Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Училищни униформи - за и против

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Училищни униформи - за и против

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Не е по темата, но ме заинтригува. Това: "...и си пукат кокалите на ръцете...", какво значи, някакъв жаргон ли е, и ако да - какъв му е смисъла?
    Имам предвид че ако примерно аз ги издам ще дойдат да ме набият/убият.
    Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.

Коментар

Между другото, полицията може да бъде информирана и анонимно, с копие до медиите и до някои примерно международни организации. Предполагам те ще се позаинтересуват дали е имало ефект. Иначе и сам воинът е воин ама за малко. Ако имате наркоманчета в класа ми кажете на родителите им кой е снабдителя. Все ще стане нещо.
      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
        Защо да е израз?! Като си стиснеш силно юмрука по определен начин(така че да изкараш целия въздух между пръстите) и кокалчетата ти изпукват... А да го стиснеш има само едно приложение...
        Първоначално публикуван от Drugarq Преглед на мнение
        Имам предвид че ако примерно аз ги издам ще дойдат да ме набият/убият.

Ми значи е жаргон де. Стискат юмруци - заканват се на бой.
        Другарю, ми като ти се канят те - кани им се и ти! Като ти щракат кокалчета - щракай и ти! Ти да не мислиш, че те са нещо извънземни. То като преди десетина години - всеки толум празноглав се беше кръстил мутра и гледаше страшно.
        Пък като стане мелето, изобщо не се знае "кой-кого", никой не е без шансове априори!
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Абе не е така ! Ще се съберат десет скинара и ... има някой които само с това си изкарват парите, и няма да се замислят . Другарю, ми като ти се канят те - кани им се и ти! .Кани им се и ти и си паметник Затова по-добре да нямаш отношения с такива

Коментар

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение
            Не искате ли децата ни да изглеждат така ?

Аз лично не искам.С дънки,маратонки и блузка по удобно се играе футбол и баскетбол
            през междучасията и свободните часове.Пък и е подтискащо да гледаш толкова много
            хора в еднакви дрехи, а в моя квартал има три училища.
            П.П.
            Съпругата ми е учител и е за униформите.Иска да има и униформи за учителите за да
            не се чуди всеки ден какво да облече за работаДецата гледат и обсъждат и ако се
            случи учителката да е два дни подред с едни и същи дрехи...

Коментар

Абе да им се каня ама като се съберат 10 човека какво да правя?Ако е един няма проблеми.Преди време някъв плазмодий реши че ще му е забавно да се подиграва с мен.Стиснах го хубаво за гърлото и млъкна.Ама там е работата че може да се съберат много хора и не знам дъли ние ще може да се съберем същата бройка.Иначе ако сме равни се хвърлям веднага-напред на нож!Ако има нож де.Че става наистина страшна работа тия отрепки все вървят по няколко да му се невиди.

Коментар

Като изблик на неочаквано прозрение ми дойде следната мисъл:Ако в един квартал има няколко училища които не се понасят?Имам предвид учениците.Ако възпитаниците на въпросните заведения не се понасят едни други няма ли така по-лесно да се познават едни други и да се бият?Че има такива случаи.

Коментар

Аз ли бъркам или ЗА униформите гласуват все "Пораснали деца" (хора на който няма да им се наложи да ги носят)?
                  Униформите ще са поредната "далавера" и естествено ще са най-евтината оферта, аз съм носил като ученик - е не ме кефеха, ама "на чужд гръб и сто тояги са малко" казваше народа Пък и децата не са в казармата (знам че има хора дето ще им липсва)

Коментар

...ще дойде време в което един бой повече или по-малко вече няма да има значение...същото важи и за отсъствия ,и за пиене ,и за...абе в тая пробита държава аз вече само казвам "се тая" и си отминавам...та не се чудете кво съм гласувал...моя отговор го нямаше...

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                      ...ще дойде време в което един бой повече или по-малко вече няма да има значение...същото важи и за отсъствия ,и за пиене ,и за...абе в тая пробита държава аз вече само казвам "се тая" и си отминавам...та не се чудете кво съм гласувал...моя отговор го нямаше...
                      Не, не е все тая човек трябва да се учи от тези неща, ето ще дам два примера от моя живот:
                      1. В казармата, аз съм в отпуск, а в поделението половината се напили другите избягали, че и ги хванали, е като се прибрах само мен вкараха в ареста (Щото съм мръсен Софиянец)
                      2. На изпита за спортен клас (или нещо подобно -даваха отпуска), аз финиширах втори - всички получиха клас, само аз не (защото .... вие си знаете)
                      Учете се за да сполучите (не се шегувам)

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                        Аз ли бъркам или ЗА униформите гласуват все "Пораснали деца" (хора на който няма да им се наложи да ги носят)?
                        Униформите ще са поредната "далавера" и естествено ще са най-евтината оферта, аз съм носил като ученик - е не ме кефеха, ама "на чужд гръб и сто тояги са малко" казваше народа Пък и децата не са в казармата (знам че има хора дето ще им липсва)
                        Алекс не бъркаш. И аз гласува за расъждавайки с "мъдростта на годинките". Ама като си спомня че и аз ги мразех онея сините грозните. Ама други времена бяха много неща се ограничаваха и всичко задължително не ни харесваше. Харесваше ни да сме анти.... А сега... ами сега к'во... де да знам к'во..... няма да ми се наложи да ги нося пък гласувам.
                        Баси "вчера" бях тийнеджър, кога остарях??
                        О899 2б2 1З2

Коментар

Лично аз, не съм и чак толкова пораснал /в смисъл - на акъл/. Но все пак, не случайно съществуват понятията: "малолетен" - под 16год и "непълнолетен" - под 18год, за по-малките пък и без специални юридически класификации е ясно, че друг взима решенията. Ако някой каже, че е носил униформата си с голямо удоволствие, това ще е първия такъв случай. За младостта, протеста е форма на съществуване - едва ли не! Сещам се за една сентенция, която не е точно по въпроса, но идеално се връзва с контекста: Ако като младеж не си бил комунист, то значи нямаш сърце! Но, ако и след това останеш такъв, то значи нямаш мозък!
                          За държавната поръчка и пр. съм напълно съгласен.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Аз не съм гласувал . Въпреки че макар да съм минал отдавна училищната възраст, имам доста контакти с 15 - 18 ученици(предимно от пещерния клуб, в който членувам) и имам известна представа(от приятелски разговори) как точно си прекарват времето те и съучениците им и какво мислят за училището.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

А униформите не случайно съществуват 30 века. И всеки който не разбира смисълът им, говори глупости за криворазбрана свобода.
                              Не ще да ходи на училище? Ми хубаво. Имаме тука места за чистачи на нужници, за клошари, за квартални алкохолици. Отнякъде трябва да се попълват и тия бройки. Прочее, напълно свободни хора. Даже по Маркс.

Коментар

Лепнах една анкета и гласувах Против, защото не харесвам уравниловката, лошите и не удобни дрехи, далаверите със Задължителните неща, всеки си има вкус и възможности и не трябва да се срамува от тях (лично мнение).
                                Съгласен съм с Алекс.
                                Но според мен всяко училище трябва да се разглежда индивидуално, според целите на възпитаниците си.
                                Живях няколко години в страна, в която униформите /с малки изключения/ са задължителни. Учениците се гордеят или не, демонстрирайки емблемата на училището си, отново неравенството е факт. Дрехите са 5-6 комплекта, празнични, спортни, ежедневни и т.н. всяка година и са скъпи.
                                В училищата постепенно ще се създаде равенство според нивото, цената и мясото на заведението, мисля че, униформите просто не са необходими.
                                VARADERO SD2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X