модела е с 2 br. 12 V акумулатора
за тази цена идва с евтини 12/7 а не с марковите APC.
Ако се вързват автомобилни - се закупуват 2 комплекта клеми и съответна дължина меден многожилен кабел за 'закарване на тока' до UPS-a. Би трябвало до 220 или 230 лв. да излезе всичко.
Ако UPS-a се вземе без акумулатори ще бъде под 200 лв. Доста бавно 'зарежда' автомобилните акумулатори след разреждането им защото е с малък заряден ток предвиден за 'родните' му аку-та.
offtopic: 2200VA обикновено са със 6 АКУ което е 72 V, та го докарват към 32 АМПЕРА
продавал съм ONLINE 2200 VA с издухани батерии за 300 лв. , но без гаранция. А конкретните машинки се взимат с гаранцийка все пак.
Тая кочина е с една чанта батерии и ако го натовариш до максимум ще кара броени минути. Ако пък гониш дълга работа без захранване искам да видя как ще наредиш последователно 6 бр. автомобилни акумулатори с еднакви характеристики само те ще са поне 500 лв.
Тая работа не е като оная работа.
За автора и всички интересуващи се - има актуална база кои модели са със чиста синусоида през инвертора ( на батерии) ето я базата:http://www.hardwareinsights.com/wp/d...t-waveforms/2/
Тая кочина е с една чанта батерии и ако го натовариш до максимум ще кара броени минути. Ако пък гониш дълга работа без захранване искам да видя как ще наредиш последователно 6 бр. автомобилни акумулатори с еднакви характеристики само те ще са поне 500 лв
Влизаш в подробности, който иска намира и начин.
Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.
търгове/продажби в ибей с "Free collection in person" принципно са загубена клауза, поне за мен.
UPS в този сегмент на 72V не съм виждал, може и да има. 2,2-5kVA, които съм виждал са с 8 акумулатора в основния блок, но са си на 48V. Последното си е стандарт в някои типове инфраструктура.
[ATTACH=CONFIG]895656[/ATTACH]
модела е с 2 br. 12 V акумулатора
за тази цена идва с евтини 12/7 а не с марковите APC.
Ако се вързват автомобилни - се закупуват 2 комплекта клеми и съответна дължина меден многожилен кабел за 'закарване на тока' до UPS-a. Би трябвало до 220 или 230 лв. да излезе всичко.
Ако UPS-a се вземе без акумулатори ще бъде под 200 лв. Доста бавно 'зарежда' автомобилните акумулатори след разреждането им защото е с малък заряден ток предвиден за 'родните' му аку-та.
offtopic: 2200VA обикновено са със 6 АКУ което е 72 V, та го докарват към 32 АМПЕРА
продавал съм ONLINE 2200 VA с издухани батерии за 300 лв. , но без гаранция. А конкретните машинки се взимат с гаранцийка все пак.
Купувам един брой, колега. Батерии не искам, ще карам на мои акумулатори. Пусни данни на ЛС.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
"Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин
"Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин
Кое е неясно? Че за 200лв синусоида и киловати, с външни акумулатори(без тях де) няма? Свървал ли си допълнително външен автомобилен акумулатор? Да не говорим па за чий е и синусоидата в болшинството случаи. Да, такава постановка си е повече от балбукатор. А за балбукатори има достатъчно теми в пространството, а и тук.
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Че нищо не разбирам, е ясно от въпросите ми. Затова питам, че не ми е ясно. Синусоидата - за правилна работа на помпата, това и от темата личи. За мощността - 500 W - съм го написал. За втората ръка също. Казваш - изпадам в ситуация на измама?
...Да не говорим па за чий е и синусоидата в болшинството случаи...
Точно в болшинството случаи от една мощност нагоре (примерно 2 киловата и повече), си става силно необходима, защото тия мощности предполагат повече и по-далеч свързани консуматори, а не домашен компир и монитор със сумарно 2 метра кабели.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар