Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• OK, не ми е спешно, имам достатъчно батерии от двата вида, но на самсунговите не мога да им уплътня ползването, само с винтоверт ,с една 5 Ah си изкарвам почти цял ден въртене.

Коментар

• Някой случайно да има 125мм. кабелния ъглашлайф с изгарял мотор и здрава механика. Трябва ми за части и по-точно вала на короната.

Коментар

• Накой пробвал ли е лидъски батерии на райдърско боди, на вид и захват са ми еднакви?
        Че посъбрах доста парксайдски, а се огледах в 400нм. Гайковерта на райдър. На вид е съвсем идентичен с парксайда.
        Последно редактирано от Никола; 13-02-21, 23:38.

Коментар

• Veselin Monkov
          Veselin Monkov коментира
          Редактиране на коментар
          На една и съща марка (на емаг) си купувах второ зарядно, което се оказа, че се различава от първото по едно каналче и батериите не влизат. Една и съща марка, едни и същи волтажи. Смених вътрешностите с изгорялото ми зарядно и си работи и до днес. Искам да кажа, че нарочно правят така, че моделите да не са взаимозаменяеми и според мен шанса парксайд да е взаимозаменяем с райдър е малък.

• Ми то на батериите пише кое е + и -, другото някак ще се оправи само.

Коментар

• Никола
          Никола коментира
          Редактиране на коментар
          Така де, ама тия идеЙ ме осениха чак като излязох от магазина... : )))

• Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Ми то на батериите пише кое е + и -, другото някак ще се оправи само.
        Какво значи това?
        Че не трябва да се осигури третата връзка?
        И до какво може да доведе ?

Коментар

• kbot
          kbot коментира
          Редактиране на коментар
          Третата връзка обикновено не води на никъде в инструмента. Поне при моите, на всичките е така.

• Ясен
          Ясен коментира
          Редактиране на коментар
          Батерията вече е голяма и може да се грижи сама за себе си, поне в частта за недопускане на преразряд. Ако не си я отварял, вътре има платка с над 200 елемента запоени на нея.

• Veni1
          Veni1 коментира
          Редактиране на коментар
          В качения от мен по-горе линк, човека, който прави такива преходници, използва 3 броя женски конектори - които съответстват на трите мъжки конектора във винтоверта, и 4 мъжки конектора, които съответстват на броя женски в батерията. И резистор 5,6 КОм. Въпроса ми е той къде трябва да се върже? Вероятно влияе с нещо върху заряда, но не знам и питам с молба за отговор.

• Не съм му адвокат, но предполагам е искал да каже, че може да се "побългари". На 3D принтер да се прави преход - един съвременен вариант. Колеги от други форуми си правиха. И пред мен стои такава задача.

Коментар

• Въпроса си го зададох на забутано място, та дано тук да е по-видим.

В качения от мен по-горе линк, човека, който прави такива преходници, използва 3 броя женски конектори - които съответстват на трите мъжки конектора във винтоверта, и 4 мъжки конектора, които съответстват на броя женски в батерията. И резистор 5,6 КОм. Въпроса ми е той къде трябва да се върже? Вероятно влияе с нещо върху заряда, но не знам и питам с молба за отговор.

Коментар

• kbot
            kbot коментира
            Редактиране на коментар
            Дай снимка на това "чудо" с N-броя разнополови конектора. На винтоверта де.
            Имам 4 "неща", които може да се нарекат "винтоверт". И четирите имат само по два (+ и -) и взех да се усещам прецакан

• Veni1
            Veni1 коментира
            Редактиране на коментар
            Винтоверта има три - мъжки
            Батерията има 4 конектора - женски.

Съответно преходника от едната страна има три конектора - женски - към винтоверта, и 4 мъжки - към батерията, или към зарядното..
            Зарядното е с четири мъжки конектора.

• винтоверта отдолу

зарядното

оригиналната батерия

батерията, която трябва чрез преходник да се постави вместо оригиналната.

Присъединителните размери на двете батерии са различни.

Коментар

• Veni1
            Veni1 коментира
            Редактиране на коментар
            Отговора на въпроса ми се оказа прост, въпреки големия интерес на отговарящите към него.

Казано с две думи - проблема е решим, и бих помогнал на всеки с аналогичен такъв.

• Телоподаващото с флюсова тел става ли за два пъти в годината? Имам електроженче от Дел и е ок за по дебели неща. Телоподаващо не съм имал. Заварявал съм с и се получаваше прилично ,но такова с газ.
          По принцип има от кого да взема ако ми е нужно ,но обичам да си имам подръка.
          Лидълското.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• Не става.
            десетсимвола

Коментар

• Безгазовото изначално е повече електрожен.
              по всякакви отзиви, конкретното е пълна скръб
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                Телоподаващото с флюсова тел става ли за два пъти в годината? Имам електроженче от Дел и е ок за по дебели неща. Телоподаващо не съм имал. Заварявал съм с и се получаваше прилично ,но такова с газ.
                По принцип има от кого да взема ако ми е нужно ,но обичам да си имам подръка.
                Лидълското.
                Пробвано - не става.
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• Благодаря за отговорите! Ще си го спестя .
                  А по темата по-горе-и аз забелязах че райдърските са визуално същите. Но в магазините батериите райдър бяха с висока цена. Вече има през два месеца батерии в лидъл и няма сми от експерименти. Големия верт,малкия с оригинална кръгла батерия 12 в и импакта съм меко казано очарован.
                  Последно редактирано от //Радо//; 17-02-21, 07:07.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• Аз се включвам с въпрос за ПРАХУСМУКАЧКА ЗА СУХО И МОКРО ПОЧИСТВАНЕ PNTS 1300 A1 , за 69лв.

Доколкото разбрах тази е най-малката (има 1400 и 1500). Трябва ми да изкара един основен ремонт
                    Другия вариант е Karcher WD2 за 120 лева

Някой има ли мнение за нея?

Коментар

• Никола
                      Никола коментира
                      Редактиране на коментар
                      Вземай смело, има и 30 литрова дето е с контакт да си включиш машина в нея. Ама цената беше почти двойна на тази.

• rusanov
                      rusanov коментира
                      Редактиране на коментар
                      Взех я вчера. Доволен съм, взех я главно за чистене на колата и за евентуален ремонт в бъдеще. Смуче доста добре и четката е хубава. Сами тръби са малко по-трудни за снаждане.

• Имам и голямата с контакта и такава 1300 с пластмасов казан. Малката се продаваше без филтър, с някакво чувалче се нахлузва вместо него. Тръбите, както казваш са смешни, пластмасови, четката също. Иначе смуче добре, ама за прахоляците от ремонт ми се вижда малка. Голямата, 1500W, я гърбя вече шеста година, така я натъпква с боклуци че трудно се вдига.
                    Последно редактирано от mitko 53; 19-02-21, 20:36.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X