Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Училищни униформи - за и против

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Училищни униформи - за и против

Всяко цяло е направено от някви детайли. Дрехите различни, учебниците различни, всичко различно - ето го резултата. Вече нямаме и средно образование. В частност нямането на униформи отмества вниманието от природните закони към сцепената пола на колежката.
    Какво да чета? Къде? Защо?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Който да маха маловажните различия, и да оставя свобода за важната работа. Ученето.
      Ако това може да се случи, имате аргумент. Но както съм написал горе, наблюденията ми показват, че в свободно и съвременно общество, униформите създават съществени различия!
      Униформата в училище няма да изпълни предназначението си, ще създаде омраза и разделение между различните училища!
      VARADERO SD2

Коментар

Естествено, само че не знам отде накъде трябва да са различни в различните училища. Това са подразделения на едно и също ведомство.

Коментар

И какви са въпросите?
          Бях го написал съвсем ясно.

Какво се случва с амриите, които ги е срам да носят униформите си?

Ще дам и помощен въпос: Какво точно правят с тях, ако няма и кой да ги гони за дезертьорство?
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            Бях го написал съвсем ясно.

Какво се случва с амриите, които ги е срам да носят униформите си?

Ще дам и помощен въпос: Какво точно правят с тях, ако няма и кой да ги гони за дезертьорство?
            нека аз се пробвам...Това е подвеждащ въпрос-на посочения пример ,армия ли му викаш =))

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              Никой не говори за свободия, но изказвания от сорта който не иска да следва всичко което ни хрумне не може да се изучи????
              Когато бяхй ученик, комсомолският ни събра и каза сега отивате на една Доброволна бригада, гласувайте, е аз гласувах против (някак си не схващах как се свързва копането на полето с моето образование), но бързо ни обясниха че и училището е "доброволно" и ако не отидем, няма да завършим
              Учениците трябва да Учат и да се научат да мислят, освен да назубрят няколко факта, не е небходимо да изглеждат еднакво, да мислят еднакво и т.н.

Това е което искам да кажа и твърдо не искам да противопоставям униформа <-> учене, двете просто не са свързани (поне в моето съзнание)
              За съжаление сега в българското училище няма организация, която да обединява младежите и да организира свободното им време, пък дори и с името "комсомол".Ако сте забравили нека ви припомня, че под закрилата на комсомола се родиха рок и пънк групите от края на 80год. Бригадите бяха полезни с това, че създаваха трудови навици у младите( или поне се докосваха до труд различен от интелектуалния), а освен това беше и весело.
              Не смятам, че трябва да се питат учениците за каквото и да е! Те не са способни да вземат правилни решения, поради липсата на житейски опит( а и по закон).
              Относно униформите съм твърдо ЗА.
              Предпочитам българското училище да се сравнява с елитните английски и швейцарски училища а не с училищата в Бронкс!
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                За съжаление сега в българското училище няма организация, която да обединява младежите и да организира свободното им време, пък дори и с името "комсомол".Ако сте забравили нека ви припомня, че под закрилата на комсомола се родиха рок и пънк групите от края на 80год. Бригадите бяха полезни с това, че създаваха трудови навици у младите( или поне се докосваха до труд различен от интелектуалния), а освен това беше и весело.
                Не смятам, че трябва да се питат учениците за каквото и да е! Те не са способни да вземат правилни решения, поради липсата на житейски опит( а и по закон).
                Относно униформите съм твърдо ЗА.
                Предпочитам българското училище да се сравнява с елитните английски и швейцарски училища а не с училищата в Бронкс!
                Има много истина в написаното от теб, но има и Вариации, например аз от бригадите научих някой неща, но не бяха добри.
                На една бригада ние (група колеги) като гОлЕми Балъци, се сцепихме от бачкане и Командира дойде да ни се скара че сме "разваляли Облика" на цялата бригада (хората основно си поспиваха, пииваха и тези три неща), та бяхме смъмрени и пренасочени към по-бесполезна деиност
                Абе не ми се спомнят тези времена (не че си живеех лошо), а че децата нямат критерии и опит е вярно, но това не значи че трябва да се правят експерименти с тях!
                И на мен ми се иска нашите училища да са НАД СВЕТОВНО равнище (Дъщеря ми расте и скоро ще опрем до тях), НО аз съм реалист и Гледам с очите си, а ова което виждам най-често ме натъжава (може пък да съм песимист?).
                и пак казвам темата е за Униформите като един от аспектите на образователната система

Коментар

За униформите- действително има училища с униформи, и учениците ги носят, и принадлежността им към това учебно заведение е нещо с което могат да се похвалят. Не че родителите им нямат пари- напротив, ама не парадират нито с парите, нито с комплексите си. В края на краищата та те са ученици, не манекени.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                    нека аз се пробвам...Това е подвеждащ въпрос-на посочения пример ,армия ли му викаш =))
                    А ти на това нащо училище ли му викаш?
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                      А ти на това нащо училище ли му викаш?
                      Не =))

...къде на шега ,къде на истина...

Коментар

Това са подразделения на едно и също ведомство.
                        Това не е точно така.
                        VARADERO SD2

Коментар

Естествено, само че не знам отде накъде трябва да са различни в различните училища.
                          Да са еднакви, ми се струва неприложимо в държава стремяща се към демокрация.
                          Възможно е да има, аз поне не се сещам за подобен пример.
                          Последно редактирано от rosslan; 01-02-08, 17:13. Причина: Оправен цитат
                          VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                            На една бригада ние (група колеги) като гОлЕми Балъци, се сцепихме от бачкане и Командира дойде да ни се скара че сме "разваляли Облика" на цялата бригада (хората основно си поспиваха, пииваха и тези три неща), та бяхме смъмрени и пренасочени към по-бесполезна деиност
                            Това е ценен житейски опит и е по-добре човек да го изпита докато е с по-малки отговорности След това в живота ще е по-близо до реалността.
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Зарине бе, ти виждал ли си партенка? А пушка? Що занимаваш публиката с глупости? Видимото темата за честта на пагоните не ти е работа, трай си просто. Нерде Ямбул, нерде Стамбул ...
                              Ебати дивотията. Ква демокрация, кви пет лева. Векове наред всеки полк е имал своя униформа. Това с нищо не е увеличавало нито боеспособността, нито задружността на армиите. И от самосебе си са ги уеднаквили. Какъв е поводът да са различни в училищата? Хаосът като самоцелна квазидемокрация не остана ли в 90-те?

Коментар

...
                                Ебати дивотията. Ква демокрация, кви пет лева. Векове наред всеки полк е имал своя униформа. Това с нищо не е увеличавало нито боеспособността, нито задружността на армиите. И от самосебе си са ги уеднаквили. Какъв е поводът да са различни в училищата? Хаосът като самоцелна квазидемокрация не остана ли в 90-те?
                                Стефане, Нерде Ямбул, нерде Стамбул ...
                                Как свърза училището с казармата? Униформите при военните са се наложили с цел принадлежност и различаване, да знаеш кого да пазиш и от кого да се пазиш, така ли виждаш и училищата "3-то помощно със зелените ризки днес пердаши, 21-во със сините"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X