Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв свестен ЮПС за помпата на котела ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какъв свестен ЮПС за помпата на котела ?

Ами мисля, че не спира заряда и при зареден акумулатор значи по време. Току що го замерих и показва, че зарежда 14,1/14,2v.

Коментар

Ако не спира напрежението трябва да е доста по-ниско.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        да де ама някой трябва да го дебне кога е спрял тока че да го превключи. UPS се грижи сам.
        На година веднъж ,я ще спре тока я няма.Не си заслужава такава инвестиция специално за мотора.Преди да разбера,че няма свестни ЮПС -а ,разсъждавах като Вас..,но сега ми е мирна главата.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Коментар

Първоначално публикуван от Kosmom Преглед на мнение
          На година веднъж ,я ще спре тока я няма.
          Първо, ИМА свестни UPS. По-горе обсъждаме един такъв.

Второ, то само веднъж стига за да ти кипне парното и да стане беля.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Първо, ИМА свестни UPS. По-горе обсъждаме един такъв.

Второ, то само веднъж стига за да ти кипне парното и да стане беля.
            Като имаме впредвид зимния сезон,колко продължава и колко вали и дали токът ще спре,шанса да удари гръмотевица къщата и да я запали е по-голяма,защото повечето от половината къщи са без гръмоотводи .. ,не дай си боже. Знам,че има свестни UPS -и ,но да инвестираш в тях ,само заради парното е грехота,защото са малко скъпички. А и не е кой знае какво чудо е да ти изхвърли водата камината.....,15 мин. работа ,еее зависи от системата де ..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Коментар

Питай мене. Почти всяка зима, обикновено по Нова година, тока спира за 2-3 дни. Източвам парното / не дай боже да ме няма навреме/. Каквото не се източи, замръзва. После, като дойде тока, го пълня на - 15 с гореща вода от бойлера, иначе замръзва по трасето. После 5 часа оправям ледени тапи и два часа го обезвъздушавам, защото системата е голяма и става трудно. За ЮПС-а дадох 200 лв заедно с кабелите и акумулаторните букси. Бонуса е, че акумулаторите и без това са налични. Смятам, че си заслужава спестяване на двата дни ангажименти годишно и стоенето на студено. Когато успяха да замръзнат два конвектора, дадох 800 лв за нови топлообменници. Решението е пропилен-гликол, ама още доста пари ще трябват и без юпс пак ще се стои на студено.
              На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
              "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

А ако го напълниш с нещо незамръзващо?
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

С ракия например....Аз мислих с антифриз ама ме отказаха;
                  ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
                    Питай мене. Почти всяка зима, обикновено по Нова година, тока спира за 2-3 дни. Източвам парното / не дай боже да ме няма навреме/. Каквото не се източи, замръзва. После, като дойде тока, го пълня на - 15 с гореща вода от бойлера, иначе замръзва по трасето. После 5 часа оправям ледени тапи и два часа го обезвъздушавам, защото системата е голяма и става трудно. За ЮПС-а дадох 200 лв заедно с кабелите и акумулаторните букси. Бонуса е, че акумулаторите и без това са налични. Смятам, че си заслужава спестяване на двата дни ангажименти годишно и стоенето на студено. Когато успяха да замръзнат два конвектора, дадох 800 лв за нови топлообменници. Решението е пропилен-гликол, ама още доста пари ще трябват и без юпс пак ще се стои на студено.
                    Гликола така по спомен последно го взимах на 6 или 6.5лв с ДДС без отстъпка.Индиректно ти наливат колкото ти сърце иска или колкото имат в момента ама почти винаги е поне 1т.
                    Та не е страшно чак толкова много.Това е концентрат на -70градуса.Може спокойно да си го разредиш на -15/20.
                    И не стават чак толкова много литрите,а отпада простотията с размразяването.
                    Е ще си направиш един съд дето да прелива в него при нужда да нямаш загуби и ще си купиш една помпа райдер от 30лв да си го наливаш,ама то това веднъж се прави.
                    Остава само условието,че гликола е гад ниедна и не обича гарнитури/уплътнения каквото и да си говорим.И при теч става една мазнотия страшна.
                    Ма то пълно щастие няма.
                    Няма страшно в умирачката...
                    Страшното е да си жив!...

Коментар

Значи пак остава рикиятаили акумулатори, юпс-и и зареждачки. Тия не са ли пуснали и непромукаеми гарнитури за тоя гликол?
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Има една българска фирма от Кнежа Антикороза - произвеждат антифриз концентрат на много прилични цени. Открих ги през 2012-та точно защото ми трябваше повечко антифриз за локално парно. От тогава си карам без проблеми и джипката с такова - просто взех повече, че нещо надцених обема на локалното парно.
                        За по-големи количества цената идва по-малко от 2.50 лв с ДДС на литър концентрат.
                        Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Аз продължавам да не мога да вразумея причините, поради които пестите стотинки от нещо, дето е възможно да ви докара ядове за 4 цифрени суми.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има етилен-гликол /антифриз/, евтин и отровен. Не дай боже да се пробие серпентината на бойлера и някой да пие от него.
                            Има пропилен-гликол, който е безвреден, но доста по-скъп. Когато става дума за безопасност, компромиси не! Така че някой ден ще сложа пропилен-гликол, ама първо юпс-а, че е по-евтино.
                            "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Ако се повреди серпентината на бойлера в общия случай ще получиш обратно движение - от бойлера към парното. Пак е неприятно, но никой няма да се отрови.

Впрочем гликолът не е чак толкова отровен и да се усмъртиш с него хич не е тривиално - той е сладък и много гаден и няма начин да не разбереш.

Коментар

Стига ми, че е отрова. http://www.doctorbg.com/page.php?id=15062 Белята винаги става при кофти стечение на обстоятелствата. По-добре да се елиминират предпоставките, когато е възможно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X