На мен, ляво и дясно ми излизат горе и долу на снимката, на която са заедно. Всички са печурки, но на по-младите, ресничките са по-бледи.Нормално.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ГЪБИТЕ - лов или бране
Свий
X
-
По снимка трудно може да се прецени имаш ли съмнение(особенно при печурките) ХВЪРЛЯИ!Първоначално публикуван от 19R Преглед на мнениеЗа трите от ляво - печурка ,ама за тези от дясно не съм сигурен защото отдолу спорите не са със същия цвят.
- 1 like
Коментар
-
Хвърлих уж по-младите. Сърнели също намерих.Преди години чух ,че доста хора са се натровили от двойник на сърнела.Първоначално публикуван от jiko64 Преглед на мнение
По снимка трудно може да се прецени имаш ли съмнение(особенно при печурките) ХВЪРЛЯИ!
Коментар
-
Резултати от днешния витошки гъбинг- 1,7 кг. пачи крак и 2,7 кг. дъбова манатарка. Малко инфо за събиращите рижийка, май е излязла. Днес на три места намирах групи по десетина гъби, доста едри(по десетина сантиметра диаметър). В едно смесено насаждение бял бор и цер, и в две смърчови. Знам едно смърчово насаждение под заслона Пинко, където излиза доста рижийка, но не ми се катери до там, а и не я бера. Друга информация от снощи- обади ми се един авер от Берковица, манатарката е яко тръгнала там, орките са плъзнали по Петрохан, та до седмица очаквам вълната да дойде и тука, по Витоша.
Коментар
-
От две седмици горя нафтата на джипа и все капо се прибирам.Последните дни обаче е повече от доволно.Вчера и онзиден ,по около час и половина бране допринесоха за направата на 40 буркана бланширана манатарка и незнаен брой пакети във фризера.Общо около 70кг качествена и чиста гъба.Днес съм на работа ,утре пак ....Mitsubushi Pajero 2.5 TDi SS TOP
Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi 113h.p. 4WD automat 2004
Nissan Terano 2.4i дълго с газ
0888383218 /ако не вдигна ,значи вадя риба/
Коментар
-
Сутринта направих един много успешен и бърз гъбинг в ниското- 6,8 кг. манатарка и три булка гъби. Този път бях първи в 5,50 и 40 минути жънах на спокойствие. Към 6,30 зпочнаха да идват конкурентите, гъби имаше за всички ранобудници. Направи ми впечатление че манатарките вече са по разперени, с по- тънки дръжки и по нямат червеи. Явно от първите жеги, само дано не секне растежа.
Коментар
-
Да, вчера намерих няколко и имаше доста брани.
Едни от печурките, които намерих имаха жълтеникаво по шапката, явно където тревата я е притискала и на места по ръбчето на гъбата. Като я срежа, като че ли пак изкарва лек нюанс на жълто. Доколкото знам жълтее карболовата печурка и то само на пънчето. А тя се различава по неприятната миризма. Тези си миришеха хубаво на печурки
Коментар
-
Пачият крак по Витоша нещо дава фира, едно че го няма, друго че е съсухрен. Днес набрах към 600 грама, същите мумии като на колегата горе на снимката. Дано не му е последно излизане. Иначе манатарка се намира тук там, набрах 2,4 кг.
Коментар
-
Сутринта намерих две, едната огромна, но не ги бера, направих им една снимка. Бяха на една ливада между две дъбови насаждения.Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнениеНякой да е брал печурка тази година?
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар