Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашни климатици

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Коя Марка климатик за в къщи?

За къща (в каквато живея и аз ) , най-доброто е MRV , или така наречените системи с директно изпарение.Едно външно тяло и множество витрешни под формата на радиатори в които обаче циркулира хладилен агент.Множество фирми ги предлагат на нашия пазар , освен на традиционните японски , съм виждал и на HAIER , хич не е лоша , и е на добри пари.

http://www.cityclima.it/immagini_web...verterR407.pdf

Има и други модели , трябва да потърсиш най-подходящия за тебе.
    Доста по-ефективно е от чилъра.
    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
    Суперскан България www.decbg.com
    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Благодаря, не съм се замислял над тази алтернатива. Проблем е че ще изисква доста преправяне и невъзможност за използване на вече съществуващата инфраструктура но пък наистина има много предимства...
      VPetrov.photography

Коментар

Всъщност основния проблем е жена ми която не иска никаква форма на "духалка" и предпочита подовото отопление (то е с вода) като много по-комфортно. Което наистина е така но пък много се стеснява изборът... А и кой знае защо няма чилъри които да се доближават като параметри до стандартния климатик...
        VPetrov.photography

Коментар

Да , при чилърите загубите на енергия при трансформирането и от един носител на друг са големи.
          Не непразно ти казвам за MRV.Системата се е наложила в нещо като стандарт по света.Най-доброто в климатизацията за сега (а вероятно и за в бъдеще).
          Вътрешните тела във вид на радятори могат да се настроят на много ниска скорост на вентилатора , не се усеща въобще.Освен това струята е насочена на горе , и тъй като телата обикновено се монтират под прозорци , то никакво течение не се усеща.Пък подовото ще си го имаш за всеки случей.
          Монтажа въобще не е тежък , за един ден може да стане.Въобще , струва си да се замислиш сериозно .

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
            Всъщност основния проблем е жена ми която не иска никаква форма на "духалка" и предпочита подовото отопление (то е с вода) като много по-комфортно.
            Всъщност жената е абсолютно права! Нищо не може да се сравни с абсолютния уют и комфорт които дават подовите отопления. Водни и електрически.Но пак си е въпрос на предпочитания. Калолифер, "духалка" и др.такива по отиват за бензиностанция и караулно помещение , където измръзналия да стопли премръзналите пет крайника - и пак навън .
            Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

А каква е разликата между мултисплит системите и MRV? Концепцията на двете ми се вижда доста еднаква, едно външно тяло с няколко вътрешни.
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Нямат нищо общо , докато мултисплита е всъщност два отделни климатика събрани в едно външно тяло , МРВ е Система с централен компресор и една линия за хладилния агент , която може да се разклонява за н-брой вътрешни тела.Потърси в мрежата , там все някъде го има обяснено по-подробно , иначе ще ми се откачи ръката от писане.
                Колега Макавеев , това е системата за климатизация в напредналите страни.Сигурно има защо

Коментар

Монтаж на климатици

Ако някой може да препоръча фирма, която може да направи монтаж на климатици в рамките на поне едноседмичен срок, ще му бъда благодарен.
                  Че иначе, където се обадих досега, все са заети за минимум 2 седмици до месец напред.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

До: Монтаж на климатици

В четвъртък ще идват, едни хаймани да ми монтират в офиса ако съм доволен ще ти ги пратя те поне ми казаха от днес до четвъртък за разлика от Технополис които ме запсаха за 28 август
                    no signature no problems

Коментар

• До: Монтаж на климатици

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      В четвъртък ще идват, едни хаймани да ми монтират в офиса ако съм доволен ще ти ги пратя те поне ми казаха от днес до четвъртък за разлика от Технополис които ме запсаха за 28 август
                      Ако стават - подавай насам топката!
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

В четвъртък ще ми слагат и на мен. Ако всичко е добре ще свиркам.
                        LZ1VMH

Коментар

Колега,

само да споделя опит, изводите се правят сами...

1) преди 6-7 години реших да сложа климатик в къщи. Въртях, суках, намерих пари и майстор и се почна. Дойде майстора, погледа, повъртя и явно много го е мързяло и е разбирал, отсече - ще го сложа от вътрешната страна на балкона, който няма никакви дупки. Просто стени. Погледна ме много убедително и каза "толкова тихо ще работи, че дори да си до него няма да го чуеш". Речено сторено - климатика се постави за отрицателно време. Естествено, при работа започна да грее и да ни издува главите. След 1 месец се видях да принуден да го извадя извън балкона. През това време майсторът беше драснал за Щатите и повече се не видя. Платих двойно и тройно за демонтаж, монтаж и ново пълнене;

2) Преди една година реших да сложа голям климатик в офиса. Един приятел вика - ето този и само този ще ти свърши работа. Идва един факир с два зъба и монтира климатика. За два дена! На третия изтече фреона и добре, че приятеля беше на ръка разстояние, двузъбия змей се появи и закърпи положението. И след това си би шутовете! До летните горещини на 2007. Когато фреона изтече пак. Този път и приятелят ми не можа да помогне.

3) Сключих си договор с известна фирма. Платих си за пре-монтаж. Сега си имам гаранция още една година и като звънна онези заковават. Все пак са голяма фирма, а не хаймани.

4) Предполагам, че не даваш тунингованата джипка на всеки оръфан майстор, който не знаеш дали ще намериш отново.

Успех

Т.
                          Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
                            Колега,

само да споделя опит, изводите се правят сами...

3) Сключих си договор с известна фирма. Платих си за пре-монтаж. Сега си имам гаранция още една година и като звънна онези заковават. Все пак са голяма фирма, а не хаймани.

4) Предполагам, че не даваш тунингованата джипка на всеки оръфан майстор, който не знаеш дали ще намериш отново.

Успех

Т.
                            Благодаря за споделения опит. Проблемът е обаче да уцелиш "известната" фирма, че и на всичкото отгоре тя да може да ти свърши работа преди, примерно, ноември. Щото, като станат по-големи, някои почват и да се мръщят на по-дребни поръчки и нямат много време за работи от рода на монтаж на 1-2 климатика.

Днес например реших да потърся една фирма, която беше спомената тук и чиито услуги е използвал колега от форума. Исках да си купя от тях климатици и съответно да се възползвам от услугите им за монтажа. Е да, ама като се опитах предварително да се обадя по телефона и да получа някаква информация на 2 пъти някаква кака уж да ме свърже с колегата, дето можел да ми даде исканата информация, държи ме някое време на музичка и после ми затваря.
                            Познай дали се вдигнах в жегата да им ходя на крака в офиса! Явно моите парички не им трябваха ...

Та, климатици си взех от Техномаркет и съм си заявил и тяхната услуга монтаж. Ама тя е чак за 15-и август.
                            Поради което си търся по-бърз вариант за монтажа. Като начало подкарах телефоните на посочените в гаранционната карта "оторизирани" фирми за монтажи. Ама повечето от тях са със запълнени за доста време напред графици, за някои се оказа, че монтират само закупени през тях климатици, а трети от години вече изобщо не се занимавали с тази дейност (какво ли търсят в списъка на оторизираните от Техномаркет?!?) ...

Т.е. отивам в положението да търся други варианти. Затова и помолих за съдействие тук. Ако някой ми посочи фирма, която да може да ми свърши работа в, да речем, рамките на седмица - 10-на дни - супер! Ако пък и фирмата е известна и сериозна - още по-хубаво. Наистина изобщо не изгарям от желание да се занимавам с "оръфани майстори". Не си падам по "икономии" от този род.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                              Ако някой може да препоръча фирма, която може да направи монтаж на климатици в рамките на поне едноседмичен срок, ще му бъда благодарен.
                              Че иначе, където се обадих досега, все са заети за минимум 2 седмици до месец напред.
                              Уж си от хората които всичко забелязват ама май нещо си пропуснал
                              ------------------------------------
                              тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_7 Преглед на мнение
                                Уж си от хората които всичко забелязват ама май нещо си пропуснал
                                Да нямаш нещо конкретно в предвид? че климатика ми е на земята в офиса а тия момчета за четвъртък нещо ме съмнява да са оторизирани което значи че няма да имам гаранция?
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X