Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв свестен ЮПС за помпата на котела ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв свестен ЮПС за помпата на котела ?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Има проблем и това е ефективността която става съвсем друга.
    Да, наистина е възможно да се конструира ,,водна риза" без помпа.

Конкретно в случая имах предвид използването на въздушен поток.

Затворената система е ,,бомба", поне на теория...
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

При наличие на достатъчно ресурс е най-ефективно да се ползва хипокауст. Енергоефективно и комфортно, ама и трудоемко, поради което след отмирането на робството в ЕС (преди около 2000г) рядко се използва.

Коментар

Значи смятам че всички почвате да ставате нахлани.
        Въпроса е как да се спасим да не гръмнем? Не как да направим от пръдня боя ?
        Смятам че ЮПС-а е средство което да задвижи помпата до догарянето на наличните дърва в камината,котела или там каквото е.
        Всичко нагоре сочи към генератор и не ми е там въпроса.
        Направете си тема и си коментирайте колкото си желаете.
        Аз прочетох толкова простотии дето не разбирам че,вече се обърквам.
        Помолих,или моля да ми бъде даден съвет за конкретно нещо обаче, малко постове са конкретни !

Коментар

Не знаех, че темата е частна, ИзвинетИ...
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Конкретните отговори са още на 1 страница.

Коментар

Откровено смятам, че нямаш достатъчно познания да се справиш с дистанционна помощ и агресивността ти не може да компенсира липсата им.
              Намери си локална фирма, която има опит и познания да ти реши проблемите със съответната гаранция.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                Не знаех, че темата е частна, ИзвинетИ...
                Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Конкретните отговори са още на 1 страница.
                Еми продължавайте да си бълвате глупости тогава.
                И що форума се превърна на пълна боза ?
                Аз квото трябва да науча го научих !

Коментар

Здравейте,

От тази година се топлим вкъщи на твърдо гориво - пелети. При нас понякога (на периоди) често спира тока. Т.е. може 2 седмици да няма проблеми, но понякога може на ден да спре 6-7 пъти...за по 5 минути, за по 10 минути, дори понякога за 10 секунди. Това води до рестартиране на цялата система за отопление и в последствие й отнема 10 минути да влезе пак в оптимален режим, в което време реално тя не топли. Случвало се е и по 2-3 пъти подред така да стане, което освен преразход на гориво (неизгорялите пелети се изхвърлят след рестарт) води и до понижаване на температурата вкъщи.

Купих UPS с чиста синусоида (такава е препоръчителна за добрата работа на циркулационните помпи) от една пловдивска фирма - Техногама. Имат различни модели с вграден и с външен акумулатор. Машинките са добре изработени и доколкото разбирам са си тяхна разработка, т.е. не са някой ребрандиран китаец. Поради особеностите на моята горелка (самопочистване на 4 часа, което включва запалване на прясно заредено гориво след това) този ЮПС гарантира максимално такова време на работа. Тук малко е и на късмет, зависи кога ще спре тока...ако спред 15 минути преди да дойде времето за почистване...си изтеглил късата клечка. Това е така, защото дори най-мощното такова устройство, което съм виждал не държи повече от 600вата, а горелката в режим на запалване дърпа двойно. Иначе горенето (електроника на горелката, шнек и помпа) се поддържат без грижи като на теория ( за моята система) всеки 10ah на акумулатора дават почти час допълнителен "пробег" на системата. За по-дълги липси на ток (4 часа и нагоре) вече си требе генераторче....за догодина е включено в бюджета

Коментар

Да питам и аз като човек, който е много на Вие с тока. Имам ups като посоченият по горе от Техногама. Въпросът е защо ще се скапа закаченият му автомобилен акумулатор?
                    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                      Да питам и аз като човек, който е много на Вие с тока. Имам ups като посоченият по горе от Техногама. Въпросът е защо ще се скапа закаченият му автомобилен акумулатор?
                      Въпросът има много отговори и не може да се отговори на тях без старателно измерване.

Коментар

Здравейте колеги,

Към колегата, отворил темата - аз ползвам УПС същият като от пост 21 в тази тема, но уви както и там бе споменато - вече се развали. Ще се купува друг за следващият сезон. Не същият!
                        Учудващо за мен колегата от пост 53 Ivokbg е дал уникално точно обяснение на проблемите с тока, които имаме и ние вкъщи!
                        Аз обмислям малко да автоматизирам нещата в насока електро, именно поради ужасиите, които ни причинява нашето ЕРП.
                        Имам стар генератор със стартер, смятам да му поръчам една автоматика - когато отпадне захранването - да се пали сам, за целта към него трябва да се върже стационарно и акумулатор, като допълнение на това си мислех, но не съм сигурен дали е възможно да се включи УПС ът на камината, към същият акумулатор - целта е стартовия акумулатор на генератора да има постоянно дозареждане, което да го държи в прилично здраве - от една страна, от друга - да съм обезпечен от към електричество, ако да кажем генератора откаже да запали ( все пак далеч не е нов, може би поне 10 годишен, ако не и повече...). Притеснява ме падът на напрежение в момент на палене на генератора как ще повлияе на УПС а, който в същото време ще трябва да подава ток на камината. Ще преминаваме и ние на пелети и именно ако в момент на палене на генератора се получават някакви неразбории, както колегата вече описа - ще има и главоболия с пелетната камина. И други подобни дреболии, които в момента не се сещам да изброя.
                        Ако някой колега има повече опит и може да даде съвет за подобни начинания ще бъда много благодарен, смятам че е интересна алтернатива.

Поздрави!!

Коментар

Първоначално публикуван от Onzi Преглед на мнение
                          ...Притеснява ме падът на напрежение в момент на палене на генератора как ще повлияе на УПС а, който в същото време ще трябва да подава ток на камината.
                          Правилно те притеснява. Зависи и от размера на акумулатора де, ама по-лесно е с два отделни.

Коментар

Здравейте,
                            тази тема стана актуална и за мен. Въпреки, че съм привърженик на генератора, ЮПС - а ще се окаже, че има своите преимущества. Като спре тока, докато запалят генератора има период без захранване. Като дойде захранването, няма кой да подкара контролера на котела. Де толкоз акъл у пазача, изобщо не е ясно какво ще направи. Освен това няколко свалени от техниките акумулатори, вкл. и такива над 200 Ач, стоят прибрани зимата и чакат някой да ги сложи на заряд, за да не дадат фира до пролетта. Та мисълта ми е има ли ЮПС, който да поема мигновено товара, да е с външен акумулатор /може и на 24 волта/ и да е качествена зареждачка в същото време. Ще му слагам акумулатор след акумулатор през някое време, така че да ги поддържам заредени всичките. Плаши ме това, че по-горе прочетох доста мнения за скапващи акумулаторите ЮПС-и.
                            На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                            "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Зависи какво разбираш под мигновенно. Ако е за помпа - те всичките са така.

Иначе със скапването на акумулаторите работата е проста - автомобилните стартови акумулатори не обичат да ги зареждат докато няма кой да ги тръска да им размесва електролита. Не обичат много и постоянния заряд. Но ако ги сменяш през седмица-две нищо няма да им стане.

24 волта означава да ги свързваш два по два което е рецепта за проблем освен ако те двата не са работили заедно и по техниката.

Коментар

Мигновено разбирам да не изключи контролера на котела, за да не се налага някой непосветен да го включва после. Това ми е най-важната търсена характеристика. Или да речем толкова бързо, че да не успее да изключи една верига с контактор и да няма после кой да я включи /това последното не знам дали е възможно/. А за зареждането на акумулатори четох темата /темите/ и разбрах, че съвременните качествени зареждачки имат разни фини характеристики, които не знам дали ги слагат и в ЮПС-ите. А може и да съм недоразбрал. Виждам само, че компютър не спира, като угасне тока, докато ЮПС-а работи.
                                На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                                "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X