Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Училищни униформи - за и против

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Училищни униформи - за и против

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    А униформите не случайно съществуват 30 века. И всеки който не разбира смисълът им, говори глупости за криворазбрана свобода.
    Не ще да ходи на училище? Ми хубаво. Имаме тука места за чистачи на нужници, за клошари, за квартални алкохолици. Отнякъде трябва да се попълват и тия бройки. Прочее, напълно свободни хора. Даже по Маркс.
    30 века. Хубаво. В начолото са били предимно военни. И какво е ставало с армиите, които са се срамували, че носят собствената си униформа?
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

В тая държава всичко е упорочено-на всички ви е ясно ,че ако въведът униформите ,това няма да е от добро сърце...а от далавераджиищина...
      1 во ще са скъпи и ще се произвеждат от "проверена фирма избрана с конкурс и отговаряща на европеиските изисквания"
      2 ро ще са некачествени...това е българската реалност...ма затова пък цените има ще са като споменатите в точка 1
      3 то ми е се 1 дали ще нося униформа или не ,ама не ми е се 1 като ме правят на глупак

гледаите учебниците-тия книжа стават на парцали за 2 месеца...ама колко струват ? съдържанието.....въобще не става съпрос за него...

тва е България ,не е СаЩ или япониЯ ,тука нищо не е такова каквото изглежда ,ма за тва пък на всички ни е ясно ,че всеки търси далавера и никои за нищо не го е*е ,затова пък гледа да нае*е всички останали.

Коментар

Като искаш да си над другите - бъди. Ако можеш. Ма не с парцалите дето татко ти ги е купил, или майка ти изгладувала. Училище? Значи знай повече от другите. Веднага ще станеш известен. Не е това мястото, където дрехите докарват индивидуалността и правят от глиста човек.
        А униформата може да пречи само на пауна, който и без това не се интересува от друго, освен от опашката си.
        Военната униформа е друга песен, и има други функции. В това число - и да е повод за гордост. Училищната е прост филтър. Който да маха маловажните различия, и да оставя свобода за важната работа. Ученето.

Коментар

Еййй тоя Стефан как ги намира тези аргументи???? Какъв ли щеше да бъде светът ако всички мислеха като него (или обратно - като опонентите му)?....... Няма смисъл от отговр. Невъзможно е.
          О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
            Еййй тоя Стефан как ги намира тези аргументи???? Какъв ли щеше да бъде светът ако всички мислеха като него (или обратно - като опонентите му)?....... Няма смисъл от отговр. Невъзможно е.
            наяма смисъл от отговор ,защото ще получиш въпрос ,дето няма да ти хареса =))

Коментар

Както винаги неудобните въпроси се избягват...
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

И какви са въпросите?

Коментар

Аз съм твърдо за униформите. Моята работа изисква униформа и никога не ми е било неприятно да я нося, напротив- след време ти е непривично да си без униформа. Защо казвате, че порасналите деца гласуват "ЗА" само защото няма да им се наложи да носят такава?! Ами костюмите с вратовръзка в офиса или гащеризона в сервиза какво са? Аз на разходка съм си с дънки ама като трябва да се върши работа е друго .... , а на децата работата им е училището!
                  Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                  Drag Grand Canyon Daily
                  Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                  LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                    Аз съм твърдо за униформите. Моята работа изисква униформа и никога не ми е било неприятно да я нося, напротив- след време ти е непривично да си без униформа. Защо казвате, че порасналите деца гласуват "ЗА" само защото няма да им се наложи да носят такава?! Ами костюмите с вратовръзка в офиса или гащеризона в сервиза какво са? Аз на разходка съм си с дънки ама като трябва да се върши работа е друго .... , а на децата работата им е училището!
                    Всеки си има право на предпочитание, аз например (виж ми аватара) не ходя с костюм, риза и връзка (макар да ми е такава работата или пък да си изпускам кариерата), обичам да се чуствам комфортно в дрехите си (е не винаги се получава)

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    А униформите не случайно съществуват 30 века. И всеки който не разбира смисълът им, говори глупости за криворазбрана свобода.
                    Не ще да ходи на училище? Ми хубаво. Имаме тука места за чистачи на нужници, за клошари, за квартални алкохолици. Отнякъде трябва да се попълват и тия бройки. Прочее, напълно свободни хора. Даже по Маркс.
                    Стефане, ми то точно гореизброените "професии" са "твърдо" облечени с "Униформи", не знам от къде ти хрумна да ги споменеш

А да отъждествяваш ученето с носенето на униформа е меко казано странно, значи какво излеза според теб който не иска униформа, всъщност не иска да учи???? Защо ли в мен напира спомена за едни времена и едни лозУнги "Кой не скача е червен"

Коментар

Стига сте се съобразявали с това какво искат учениците. Ами те не искат матури, утре ще кажат не искаме да ни изпитват - и какво ще им се радваме на волния и свободимислещ дух. Трябва да има ред. Редът започва от прекрачването на училищния праг. Там има определени правила. Който не иска да ходи частни уроци и да държи изпити да му бъде призната годината.
                      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                        Стига сте се съобразявали с това какво искат учениците. Ами те не искат матури, утре ще кажат не искаме да ни изпитват - и какво ще им се радваме на волния и свободимислещ дух. Трябва да има ред. Редът започва от прекрачването на училищния праг. Там има определени правила. Който не иска да ходи частни уроци и да държи изпити да му бъде призната годината.

Никой не говори за свободия, но изказвания от сорта който не иска да следва всичко което ни хрумне не може да се изучи????
                        Когато бяхй ученик, комсомолският ни събра и каза сега отивате на една Доброволна бригада, гласувайте, е аз гласувах против (някак си не схващах как се свързва копането на полето с моето образование), но бързо ни обясниха че и училището е "доброволно" и ако не отидем, няма да завършим
                        Учениците трябва да Учат и да се научат да мислят, освен да назубрят няколко факта, не е небходимо да изглеждат еднакво, да мислят еднакво и т.н.

Това е което искам да кажа и твърдо не искам да противопоставям униформа <-> учене, двете просто не са свързани (поне в моето съзнание)
                        Последно редактирано от alex_markov; 01-02-08, 10:13.

Коментар

Против униформите съм.
                          Униформите са само за елитните частни училища. Когато в България израстнат такива училища, от сегашните многобройни опити, те неминуемо ще имат униформи.
                          Такава е практиката в цял свят. Как си представяте бруклинско училище с униформи ??
                          А в Англия има частно училище, с отделени паралелки, момчета от момичета, униформи, дисциплина, вечерен час, и бой с пръчка по дланите, като наказателна мярка. Правилата не са променяни от 200 години. Е , обучението струва , някакви си 30 000 паунда на година, но свободни места няма. Имам приятелско семейство, синът им учи там, голяма гордост било да ти наложат публично 10 пръчки по дланите, тогава си приет в клуба на " старите кучета " )
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                            Против униформите съм.
                            Униформите са само за елитните частни училища. Когато в България израстнат такива училища, от сегашните многобройни опити, те неминуемо ще имат униформи.
                            Такава е практиката в цял свят. Как си представяте бруклинско училище с униформи ??
                            Да не намекваш че България просто едно голямо гето =))

Коментар

А ти къде си видял разум в Бруклин? И защо даваш за пример място, което живее на гърба на другите?

Коментар

Кеф ми е като гледам как не четете какво е написал човека (Ник николов) а се вторачвате и почвате да дълбеате около даденият пример, така се започва, а после "абе вие защо си биете негрите"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X