Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Училищни униформи - за и против

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Училищни униформи - за и против

Стефане, освен това обърни вничмание, че в първото ми мнение по темата съм казал, че не съм против униформите. Въпросът е, че не е точно този етапът, на който е удачно да бъдат въведени. Има други проблеми на дневен ред. Ако бъдат решени ще си дойдат лесно и на място.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

А това вече е съвсем трета тема.

))))))) Ученическите, фирмените, и какви ли не още униформи, няма съвсем никакъв начин да носят същата емоционална натовареност, каквато военните, не се излагай. С едната се отива на смърт. С другото се шляеш някъде по социалните коридори. Функционалните им свойства не са от значение в случая.
      Прощавай за нетактичността, ама ти служил ли си?
      Кой от какво го е срам? Че е ученик ли? Тогава наистина няма защо да ходи на училище.

Коментар

Това е една от малкото теми напоследък която следя с интерес, пък дори не съм замесен за момента, но ми е много интересно да следя начина на мислене и как хората намират оправдание за позицията която най-вероятно за взели чисто емоциолнално (все пак повечето сме малко непричом към униформите, макар и много зависими от нивото на образование)
        Анкетат показва превес на "любителите на униформите", няма лош, макар и да съм изненадан как в аргументацията малко, по малко се появява тъждеството Униформа=Образование????
        Явно всички сме на мнение че има проблем с образованието

Коментар

А чунким всяко масово образование в същността си не е форма на унификация?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            А това вече е съвсем трета тема.

))))))) Ученическите, фирмените, и какви ли не още униформи, няма съвсем никакъв начин да носят същата емоционална натовареност, каквато военните, не се излагай. С едната се отива на смърт. С другото се шляеш някъде по социалните коридори. Функционалните им свойства не са от значение в случая.
            Прощавай за нетактичността, ама ти служил ли си?
            Кой от какво го е срам? Че е ученик ли? Тогава наистина няма защо да ходи на училище.
            А защо лелките в щаба също носят военни униформи, след като не отиват на смърт с тях?

Отговарям ти последно по тази тема. Когато учителките по физика не знаят кой е първия принцип на механиката(нещо което съм виждал с очите и), как да изпитваш уважение, към тези които се опитват да те научат на нещо?! И какво? Да изгоним децата съвсем от училище, понеже там трябва да учат от хора, които знаят по-малко дори от тях? Или да ги принудим да седят и затъпяват, водейки се по шаблона какво е интелигентен и образован човек, като гледат въпросните "учители"? За мен масовото невлизане на деца в училище е и вид протест срещу цялата разкапала се система, дори и самите ученици да не го съзнават, но то поне показва, че има проблем.

Това ли искаш? Децата под строй в училище и изграждане на мнение, че е достатъчно да знаеш как се изписва правилно думата "физика", за да си достатъчно добър да я преподаваш? Пълно зомбиране, покриване на проблемите, изкарване на шаблонни идиотчета на конвейр?

Колкото до това дали съм служил... Звучи ми малко, като "А вие защо биете негрите?". Както и да е, ще отговоря. Не, не съм. Имам диабет. За сметка на това съм прекарал известно време в Младост-полигона и съм се нагледал на хора носили дълги години униформа... Щеше много да ме е срам да си призная, ако го бях правил с тях..
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              Това е една от малкото теми напоследък която следя с интерес, пък дори не съм замесен за момента, но ми е много интересно да следя начина на мислене и как хората намират оправдание за позицията която най-вероятно за взели чисто емоциолнално (все пак повечето сме малко непричом към униформите, макар и много зависими от нивото на образование)
              Анкетат показва превес на "любителите на униформите", няма лош, макар и да съм изненадан как в аргументацията малко, по малко се появява тъждеството Униформа=Образование????
              Явно всички сме на мнение че има проблем с образованието
              Да ако образованието ни беше наред, може би щеше да има превез на "против". Прав си. Обаче на обяснения, че преди заради униформите хората ставали посредствени и неспособни на творческо мислене ЗАРАДИ униформите, също не бих се съгласил по същата причина!
              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
              Drag Grand Canyon Daily
              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
              LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                Обаче на обяснения, че преди заради униформите хората ставали посредствени и неспособни на творческо мислене ЗАРАДИ униформите, също не бих се съгласил по същата причина!
                А кой твърди такова нещо?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Мда. Това обяснява набъркването на военните в разговорът. И кучето дълго гледа, пък не става касапин. На плаца униформата е красива дреха. Другаде - не само.
                  Каквото обществото - такова и училището му. Не виждам противоречие. Но тъкмо такива издънки да докарват у учениците срам от социалното им положение ... Извинявай, ама освен художествена хипербола, няма как другояче да възприемам това.
                  Да, а защо и как загиват щабовете с всичките си машинописки, готвачи, шофьори и други утайки е също друг разговор.
                  Последно редактирано от Стефан; 02-02-08, 00:04.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                    А кой твърди такова нещо?
                    Униформата не е равно на "хора-конфекция" според мен. Това искам да кажа. По угледно става всичко и не е "парад на суетата".
                    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                    Drag Grand Canyon Daily
                    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                    LZ1JYM

Коментар

• До: Училищни униформи - за и против

Извиниявам се, ама децатани си имат разнообразието, няма опасност да станат конфекция със еднаквите униформи. Нали всички ние се стараем да изградим независими и отличаващи се една от друга личности. Така че, няма да им стане нищо ако поносят малко униформи.

Коментар

Униформата не е равно на "хора-конфекция" според мен. Това искам да кажа. По угледно става всичко и не е "парад на суетата".
                        Това мисля че измества темата в правилната и посока. Не мислите ли че "парада на суетата" доминира прекалено, не само в училище. Той (парада) започва от там, а после иди ги спри. Униформите може да бъдат част от "калъпирането" на индивида НО при други условия. При правилна стратегия в образованието ще имат друго свойство (топлата вода е открита). Но за сега..... стратегия няма. А тя не трябва да започва с униформите. Те са следствие.
                        О899 2б2 1З2

Коментар

Не е равно, но е част от "технологичния процес". Както и да е. Ако случайно си обърнал внимание, участието ми в спора тръгна не от позиция "против" униформите по принцип, а против еднотипни униформи за всички училища.
                          А иначе по-скоро ми е безразлично дали да има или не. Защото има далеч по-съществени неща от тях и не смятам, че наличието или липсата на униформи могат да играят някаква толкова важна роля.

А, ако някой си мисли, че може да избяга от "парад на суетата" с обличането на всички по еднакъв начин, то той е в голяма грешка.
                          Дори еднаквите отдалеч "черна пола и бяла блуза" могат да бъдат много различни ...
                          Пък и дрехите са само един елемент. Или трябва да има "заповед по гарнизона" всички да са с еднакви обувки, чанти, GSM-и, МР3-плейъри и всички задължително да идват на училище с градския транспорт?!?

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                          При правилна стратегия в образованието ще имат друго свойство (топлата вода е открита). Но за сега..... стратегия няма. А тя не трябва да започва с униформите. Те са следствие.
                          Ей за тази Мария говорим ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

За "парада на суетата" и униформите, когато бях ученик (зашърших гимназия през далечната 1984-а) имахме съучеик, който беше сина на Другаря хххххх и караше мазда 323 (май беше модела внесен за по 6 хиляди лева за избрани Другари) и той ходеше с униформа - НО униформата му беше "стандартна" колкото са еднакви костюмите на Ватман и Шефа на Банка

Коментар

• До: Задължително обучение по религия

Първоначално публикуван от ~m@g!~ Преглед на мнение
                              Точно това имах и аз предвид . Даваш много пари за нещо което носиш само на училище , и да е нещо хубаво .... ама не е тоя случая . Но ако ни сложат униформи ще има стачка !
                              Стачки трябват! И не само за униформите! Какви са тези министерскси измислици за матурите, примерно? Ще ги отменим със стачка! Чудесно би могло без математика, физика! колко му е да ги изстачкуваме!
                              Мили, мили мои, наши дечица! Докато основната ви грижа е как ще изглеждате вънкашно, а в главата вятър свири - не я виждам Българията!
                              Много ми е странно как не се възприема като модерно непушенето. Което на Запад си е направо мания. Там е престижно да ходиш в униформата на твоето училище. Съревнователно, ако щете! У нас ( и полегналото девойче (Маги?) го потвърждава) мечтата е фотомодел, манекен...както в ГДР беше фризьорка, детска учителка. Еснафско, но по-уважително, между впрочем.
                              Изприщвате се, ако не сте "изтеглили" поредния моден албум, без да ви пука, че не знаете биквадратните уравнения.
                              Е, не всичики!
                              Добре че има изключения. Все по-редки. В тях ни е упованието!
                              (Магги, отвори резултатите от гласуването. Мислиш ли че във Форума са глупаци?)
                              Последно редактирано от Симеон; 02-02-08, 11:02.

Коментар

Симеоне, къде предлагаш да ги учат тия биквадратни уравнения? В училище не става, там е изненадващо, ако има учител дето да разбира от тях... Вчера на две пресечки от мен се взриви една учителка по биология, че отнесе и съпруга си и нейна приятелка. Изляла в канала откраднати от училището вещества, милата... Първо училищата трябва да станат престижни и чак тогава да искаме от децата да се гордеят, че ходят там. Обратното не става.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X