Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За произхода и самосъзнанието на българите.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За произхода и самосъзнанието на българите.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Не. Славяни не е етнос, освен в концепцията за великорусия. Славяни е вид зависимо население, или казано по-просто - роби. И те така.
    Съвременната дума за роб/робство в анг. език произхожда от славянин/славяни.

Коментар

Първоначално публикуван от symphony Преглед на мнение
      Аре бе? Ми не.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от symphony Преглед на мнение
        Аре бе? Ми не.
        Не е я, точно обратното е! Който се интересува, да чете за пътя на викингите до Константинопол и първите князе на Київ.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Значи това което го пише в енциклопедиите не е вярно? Че и в английското уики така пише.

Коментар

Търтей не противоречи бе пичове! Реакцията му е нещо като - а стиа бе, откри се топлата вода...

ПП
            Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Без връзка с език и азбука има европейско изследване на ДНК в Италия откакто намериха начин да извличат от кости в случая най-добре и вярно от зъби. За нашата страна на етап 1 от северна България, всичко от Дунав до Стара планина. Най-стар материал за изследване от скелета на "Тодорка" открит в с. Оходен врачанско, датиран на малко над 8000 г. въглероден анализ в Европа и щатите. Гледах интервюто на водещият професор и по спомен, съвпадения над 0 със Хърватия, северна Италия, естествено с Гърция и Румъния. Някъде около 0,03 Турция, Словакия, Словения, Полша, Русия... Абсолютна 0 с Афганистан, Иран, Кавказките републики. Трябват още 50 000 бг.левчета за да се довърши изследването на генен м-л от южна българия и имали обещанието да ги финансират.
            Това как се отнася към "тюркския" ген.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Търтей не противоречи бе пичове! Реакцията му е нещо като - а стиа бе, откри се топлата вода...
              Напротив, противореча.

Не съм чел английското уики и ще ми е интересен точния цитат, но първо има един език известен като латински, от който произлизат половината езици в Европа. (другата половина са от български, ама тва са подробности)

Славянин произлиза от роб, а не обратното.

Както сърбин от слуга. Изобщо латинския е полезен език.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Лесно е, пишеш слейвъри в гугул и излиза като първи резултат. После отиваш на терминология. Естествено, че е минало през латинския. Наскоро синът ми, който учи в езикова, ми го каза и показа в едни други книжки.

Коментар

Най-интересното е когато енциклопедиите си противоречат
                  Ма кой съм аз да ги поправям. Така или иначе дали яйцето преди кокошката или обратното е се тая.

Коментар

Напротив, противореча.

Не съм чел английското уики и ще ми е интересен точния цитат, но първо има един език известен като латински, от който произлизат половината езици в Европа. (другата половина са от български, ама тва са подробности)

Славянин произлиза от роб, а не обратното.

Както сърбин от слуга. Изобщо латинския е полезен език.
                    А-а... Аз съм се вторачил в смисъла и пропускам, че наблягането е на причинно-следствените връзки.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      Не е я, точно обратното е! ...
                      Напротив, противореча.
                      Не съм чел английското уики и ще ми е интересен точния цитат, но първо има един език известен като латински, от който произлизат половината езици в Европа. (другата половина са от български, ама тва са подробности)...Славянин произлиза от роб, а не обратното...
                      Всъщност е потвърждение на моето мнение, но тука май трябва да се обяснява по-подробно, че да няма "неразбрали". А който не чете и не разбира латински, да чете гръцки, по-ясно е написано.

Коментар

Това как се отнася към "тюркския" ген.
                        Че нямаме нищо общо с тюрки, поне така твърди учЕният.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                          Че нямаме нищо общо с тюрки, поне така твърди учЕният.
                          Такова нещо не може да е предмет и резултат на генетично изследване.

Коментар

Ако бехте внимавали в урочите по генетика, сега нямаше да си чешете клавиатурите с "народно творчество".

Коментар

Не знам (не са ми известни) основания да се твърди, че които и да били, са "по-древни" от другите.
                              Както стана въпрос, исторически сме тюрки (друго яче казано, през определен период сме говорили такъв език), но отпреди повече от 1000 години, езикът ни е индоевропейски.
                              Общо-взето всичко това, за което става въпрос в предпоследното изречение, е в сферата на легендарното.

Така, съвременният български е индоевропейски, от групата на славянските езици. Ти казваш, че езикът на тези, дето им викаме пра-българи е бил тюркски. Без значение дали са древни колкото арийците, тюрките не са индоевропейци, поне лингвистично. Дотука бива, ама от де са се взели в днешния български еднаквите с иранските езици думи? Има ги при нас, а при другите славянски - не. Ми символите, конникът, левът наш балкански, шевици и прочие - не познавам материята детайлно, за това и пропускам нещо сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                                Така, съвременният български е индоевропейски, от групата на славянските езици.
                                Начи не.
                                Българския език е създаден изкуствено по поръчка на св княз Борис. За много неща е ползван за модел гръцкия - то затова има и едно чудо известно като балкански шпрахбунд. Съвсем „случайно“ в този езиков съюз влизат албански, български, гръцки и румънски. А всичките т.нар. славянски езици, начело с руския, са диалектни форми на българския.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X