Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Миналата година имам изгорени около 800кг слънчогледови пелети 8мм. и съм доволен. Този сезон до тук съм залредил 1т. , мисля да взема още 1т. пелетите са на 75км. от
    мен нотранспорта не ми е проблем. Както върви с тази цена на въглищата мисля, че ми е по евтино.

Коментар

Здравейте колеги дайте решение за НЕ горящи въглища.Проблема дойде от това че реших тази година да взема малко по евтини български въглища които трудно горят и управлението "SKZP"дава грешка "липса на гориво" за сега ги мешам с трима и горе долу горят но тримата ще свърши.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели решение.
      P.S. Никога не копуваите гориво от неизвестен търговец, продадоха ми ги за Бобовдолския.

Коментар

Колега, миналата година купих въглища от известен търговец - Топливо и бяха едни мъки. Та се наложи да купувам слънчогледови еко брикети и от двете неща правех микс. В полския форум гледах снимка на смес между овес и въглища, но според мен ще е по добре смес между пелети и въглищата, макар че може и дървесен чипс и въглища. Успех!

Коментар

Хахаха доста забавно си го обяснил,благодаря!

Коментар

Дай настройките.
            Съвети и идеи приемам всякакви, решенията си взимам сам.
            GSM 0877207222

Коментар

Здравейте колеги, някой ако си е правил бъркалка в бункера нека сподели, може и с някоя снимка да покаже.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo opela Преглед на мнение
                Здравейте колеги дайте решение за НЕ горящи въглища.Проблема дойде от това че реших тази година да взема малко по евтини български въглища които трудно горят и управлението "SKZP"дава грешка "липса на гориво" за сега ги мешам с трима и горе долу горят но тримата ще свърши.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели решение.
                P.S. Никога не копуваите гориво от неизвестен търговец, продадоха ми ги за Бобовдолския.

Няма лек колега,камъните НЕ горят....

Коментар

Дай настройките на контролера. Снимки на горелката/могилата/ и на изгорялото гориво.
                  GSM 0877207222

Коментар

Здравейте от тази обява не взимайтеhttp://www.olx.bg/i2/ad/kalibrovani-...ml#:06ac2b49c2

Коментар

Здравейте благодаря за мненията, проблемът идва от това че въглищата се палят много трудно и вдигат бавно температура и образуват шлака която не пада от горелката а расте на горе докато опре в скарата на Виадруса и започва да загасва всичко това при настройки "гориво на минимум, въздух на макс", при стандартните настройки или при по "богата смес" се засипва с не изгорели въглища.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo opela Преглед на мнение
                        Досега, каквото гориво съм сложил в горелката, с изключение на чиста царевица, гореше, къде по-добре, къде по-зле. От кой град пазарува въглищата, да пробвам какъв им е проблема?
                        На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                        "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Колеги, Аз мисля ако има/ начин /Иво Опела да прати на колегата Агро точно от тия неговите въглища ,да ги тества.Тогава вече ще знаем къде е проблема.

Коментар

Първоначално публикуван от radar 66 Преглед на мнение
                            Колеги, Аз мисля ако има/ начин /Иво Опела да прати на колегата Агро точно от тия неговите въглища ,да ги тества.Тогава вече ще знаем къде е проблема.
                            Два пъти писах да качи настройките на контролера и снимки, но до сега нищо. На боб ли да гледаме, та да дадем съвет?
                            GSM 0877207222

Коментар

Първоначално публикуван от radar 66 Преглед на мнение

Въглищата от мина Бяла вода ги продават за Бобов дол... По-ниско калорични са от Бобов дол, съответно доста по-евтини и много шлакуват,а и са горе долу като брикетната пепел - колкото вкараш като материал толкова излиза и като отпадък...

Коментар

Здравейте никакъв проблем ако някой има път към Враца да звънне веднага му товаря за проба.Както каза колегата "ag ro" всичко гори тези въглища също,но трудно се разпалват а като се разпалят правят много шлака стига чак до скарата на Виадруса и така се заключва та чак гасне котела, веднъж откъсна болта на шнека заради шлаката.С настройките много опити правих с" много въздух и малко гориво" горе долу добре прави шлака но гори бавно вдига температура,със заводските настройки след stendbay често дава грешка no fuel подозирам че е заради бавното разпалване с много гориво падат в пепелника не изгорели въглища.За всеки случай свалих главата на горелката и смених силикона за да не излиза въздух от страни без промяна.Спред мен въглищата са от незаконните мини.До сега съм горил Донбаски от пристанище Лом на един бункер 170л.една кофа пепел не пълна, слънчогледови пелети най-ниски качество малко повече пепел но никога не съм попадал на на подобни въглища.Котела се чисти всяка седмица основно.0877725902 Ивайло.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X