Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилна (преместваема) къща

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Мобилна (преместваема) къща

Интересно, тъкмо гледам цените на PVC плоскости - най-скъпите (10мм) са 26лв/кв.м. 5мм трябва да свърши работа и е 10лв/кв.м. Бели са, ама мога да си поръчам някакъв печат на тях и ще стане доста интересно... Ще помисля.
    Сандвич панелите като ги проверявах бяха скъпи. Най ми харесаха бонд панелите (алуминиев сандвич панел) но гледах цени от 60-70лв/кв.м. Това за мен са почти 5000лв за облицовка. Толкова определено няма и не мога да дам. Сега обаче, докато търсех PVC плоскости, намерих и бонд 3мм за 28лв./кв.м. Тук идваме на ~2000лв, но ще свършат ли работа тези 3мм? То си е алуминиево фолио от двете страни и полиетилен (найлон) по средата. Да не някоя гарга да влезе да ме пита що се занимавам с глупости...
    Цветният поликарбонат 10мм излиза 16лв./кв.м.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Поликарбонат не ти препоръчвам.
      Има УВ защитно фолио, но въпреки това след няколко години е фира.
      С най-обикновена чамова ламперия (сачак) да го облечеш, сто пъти по-добре ще е .
      Не ща да коментирам вкусовете ти, но поликарбонат определено е кич и далеч от представата, която се предполага.
      Космически кораб ли ще е или къща?
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Поликарбонат съм виждал навсякъде, например по спирки, навеси... и не съм видял да дава лесно фира. Ако представата, която се предполага е мазилка, не мерси. Не, че е лошо, даже мисля, че е най-добро за облицоване на къща, но аз не искам. От ламперията се отказах, след като пообиколих и разгледах къщи направени с ламперия. Освен, че мязат на вили, ами и няма една на която ламперията да не е потъмняла и като цяло не мязат на нищо. От двете предпочитам да мяза на космически кораб. Ако има как да направя външна изолация и да запазя визията на контейнери ще е най-добре, но не виждам как ще стане.

Коментар

Щом ти харесва модерната визия, то по-добре сайдинг някакъв, отколкото поликарбонат.
          Ще ти снимам такъв изложен на всякакъв климат в продължение на да речем 4 години.
          Не предполагах мазилка.

Коментар

Хм, може пък да се напъна за сандвич панели.

Коментар

Две изречения за бонд-а.
              Има бонд (композитен панел) 6mm с два листа неръждаема ламарина 1mm и 4mm - цената му беше толкова потресаваща (висока) че дори не съм запомнил и от какъв порядък беше.
              Има композитен панел 3mm с алу. ламарина 0.4 - 0.5mm и останалото полиамид - с цена 20 - 30 лв. НО обикновено се ползва за рекламни табели и др. рекламни материали, няма UV защита (което е проблем само за цвета) и не подлежи на огъване независимо от предварителното фрезоване.
              Има и композитен панел 4mm с алу. ламарина 0.8 - 1mm и останалото полиамид - с цена 35 - 45 лв. цената варира според количеството и цвета. Това е цената на квадратен метър от склада, докато стане на фасада цената ще се вдигне поне двойно - от фирите (които са според растера), от огъвките (за оребряване и окачване) и най-вече от "скарата" на която ще се редят (окачват) тавите от композитните панели.
              Имай предвид че се продава и 4mm който е предназначен за рекламни изделия (които както и 3mm няма UV защита и не подлежи на прегъване) за фасаден.

Коментар

Сандвич панелите са много лесни за работа и имат всички качества.
                За дървената облицовка не си прав - не е нужно да е естествен цвят и да ти прилича на вила, което явно не те кефи. Дървото може да го боядисаш всякакъв цвят и да стане весело и шарено.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WOOD-SIDING-SEAMLESS-TEXTURES-%u0025234.jpg
Прегледи:1
Размер:76.6 КБ
ID:5603981

Име:wood_siding_vertical-%u0025231.jpg
Размер:67.8 КБ
ID:5603982

Име:wood-siding-69612-2117407.jpg
Размер:43.3 КБ
ID:5603983
                0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Oбещах да снимам как изглежда поликарбохат нов и след 4 години на всякакви атмосферни условия.
                  Това го правих временно, ама нали все така става...

Преди:

Име:Image107.jpg
Размер:71.3 КБ
ID:5604042Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image114.jpg
Размер:74.1 КБ
ID:5604043

...и сега:

Име:050820142985.jpg
Размер:132.1 КБ
ID:5604050Натиснете снимката за да я уголемите

Име:050820142984.jpg
Размер:109.6 КБ
ID:5604049Натиснете снимката за да я уголемите

Име:050820142983.jpg
Размер:95.1 КБ
ID:5604048Натиснете снимката за да я уголемите

Име:050820142982.jpg
Размер:122.6 КБ
ID:5604047Натиснете снимката за да я уголемите

Име:050820142981.jpg
Размер:123.6 КБ
ID:5604046Натиснете снимката за да я уголемите

Име:050820142980.jpg
Размер:98.0 КБ
ID:5604045Натиснете снимката за да я уголемите

Име:050820142979.jpg
Размер:139.2 КБ
ID:5604044Натиснете снимката за да я уголемите

Име:050820142986.jpg
Размер:141.5 КБ
ID:5604051

Коментар

Не съм чел цялата тема, но ето на какво попаднах случайно в нета. Ако е коментирано моля за извинение.
                    http://mobilehomes.bg/index.php/bg/
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Oбещах да снимам как изглежда поликарбохат нов и след 4 години на всякакви атмосферни условия.
                      Това го правих временно, ама нали все така става...

Преди:

...и сега:
                      Марка?

Има поликарбонат на една щатска марка на пазара, има италиански, словенски, полски и сигурно камара други, за които не знам. Вероятно и китайски има. Щатската марка, L...x...n, ползвам много повече от 4 години и нямам забележки.

За бонда - почти на 100 процента съм съгласен с Paladin

Коментар

Не си спомням марка. Купих го от склад за строителни материали.
                        Листа беше голям, та го разкройвах на място в двора.
                        Нещо от порядъка на 3Х4м.
                        Струваше около 70 лв.
                        Нали не си мислиш, че ще сложа някакъв от 100лв на квадратен метър.
                        Вероятно и колегата не се интересува от космически цени.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          Не си спомням марка. Купих го от склад за строителни материали.
                          Листа беше голям, та го разкройвах на място в двора.
                          Нещо от порядъка на 3Х4м.
                          Струваше около 70 лв.
                          Нали не си мислиш, че ще сложа някакъв от 100лв на квадратен метър.
                          Вероятно и колегата не се интересува от космически цени.

2,10Х6,00м някъде е читавия. За 70 лв. ако е повече от 2 - 3 квадрата и 6мм - обяснимо е какво се е случило.

Коментар

Би ли споделил на лични, ако все пак реша да повторя пирамидата от поликарбонат?
                            Човърка ме да я направя от стъкло, но ме е страх при градушка какво ще стане.
                            При нас е рядкост, но знае ли се .
                            Този е издържал на дребен град няколко пъти.
                            Разбира се, ако трябва да ми го доставят отдалеч, се обезсмисля всичко.
                            И да. шест милиметра е .

Коментар

До колкото съм запознат поликарбоната само от едната страна има УВ защита и задължително трябва да се спазва . Виждал запазени многодишни ( 10 -15 г) и разрушени (3-4 г ) .
                              По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Може ли един жокер каква е очакваната крайна цена на ниво ВиК (на тапа) и Ел. инсталации, замазки на подове, гипскартон (или друго) по стените, дограми, външна изолация- общо взето нужният минимум. И за колко каква площ говорим...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X