Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв свестен ЮПС за помпата на котела ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв свестен ЮПС за помпата на котела ?

Първоначално публикуван от Kosmom Преглед на мнение
    Акумулатор си имаш,купи си един инвертор 12v-220v и си реши проблема ..,хем ще гледаш ТВ хем ще ти е топличко ..
    да де ама някой трябва да го дебне кога е спрял тока че да го превключи. UPS се грижи сам.

Коментар

С тия акумулатори по 220аh не Краз а совалката ще запали. Относно алармата, на моя UPS APC има един трети кабел по тънък който отива до плюса на акумулатора заедно с основния плюс и мери пада на напрежение в кабелите. Аз съм го дал на късо с основния когато ги удължих за външните акумулатори. Виж там да не става гафа.
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Днес изключих пищялката и захранването на юпс-а, след около 18- 20 минути показа 0% акумулатори и 0 оставащи минути. След още половин час нямаше видима промяна, работи си машинката. Реших да правя по-дълги експерименти при по-благоприятна метеопрогноза и му върнах захранването от мрежата. След 15 минути изписа, че вече е заредил на 100 % акумулаторите. Изглежда като че ли тази машина няма обратна връзка с акумулаторите и не ги следи, а само изчислява според товара, който минава през нея към предварително заложен в програмата и акумулаторен капацитет. Чудя се, когато изпише 100 % заредени акумулатори, какво е всъщност действителното състояние на батериите и дали продължава да им "налива" заряд.
        Ще пробвам предложения вариант с компютъра и серийния кабел, само да ми остане време. Не е лошо човек да знае колко време остава до пълния разряд на батериите.
        На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
        "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Като напише 100% е 100%, ама като тръгне да ги харчи съвсем се оплита. Поне по-старите бяха така.

А това че искаш да знаеш колко остава си е твой проблем. Има решение ама струва колкото един акумулатор.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Като напише 100% е 100%......
            А дали продължава да ги тъпче с ток, при положение, че е изписано 100% ? Май това лесно мога да го проверя. Мислех да вградя един ампермер във веригата и да виждам реалното положение, но размислих, да не би да объркам професора на юпс-а.
            "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Ако е читав амперметърът няма проблеми. И волтметър му сложи за да ти е пълна картинката.

Коментар

Това е най-читавия UPS в този ценови сегмент. Не трябва да се забравя, че нов си струва едни 600 + лева. Дори да се 'преспадне' едно 100 лв. за ориджиналдъ CSB акумулатори , това просто не е евтинджос китайче което прави глупости като презареждане на акумулатори и други подобни изпълнения.
                Според него акумулаторите са на 100% когато се достигне определено напрежение при зареждането им. Освен това едно от огромните предимства на конретно този модел , е че МОЖЕ да работи коректно при напрежения от 151V та чак до 302V като ги стабилизира на избрано от потребителя напрежение от 220; 230 или 240V . При това НЕ се използват батериите. Колега , ако не си го намерил - има два режима на менюто - в Advanced режима са повечето настройки които те интересуват. От тях бях променил само 'тръгването' да е след 0 (нула) секунди, за да не ме препсуваш веднага че ти пращам нетествана бройка.

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
                  ...
                  Ще пробвам предложения вариант с компютъра и серийния кабел, само да ми остане време. ...
                  Сега погледнах, че този модел е възможно да иска кабел RJ50-DB9, което е сложна работа. Снимай отзад за да е сигурно какви са вариантите.

Коментар

Мисля, че има USB

Коментар

Първоначално публикуван от u_bo Преглед на мнение
                      Това е най-читавия UPS в този ценови сегмент. Не трябва да се забравя, че нов си струва едни 600 + лева. Дори да се 'преспадне' едно 100 лв. за ориджиналдъ CSB акумулатори , това просто не е евтинджос китайче което прави глупости като презареждане на акумулатори и други подобни изпълнения.
                      Според него акумулаторите са на 100% когато се достигне определено напрежение при зареждането им. Освен това едно от огромните предимства на конретно този модел , е че МОЖЕ да работи коректно при напрежения от 151V та чак до 302V като ги стабилизира на избрано от потребителя напрежение от 220; 230 или 240V . При това НЕ се използват батериите. Колега , ако не си го намерил - има два режима на менюто - в Advanced режима са повечето настройки които те интересуват. От тях бях променил само 'тръгването' да е след 0 (нула) секунди, за да не ме препсуваш веднага че ти пращам нетествана бройка.
                      Нищо такова, колега. Благодарско винаги на някого, свършил мисленето и работата вместо мен, голяма благина е. Искаш да кажеш, че щом е решило 100%, спира да ги зарежда /презарежда/?

Коментар

Коректно ги зарежда до 100% независимо колко са големи батериите и после спира. И коректно ги поддържа заредени после. Това от моя скромен опит.

Виж, като тръгне да харчи батериите е в небрано лозе с показанията за оставащ ток. Но пак коректно спира едва когато батериите свършат (19 волта примерно).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Коректно ги зарежда до 100% независимо колко са големи батериите и после спира. И коректно ги поддържа заредени после. Това от моя скромен опит.

Виж, като тръгне да харчи батериите е в небрано лозе с показанията за оставащ ток. Но пак коректно спира едва когато батериите свършат (19 волта примерно).
                          Абсолютно точно.

Коментар

Напълно достатъчно за моите нужди. Днес ще го снимам и откъм задния панел. Благодарности на колегата u_bo, който ме насочи към правилното нещо на правилната цена, както и на всички, продължаващи да дават ценни съвети.

Коментар

В нас от 6-7год. сме с този на интел: http://www.thermodesigntotal.com/bg/...F%D0%B8-INTIEL
                              Ползваме го с външен автомобилен акумулатор, работи си и нямам други забележки освен, че презарежда и бързо скапва акумулатора.
                              Въпроса ми е, може ли да се направи нещо по този въпрос?

Коментар

Ако вътре има откъде да се регулира, може и да можеш да направиш нещо. Но първо трябва да се установи как презарежда - по време или по напрежение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X