Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Много ти благодаря за този отговор.Точно това ме интересуваше което значи че моят приятел е бил много прав че този трипътен вентил не ни трябва при ползването на горелката.Остава само да почерпя и двама ви.Като имам път към Пловдив ще се обадя да си изпълня обещанието както и към Тодор Макето от Разлог. Живи и здрави да сте.С Много уважение от Перник.

Коментар

Нещата не са точно така.есента ,комшията ми си купи сръбски котел.В упътването изрично е отбелязано,пада гаранцията ,ако на котела не е монтиран трипътен котел.Забравих да ъточна ,котела е с горелка.По долу ,показвам една статия,която ще ви даде отговор на въпросите ви.Извинявам се за превода ,но не ми се редактира,но по важното е да хванете смисъла.

температури критични

Какви са критични експлоатационни температури на отработените газове и вода за котел на въглища, работещи в централно отопление индивидуално домакинство? Ба - който знаеше, че за да бъде. Писане тези думи, аз не се шегувам. Това е наистина трудно да издаде сложно, така че не се опитвайте да го пробия. В името на мира.
      От производителите на бойлери ниска мощност върху предполага, че работната температура трябва да е относително висока, поради живота на котела. Потребители котли биха искали да се запази температурата толкова ниска, колкото е възможно, с убеждението, че този начин за свеждане до минимум загубата на топлина, а именно гориво.
      Наклони везните в този случай температурата на кондензация на водна пара от димните газове (точка на оросяване) на. Както е известно, в изгорелите газове, те също са кисели съединения, с вода, които могат да образуват киселини, силно разяждащи. Основната точка на серен триоксид SO 3, които в вода образува сярна киселина H 2 SO 4. Проблемът - както можете да видите - действително съществува, с ясен конфликт на очакванията и на двете страни.
      Наръчниците не са рядкост котли препоръка да не се работи на температурата на водата в котела долу 60⁰C (включително инструкции за чугунени котли), докато тези препоръки се прилагат не само да се хранят отоплителна система вода, но дори и водата се връщаше от инсталацията на котела. Видях със собствените си очи такива инструкции, в които се препоръчва температурата на връщащата вода поне 60⁰C. Това не е необичайно и случаи, в инструкции, изискващи монтаж на вентили, 3- или 4-начин на работа на котлите и препоръчват само до степента на над 50% от номиналната им мощност. Инструкциите за температурата на димните газове не пишат нищо. До eCoal.pl на водача на пазара, че неговото действие се основава на анализ на промените в температурата на отработените газове, този параметър се измерва само с изследователи и любопитни аматьори.
      От друга страна, една голяма група от дългосрочни потребители на котли твърди, че корозията на вода-киселина е "Йети", която все още никой не е виждал. Те искат да доведе своите котли с температура на водата под 40⁰C, защото това е достатъчно, за да се получи отопляем закрит температури над 20⁰C (с изключение по време на тежки студове). Температура на отработилите газове и трябва да бъде - цитирам един от тях - ". Можете да целунете димоотвода" Беше доста често - и дори още днес - убеждението, че ниската температура изгорелите газове, осигурява високо котел ефективност. Следователно - наред с други неща - най-широко разпространено купуване извънгабаритни котли (номинална мощност по-голяма от реалните потребности), в което температурата на отработените газове е по-ниска, отколкото за сравнима мощност.
      Но - както писах по-рано - възможността от образуване на конденз в котела на сярна киселина от димните газове, действително съществува. Има, защото ние ли още да се справят с димните газове, съдържаща водни пари и серен триоксид SO 3. Колко силна е тази заплаха? Нека се опитаме да си помисля.
      Температура в началото на кондензация на водна пара от газова смес (точка на оросяване) не може да се определи точно като една конкретна стойност. Това зависи от съдържанието на водна пара на сместа газ и налягането и състава на сместа. Това дава доста широка област на възможните стойности, по този начин ние можем да наблюдаваме значителни различия в мненията в тълкуването на хода на това явление в котлите. При средните условия, технологична експлоатация на въглища точка котли роса е 35-45⁰C (въглища, без сяра). Той обаче може да повиши увеличава съдържанието на влага на въглищата, по-специално съдържанието на сяра във въглищата летливи (въглища съдържат в състава си летливи сяра и пепел). При средните условия, технологична експлоатация на въглища котли киселина точката на оросяване може да достигне стойности до 140⁰C, съдържанието на сяра във въглищата 1% (според M.Kwestarz, M.Pronobis - "Модернизиране на енергийни котли", WNT, Варшава 2002).
      Толкова много теория. Практиката го потвърждава. Канали конвекторни котли корозират. Много потребители и техници са го видели със собствените си очи. Заплахата виси над корозия на котела безмилостно. Въпреки това, можете да се отложи. През февруари 2012 г., на годишната конференция на бойлер бизнеса дойде новината, че в един от потребителите все още работи котел реторта (стомана), монтиран в средата на 90-те години, първият от котлите инсталирана в рамките на тази програма период модернизацията на въглищни котли. Той е бил почти 20 години.
      Котли трябва да изгради и експлоатира така, че да се сведе до минимум риска от образуване на конденз на вода и киселина. температура на отработилите газове и връщане на водата наистина са важни в тази материя, но по-важно е да се осигури движението на медийни канали газ и водни канали. топлообменник температура на стените (което може да се кондензира кондензати) зависи не само от температурната разлика между отработените газове и вода и за двете страни, но също така и на коефициента на топлопреминаване, което зависи - наред с другото - скоростта на потока на медиите.
      Струва си да се повтаря, че температурата на началото на кондензация на водната пара от газовата смес (точка на оросяване), които са цитирани по-горе, се отнасят до газ затворен в съда (които са стационарни). В котела отговаря на ситуацията, когато котела е в поддържането на входящия въздух от вентилатора към горелката се затваря ириса. Аз се обърне внимание на това, защото онлайн форуми, можете да намерите много коментари, които предполагат намаляване на разхода на гориво с толкова дълго, колкото е възможно да се поддържа на котела може да се поддържа една затворена входящия въздух на горелката на вентилатора (да не са топлинно изгорени), редуващи се с кратка работа на максимална мощност (с максимална ефективност). Въпреки това, с ниско потребление на топлина от нагрети предмети като провеждане на котела създава висок риск от получаване в някои зони на условия котелни благоприятна wykraplaniu кондензат вода и киселина. Ако кондензат wykropli в трудно достъпни райони, където има тенденция за отлагане на прах, на практика вече не е възможно да се отърве от него напълно. Сярна киселина ще работи дори и когато котела през лятото.
      Отбелязва се също, че силно корозивен сярна киселина, образувана от серен триоксид в димния газ от въглища преобладава серен диоксид, който образува сярна киселина, непропорционално слабо корозионност. Серен триоксид, образувана в изгарянето на хронични заболявания, характерни за големите котли, работещи на ниска мощност (големи котли, котли фаза поддържане на топлина, големи котли, използвани за отопление на битова гореща вода извън отоплителния сезон).
      Така че - как да се поддържа температурата на изгорелите газове, и това, което водата връщане от отоплителната система? Няма да давам конкретни стойности. Не е изследователски резултати, които са подробно и ясно ще се определи температурата. Така че аз имам по този въпрос материални аргументи под формата на съответните резултати от изследвания. Предлагам избягване на минималните температури и да ги съхранява на доста по-високо ниво. Моята природа ме тласка в посока на намаляване на риска от преждевременна повреда на котела и комина, дори и за сметка на разхода на гориво. Моля, имайте предвид, че комините увеличава загуба с 1% за всеки 15-20⁰C покачване на температурата на отработилите газове. Това не е с размерите на поразителен. Някой друг може да имат различно мнение, обаче, и други предпочитания.
      Всеки потребител трябва в този случай да вземе самостоятелно решение и сам да понесе последиците. Но със сигурност, че е добре да се провери отново често, или в чувствителни места в котела не е влажен прах, предвиждащ кондензация Когато кондензат.

Коментар

Първоначално публикуван от purkinie Преглед на мнение
        От днес съм с Виадус 6 секции и с радост искам да се включа в поръчката за всегорна горелка .
        Имаш ЛС, съставяме в момента заявката за оферта от Полша. Дотук сме седем човека за 7 горелки и два котела плюс някои аксесоари към тях. Организира се пътуване дотам с товарен бус и трима шофьори от групата, ще делим разходите пропорционално на покупките.
        На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
        "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
          А този трипътен вентил къде и за какво е сложен? Ако е на входа на котела, то целта му е да не пада температурата на водата под 50гр и да не се образува конденз при горене на дърва и въглища, който унищожава най-вече стоманените котли. При ползване на горелка няма кондез, така че не е нужен.
          Това само ако не се гаси често котела. Ако е на вилата и се пали от време на време, има смисъл от трипътен вентил, да пази котела от конденз през времето, докато водата в инсталацията загрее.
          "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Аз моя котел съм го направил с термореле, което включва и изключва помпата при определена температура. Вкарва студена вода в котела, но стои топъл. Така по-лесно загрява и по-бързо стопля радиаторите. Виждал съм да си държат помпата постоянно включена целогодишно. Така много бавно загряват радиаторите и по-бавно се стопля къщата. Твърдението им е че помпата като стои и блокира.
            Направих инсталацията с възможно най-големите тръби. Системата ми работи и на термосифонен принцип, ако се подава малко гориво и се загрява бавно.
            Имам желание и аз за една горелка. И аз съм с 6 секционен виадрус. Монтиран е на стойка, която като затворя с ламарина и ще стане кубче за горелката. Само дъното на котела трябва да резна. Какви пари ще излезе горелка с контролер? Разходите за транспорта са ясни, че ще са в зависимост от бройката.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
              Имам желание и аз за една горелка. И аз съм с 6 секционен виадрус. Монтиран е на стойка, която като затворя с ламарина и ще стане кубче за горелката. Само дъното на котела трябва да резна. Какви пари ще излезе горелка с контролер? Разходите за транспорта са ясни, че ще са в зависимост от бройката.
              Зависи от контролера ако е като конфигурацията, която ние ще поръчваме с контролер с тъч дисплей и комплект с всичките 8 датчика цената с ДДС в Полша е около 1500 лв. това без транспортните разходи. Между другото това е най-скъпия и най-добър контролер продаван от този търговец. Решавай нещо и пиши за резултата, че времето тече.

Коментар

И аз се интересувам колеги за цената на горелката и различните комтролери?Благодаря предварително за информацията.

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
                  Ето един котел, който бих си купил, ако сега трябваше да го правя: http://www.kotly-witkowski.pl/kotly/kovert#budowa Който е чистил котел, ще ме разбере.
                  Това е от моя постинг под номер 521. По молба на колега актуализирам линка, че се е променил: http://www.kotly-witkowski.pl/kotly/...klasy-5#budowa

Коментар

Това е от моя постинг под номер 521. По молба на колега актуализирам линка, че се е променил: http://www.kotly-witkowski.pl/kotly/...klasy-5#budowa
                    Благодаря ти.

Коментар

Имаш ЛС, съставяме в момента заявката за оферта от Полша. Дотук сме седем човека за 7 горелки и два котела плюс някои аксесоари към тях. Организира се пътуване дотам с товарен бус и трима шофьори от групата, ще делим разходите пропорционално на покупките.
                      Напълно окомплектована ли е вече групата ?

Коментар

Колега D-MAX , пак имам едно питане както се казва,да си сверим /часовника/ сега в момента на това топло време какви настройки си задал от пилота,контролера ,тем.котел, бойлер ,време.или си на по -нагоре описаните.Не се обаждам по тел.защото ти изкаш да се пише и да се чете от всички,за което си много прав.Мерси предварително.

Коментар

Настройките никога не ги сменям, контролера сам си регулира и контролира нещата спрямо външните условия. Но тъй като е вече над 20 градуса дневно време, котела го спрях преди няколко дни. Добрата новина е че при тази тежка зима, изкарах с около 3т въглища, докато при стария традиционен начин на изгаряне това к-во отиваше само за 3 относително топли зимни месеца.
                          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Бладаря ти.ИАз бях на външ.тем. датчик но нещо спря да отчита моменната тем.Като изключа и включа контролера отчита вярната тем. и така и остане ,сигурно нещо се е развалил или нещо от контролера и за това минах на ръчно упр-е. на температура 55гр. Горелката не я гася поне до края на месеца ,сутрин е още хладно пък и си топля бойлера, че само със солара водата не стига.Като гориво от нашта фракция 5-18мм .7т със сигурност за сезона.Знам че с домбаските въглища е по добре,ама ние това имаме и това горим,само като си помисля преди каква мъка беше ,всеки ден да палиш ,чистиш .

Коментар

Първоначално публикуван от rasini Преглед на мнение
                              Напълно окомплектована ли е вече групата ?
                              Ако някой не се откаже, засега пълен бус. За всички, които чакат за цената - офертата е налице от вчера. Тъкмо се захванах да я сверя с цените по сайтовете, да видя каква отстъпка са дали. Срок да подготвят заявката в Полша - написал е 1 - 2 седмици, ама то и котлите станаха три. На мен това ми изглежда като след Великденските празници. Тъкмо дотогава ще си спретнем ние организацията. Тази година празника съвпада с техния, така разбрах. По Европа ще запразнят от сряда още.

Коментар

Първоначално публикуван от Viktor11 Преглед на мнение
                                Дайте идеи за такъв котел. Благодаря.
                                Пощенската ти кутия е за разчистване.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X