Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв свестен ЮПС за помпата на котела ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв свестен ЮПС за помпата на котела ?

Компютърът е относително лесна задача. Контролерът не го знам, контакторът обикновено е достатъчно инертен.

Има UPS които въобще нямат превключване (с пълно преобразуване). Те струват едни пари.

Коментар

UPS-а от моята тема, където се мъчих да го превключа на 50hZ, по каталог го дават да комутира за 0.2ms, колко са устройствата които ще забележат това време. Между другото, след като го натоварих и с допълнителни консуматори като охранителните камери например, изглежда че кривата на синусоидата се поизправи и сега помпите на парното шумят слабо.
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Качествения компютърен UPS освен превключване за милисекунди и синусоидален изход има и още нещо, което българските сглобки нямат - корекция на напрежението , коригира както по-високо като го намаля но и ако е по-ниско от 220 V го повишава БЕЗ да ползва акумулаторите. Добрите модели работят в границите 150 до 300 V без да намесват акумулаторите , тоест неограничено дълго време.
        Без изобщо да споменавам гъмозащитите и другите благинки.
        Подбна машина втора употреба с нови акумулатори излиза до 200 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от u_bo Преглед на мнение
          Подбна машина втора употреба с нови акумулатори излиза до 200 лв.
          Излиза тя, ама не е синусоидална докато е на акумулатори. Не и за тия пари.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Излиза тя, ама не е синусоидална докато е на акумулатори. Не и за тия пари.
            А на бас? На червено Джони. Ако искаш дай име на ЛС и ти пращам с наложен платеж Х бр. UPS-и

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Коментар

Достатъчно е марката и модела да напишеш.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от u_bo Преглед на мнение
                А на бас? На червено Джони. Ако искаш дай име на ЛС и ти пращам с наложен платеж Х бр. UPS-и
                Може ли малко повече сведения, без басове? Готов съм да платя 200лв без акумулаторите за нещо с 12 или 24 волта батерия, чиста синусоида и поне 2000W

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  и поне 2000W
                  Това е вече малко нахално...
                  Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Не е нахално, просто рядко изпадат.

Коментар

Може ли малко повече сведения, без басове? Готов съм да платя 200лв без акумулаторите за нещо с 12 или 24 волта батерия, чиста синусоида и поне 2000W
                      и аз искам да готви прекрасно, да не спори, с големи ... очи и .... ама не може всичко наведнъж.
                      Конкретно модела е със 500 W или 750 VA , като е с 2 батерии 12/7, но същия без проблем може да работи с 2 бр. автомобилни акумулатора по 12 волта. Другите параметри са в пост №63.

Коментар

и аз искам да готви прекрасно, да не спори, с големи ... очи и .... ама не може всичко наведнъж.
                        Конкретно модела е със 500 W или 750 VA , като е с 2 батерии 12/7, но същия без проблем може да работи с 2 бр. автомобилни акумулатора по 12 волта. Другите параметри са в пост №63.

И чисто електрически искам да видя това, което ти търсиш за под 300 Евро. 2000 Вата при 24 Волта си е едно 85 АМПЕРА .....
                        или ме бъзикаш или ... ?????

Коментар

На старо цените са нещо относително.

Иначе при мен се мотае един инвертор на 2000 вата ама на 12в. Тегли около 100-110 ампера при пълен товар и погрейва юнашки. Ама работи.

Коментар

Проблем с помпата няма, има с пуска на газовия котел. И със свързването и заряда на външния 100А акумулатор.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Помпата ми е 60 W, мотора на шнека 120 W, вентилатора 90 W и контролера 5 W. Иска ми се запас към 100 %, следователно купувам 500 W ЮПС, което не знам на колко VA се равнява. Като прочетох по-горе за милисекундите, разбрах, че напразно се тревожа за бързината на включване. Трябва да зарежда и поддържа както трябва външен стартерен акумулатор 12 V, от 50 до 220 Ач за поне две-три седмици, докато сложа следващия и да е с истинска синусоида. 200 лв ми харесва като за втора ръка машинка, фактура не ми трябва. Продавача да е готов да предложи за обсъждане в темата марката и модела, че да има кой да му намери кусурите.
                              На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                              "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Иначе при мен се мотае един инвертор на 2000 вата ама на 12в. Тегли около 100-110 ампера при пълен товар и погрейва юнашки. Ама работи.
                                На входа 12 V, на изхода какво дава? Ако изкарва трифазна система, може да включа на него и големия котел, който е с трифазни два мотора - 0,37 квт и 0,25 квт и една монофазна помпа 180 W. Мислил съм за инвертор, но цената винаги ме е отказвала.
                                На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                                "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X