕНИЯ. С нетърпение очаквам развитието.
              Поздрави!

Коментар

Да ви покажа най-новите ми придобивки. Правени специално за мен от приятел, новички с етикети. Иначе не съм пристастен...

Коментар

Може ли някой да ми каже дали спирачните апарати при 750сс и при по-новия 800сс са еднакви(става въпрос за гумичките на спирачния цилиндър)
                  във W emoto предлагат само за 750сс, а на мой приятел му трябва за 800сс
                  Благодаря
                  Cherokee WJ 4.0L- NP242
                  Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

02/9713518-Това е магазина на Сузуки за мотори на Плиска. Те ще ти кажат по годината на мотора и можеш да си ги поръчаш.
                    Поздрави!

Коментар

Благодаря ти,но не си ме разбрал
                      не търся магазин,а някой,който да е наясно дали спирачните апарати на двата модела са еднакви(както аз предполагам)
                      Cherokee WJ 4.0L- NP242
                      Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

В каталога има 3 различни модела спирачни апарати- предни.
                        И в задните има разлики в годините. Ако им звъннеш на Сузуки би трябвало да ти кажат най-точно какви са разликите.

Коментар

Честита първа пролет и много безаварийни киломтри с безброй емоции!!!
                          Искате ли да се разберем нещо Софиянци за 26-ти? Може да се уговорим къде да се видим - поне една снимка да си "праснем" с "тресачките" (като колегите от Казанлък,да не останем по назад хахахаха) .
                          Ако искате пишете! Може и на служебния паркинг на Операта - на Врабча м/у Раковска и Париж(аз работя там) и после на Невски заедно.
                          Ако не телефона ми е 0878 823 821 - Тодор.Ще се радвам да се видим на откриването!
                          Поздрави!

Коментар

Хайде един полезен линк от мен!
                            Тук има мануал PDF за 750/800. 150 мегабайта е.

http://www.timguy.net/sites/drbiginfo/DrBIGmanuals/

Коментар

Колеги, търся читав двигател за 800. Станах известен в цяла България сигурно с моя мистериозен проблем около двигателя, който толкова време така и не се разреши. С оглед на парите, хвърлени по майстори и за части, и положението до което е в момента (абсолютно непроменено), мисля че вече друг избор нямам. Някой ако има нещо в предвид да свирка

Коментар

Каква мистерия има по двигателя?
                                Провери при Емо от Яхиново-http://esimoto.com/, скоро му звънях и имаше Биг.

Има и един Биг за около 800лв, целия за части. Не знам двигателя в какво състояние е, собственика твърди, че работи. Не съм го чувал. 0876 779833 Благо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X