Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Здравейте колеги,как да накарам трината и талаша да не зависват в бункера?

Коментар

Първоначално публикуван от Viktor11 Преглед на мнение
      Някой знае ли разликата между контролерите TIMEL E и F .Благодаря.
      E - икономична версия с минималния комплект от 4 датчика.
      F - пълен комплект от 8 датчика.
      Разлика 100 лв заради датчиците.
      На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
      "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

От една седмица моят Виадрус гори с помоща на горелка Екоенергия от груповата поръчка закупена от колегата ag ro .
        Първите ми впечатления са огромни - но навън е все още топло.
        Лошото е че, контролера ми IRYD PID K ( мисля че е базов и не е като на колегата D-MAX )?
        Изчетох ръководството, но все още немога да си въведа час и в последствие часови зони?
        Излизат едни голему буци (горя донбаски въглища фракция 6-20мм от Русе), но си мисля че са от настройките.
        Все пак зимата е пред мен и ако ме съжалите с Ваша помощ ше навляза бързо в час , все пак в бъдещните зими ще разчитам на горелката.
        Поздрави от мен
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20171004_192057.jpg
Прегледи:1
Размер:244.8 КБ
ID:5769025Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20171004_192110.jpg
Размер:227.4 КБ
ID:5769026Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20171004_192127.jpg
Размер:252.7 КБ
ID:5769027Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20171004_192022.jpg
Размер:235.6 КБ
ID:5769028Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20171004_192721.jpg
Размер:246.6 КБ
ID:5769029Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20171004_192812.jpg
Размер:256.9 КБ
ID:5769030Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20171004_192223.jpg
Размер:254.8 КБ
ID:5769031

Коментар

Настройката на актуалния час е в сервизното меню. Бях ти пратил ЛС, не го ли получи?
          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Тъй, за тоя сезон вече е свирено, че го открихме вече, но за следващия ще трябва да правя реформи задължително.

Котела е следния - чугунен DeDitrich 45KW.

Мисля да го оборудвам с всеядна горелка на ЕкоЕнергия. Каква мощност е хубаво да е горелката?

Приемам съвети всякакви от хора с опит.
            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Колега вива вирусче вашия котел също може да се повдигне на кутия. Дъното на котела е водна риза и не може да се реже , но горещите газове от кутията се вкарват в котела
              през отвора на пепелника.

Коментар

Колега, горелката е супер няма да збъркаш но тоя котел не става,по добре си вземи котел и горелка .Аз лично съм минал по тоя път .Някаде по назад сме го коментирали и ще разбереш защо.

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                  Настройката на актуалния час е в сервизното меню. Бях ти пратил ЛС, не го ли получи?
                  Мисля си,че моят контролер е по-различен от твоя.
                  Твоят е такъв като на моята инструкция - Има 5 реда и повече иконки

Име:IMG_20171008_130438.jpg
Размер:279.3 КБ
ID:5769274

А моят е такъв:

Име:IMG_20171008_130350.jpg
Размер:225.0 КБ
ID:5769275

След като влязах в сервизното меню, както ми обясни намерих само това:

Име:IMG_20171002_144159.jpg
Размер:49.5 КБ
ID:5769276

Име:IMG_20171002_144231.jpg
Размер:55.6 КБ
ID:5769277

Мисля си,че съм с някой базов модел?

Коментар

Първоначално публикуван от radar 66 Преглед на мнение
                    Колега, горелката е супер няма да збъркаш но тоя котел не става,по добре си вземи котел и горелка .Аз лично съм минал по тоя път .Някаде по назад сме го коментирали и ще разбереш защо.
                    Четох темата назад. И това е вариант, да сменя котела. Въпросите са ми доста - понеже изкарах две зими на пернишки въглища и се отказах и минах отново на дърва поради хамалогията и мръсотията, при тази горелка какво е количеството на отпадния продукт, сгурията? С прословутия "мерцедес" колкото внасях, толкова и изнасях. За топленето - топлеше. Но кюнците се задръстваха, сажди падаха по терасите и навсякъде, в гаража - където ми е котелното всичко беше с черен пласт отгоре.
                    Трябва ми статистика, за да мога да си претегля нещата, не ми се иска да се хвърля в нещо, което след година две да ме върне на същото положение като сегашното - да се чудя какво да променям. Слагайки тази горелка отпада ли варианта да се горят дърва и едри въглища в горната камера?

Благодаря предварително за мненията и съветите.
                    The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
                      Мисля си,че моят контролер е по-различен от твоя.
                      Твоят е такъв като на моята инструкция - Има 5 реда и повече иконки
                      [ATTACH=CONFIG]933295[/ATTACH]

А моят е такъв:
                      [ATTACH=CONFIG]933296[/ATTACH]

След като влязах в сервизното меню, както ми обясни намерих само това:
                      [ATTACH=CONFIG]933297[/ATTACH]
                      [ATTACH=CONFIG]933298[/ATTACH]

Мисля си,че съм с някой базов модел?
                      Има козметична разлика контролера За да влезеш в сервизното меню натисни бутона и задръж натиснато 3сек, а не само да го натиснеш еднократно чак тогава ще си влязъл там от където се настройва часа.
                      На снимките по горе се вижда че си натиснал еднократно, а не продължително.
                      Бр редове на диспл зависи от това какво е вкл да работи
                      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от Вива ViRuS4eto Преглед на мнение
                        Четох темата назад. И това е вариант, да сменя котела. Въпросите са ми доста - понеже изкарах две зими на пернишки въглища и се отказах и минах отново на дърва поради хамалогията и мръсотията, при тази горелка какво е количеството на отпадния продукт, сгурията? С прословутия "мерцедес" колкото внасях, толкова и изнасях. За топленето - топлеше. Но кюнците се задръстваха, сажди падаха по терасите и навсякъде, в гаража - където ми е котелното всичко беше с черен пласт отгоре.
                        Трябва ми статистика, за да мога да си претегля нещата, не ми се иска да се хвърля в нещо, което след година две да ме върне на същото положение като сегашното - да се чудя какво да променям. Слагайки тази горелка отпада ли варианта да се горят дърва и едри въглища в горната камера?

Благодаря предварително за мненията и съветите.

Послушай radar 66 за „мерцедеса„ ,инак за горелката си в десетката...Успех колега.

Коментар

Ако държиш да си запазиш този котел , то при повдигането му на кутия камерата на котела остава свободна и там можеш да гориш каквото искаш. Като изгори горивото в камерата само трябва да избуташ пепелта в кутията и продължаваш с горелката.

Коментар

Послушай патило!!!

Коментар

Колеги, разбирам, че смяната на котела е най доброто решение, но ние не знаем какъв е хала на човека. Той е купил горивото, налива още пари за горелка, а за котел може и да
                              не останат. Това което предлагам е решение за 200-300 лева, а ако умее да заварява и по евтино и бързо. Ха кажете ми сега колко време ще отнеме на един човек който умее
                              да работи с електрожен и ъглошлайф направата на такава кутия? При готова кутия повдигането на котела ще отнеме най много ден, така че колегата още този сезон може да се
                              наслади на автоматично отопление. Колега вирусче, 23години бях огняр като тебе, като автоматизирах отоплението направо се родих.

Коментар

Решение на проблема с въглищата .........

https://www.youtube.com/watch?v=DYn0NPX7JUg
                                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X