Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Славяни ли са българите?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Славяни ли са българите?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Не. Разкажи
    Е с тоя въпрос ми разказа играта. Чел съм го преди години та ще цитирам по памет.Намира се на някакъв остров или в Дания или в Норвегия.Не пише да е славянски ,но е на богинята Лада и вътре имало истипосани и други богове дето уж са славянски.Та от там са заимствали религията на славяните.Затова се смята за единствения запазен храм.

Коментар

Няма нужда да взаимстват, от къде са се появили руснаците в нашите земи?
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

И всъщност кой е направил "руснаците" - руснаци- демек им е спретнал някаква държавна организация? М даммм.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          И всъщност кой е направил "руснаците" - руснаци- демек им е спретнал някаква държавна организация? М даммм.
          Еми не са швеците
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Дори не може са си представиш колко е трудно да останеш патриот след 7 години изучаване на история. Успокоява ме само факта, че моите прадеди голяма част от нещата не са ги знаели и са вярвали искренно в някакви алабализми. Вярвай ми - ако почна да разправям определени неща за някой икони на Българското Възраждане тук ще стане такъв цирк, че .....
            Убеди ме....че са ти объркани понятията. Патриотизма, като всеки вид любов, когато е искрен е безкористен акт и съществува най-често въпреки историята.
            Съвсем отделен въпрос е колко от изучаваната история е действително случила се.

Коментар

Все ми се струва, че Македонците са го направили .....
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                Убеди ме....че са ти объркани понятията. Патриотизма, като всеки вид любов, когато е искрен е безкористен акт и съществува най-често въпреки историята.
                Съвсем отделен въпрос е колко от изучаваната история е действително случила се.
                О напълно безкористна е- виж ако бях патриотар сигурно нямаше да успея да завърша. Апропо именно специализацията ми по история на възраждането ме накара да се запитам чий са го дървили моите прадеди тогава- и се оказа, че добър човек от рода ми - юрист но с интерес към историята вече е издирил и разписал всичко. Ми... не знам какво си завършил - но в СУ имаме два типа история- за общо ползване и вътрешна. Вътрешната е особено пикантна. Инай е готино когато като мен ти се наложи да работиш със "сурови" документи. А за патриотизма ми основна вина носи дядо ми и неговото индоктриниране.... гаден недоубит царски офицер.

Коментар

Един друг колега на дядо ти викаше "Нация която не може да прави бръснарски ножчета, нищо не става от нея"
                  Ма ядях пердах яко... Май че той ме научи да деля политици от държава.
                  Ако беше жив сега, май бая бой щях да ям
                  LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                  2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
                    Един друг колега на дядо ти викаше "Нация която не може да прави бръснарски ножчета, нищо не става от нея"
                    Ма ядях пердах яко... Май че той ме научи да деля политици от държава.
                    Ако беше жив сега, май бая бой щях да ям
                    Бе да ти кажа доста си е индоктриниращо (реално дядо ми ме е възпитал в много отношения - нашите си бяха млади и работещи) да ти сервират Борис Дрангов за закуска обед и вечеря ежедневно. И да ти обясняват след всеки "героичен" военен филм с произход СССР за кво всъщност става дума.

Коментар

И вкъщи беше така. Оцелелия дедак беше "Личен Състав" на Ворошилов
                      LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

... но в СУ имаме два типа история- за общо ползване и вътрешна. Вътрешната е особено пикантна...
                        Все са си от страна на официалната. Както и да е.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                          Все са си от страна на официалната. Както и да е.
                          Бе не бих казал.... в официалната повечето неща не биха ги написали... Еле пък в периода с който аз се занимавах- като написаха част от истината за баташкото клане сам виждаш какъв джумбуш стана.

Коментар

Бе не бих казал.... в официалната повечето неща не биха ги написали... Еле пък в периода с който аз се занимавах- като написаха част от истината за баташкото клане сам виждаш какъв джумбуш стана.
                            Аз попадах на няколко исторически блога преди време и твърдяха, че сме "никакви" точно. Някаква сплав от 30-40 племена и народности, за някакви връзки даже с келти бълнуваха, за някакви железа само тук и намиращи се и в Япония ( страницата изчезна, ама имаше интересни спорове и "факти" там) . Досега не бях се замислял.
                            Има ли нещо вярно в тия твърдения?
                            висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                              Аз попадах на няколко исторически блога преди време и твърдяха, че сме "никакви" точно. Някаква сплав от 30-40 племена и народности, за някакви връзки даже с келти бълнуваха, за някакви железа само тук и намиращи се и в Япония ( страницата изчезна, ама имаше интересни спорове и "факти" там) . Досега не бях се замислял.
                              Има ли нещо вярно в тия твърдения?
                              За келтите - опредено да- имало е тука такива при това не малко. Но карашъка далеч не е такъв. В смисъл такъв е но повечето са от едно котило- барабар с турците апропо. Абе хора - знаете ли кво ми хрумна - имам някъде един брой - от "изгореното " издание на Историята на България- това от 1943 - искате ли да ви светна на база на нея какви сме арийци ?
                              Последно редактирано от Mad Dog; 18-10-13, 00:16.

Коментар

какви сме арийци ?
                                Вече не сме ли хамереканци?
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X