Първоначално публикуван от CarTest™
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашни климатици
Свий
X
-
Volk гледам че си им фен на климатиците .. или поне на устройството им (за разлика на употребата им). Имаше доста неща които не знаех. Ама ако трябва да направя това което ме съветваш - е да сложа много добре изолирана сграна и да им монтирам поразкикерчена дървена дограма (шегувам се !) един вид .. те ти го климатика. Все пак си мисля, че едва л можеш да ми посочиш сграда, която да има иделните характеристики - да е приятно хладна (по желание на клиента .. или на жена му) през лятото и да е топло зимъска ... без климатизация. ?!
Коментар
-
Само като допълнение на Volk ...
Ако няма място да разпънеш 200 - 300 м медни тръби на 2-3, че и повече, ако може метра в земята ... Варианта е да си правиш сонда за водичка .. колкото е по-топла ... толкова по-добре ... за отопление ....
Другото е едно водно чилърче ..... топло/студено
Е разбира се и малко сметки .... ама не е нужно да учиш 5 години за това ...Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнениеСамо като допълнение на Volk ...
Ако няма място да разпънеш 200 - 300 м медни тръби на 2-3, че и повече, ако може метра в земята ... Варианта е да си правиш сонда за водичка .. колкото е по-топла ... толкова по-добре ... за отопление ....
Е разбира се и малко сметки .... ама не е нужно да учиш 5 години за това ...
Трябва просто двора ти да е колкото стадион или да имаш собствено езерце, да метнеш тръбата в него...
Иначе с това къща от 300 квадрата се топли за 50 долара!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ивайло Върбанов Преглед на мнениеCORONA фирмата е японска. Ще потърся графиката на отдаваното отопление и ще я сложа.
При нужда се задейства втория и става все едно кола с два двигателя едновременно , отзад и отпред!
До момента не съм чувал за по-добри машини от Corona!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнениеVolk гледам че си им фен на климатиците .. или поне на устройството им (за разлика на употребата им). Имаше доста неща които не знаех. Ама ако трябва да направя това което ме съветваш - е да сложа много добре изолирана сграна и да им монтирам поразкикерчена дървена дограма (шегувам се !) един вид .. те ти го климатика. Все пак си мисля, че едва л можеш да ми посочиш сграда, която да има иделните характеристики - да е приятно хладна (по желание на клиента .. или на жена му) през лятото и да е топло зимъска ... без климатизация. ?!
Ако поискаш сметки от професионалист, ще заложи данните на къщите в софтуер и автоматично ще пресметне, колко слънчева енергия влиза във всяка стая, тъй като "Все пак тя се върти !/Галилей/", т.е. не ти свети цял ден в една точка..
Заедно с отчитането на конструкцията и разположението, това може да свали при централна климатизация инсталираната мощност с минимум 30%, цената също и няма да те издухва като тропически мусон!
Коментар
-
Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнениеСамо като допълнение на Volk ...
Е разбира се и малко сметки .... ама не е нужно да учиш 5 години за това ...
срещал съм се с няколко души които твърдят че са мноу експерти .. незнайно защо след 30 минутна среща не се обаждат никакви повече !?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнениеАко поискаш сметки от монтажник, ще ти чукне кубатурата по ватовете и готово..
Ако поискаш сметки от професионалист, ще заложи данните на къщите в софтуер и автоматично ще пресметне, колко слънчева енергия влиза във всяка стая, тъй като "Все пак тя се върти !/Галилей/", т.е. не ти свети цял ден в една точка..
Заедно с отчитането на конструкцията и разположението, това може да свали при централна климатизация инсталираната мощност с минимум 30%, цената също и няма да те издухва като тропически мусон!
Коментар
-
Има го направено ... у нашата родина ... работи си ...
Жалко че не мога да те заведа там ... водиха ме ...
Аз понеже живея в на блок на центъра на селото ... въздушен чилър топло/студено, плюс котел за отопление на газ с 120 л. съд за топла вода.
Възможно най-тихите(които намерих на пазара) "духалки" (конвектори) преосигурени в мощност на студено 2 пъти ..... това съм направил ....
Кеф ти топло от газ, кеф ти квото ... на ток.Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
Коментар
-
Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнениеВъзможно най-тихите(които намерих на пазара) "духалки" (конвектори) преосигурени в мощност на студено 2 пъти ..... това съм направил ....
Коментар
-
Айде още малко да ви подосаждам...
Климатиците работят с 3 вида компресори:
1. Роторни - ротора върти гърбица като от колянов вал и натиска един плосък щифт, той съответно компресира агента, най-евтин, до 12000 BTU...
2. Бутални - мощни, закачени на пружини, все едно две бутала от "балканче" с биелата и коляновия вал, ама се движи от ротори наобратно, демек компресира...
3. Скрол - две спирали от стомана, нещо като втвърдени пружини от стар часовник с дебелина 2 см. - едната е фиксирана, другата се върти в нея и мачка, но не около остта си а плътно до другата, това са най-безшумните, но и най скъпите варианти...
Ако на някой му е интересно нещо, да пита, горе-долу съм наясно, че после ще се появят теоретиците и ще трябва да се омитам!
Има какво да се поговори и за монтажите...
Коментар
-
Аз имам въпрос. Имаме идея с Брат ми да си заменим всички климатици в къщата с т.н. "чилър". Идеята е топлата вода от него да я вкараме в системите за подово отопление (то е с вода)... Та на въпроса. Защо няма чилъри които да работят при под -5...- за разлика от сплит климатиците например... Или поне всички фирми на които съм звънял такива параметри дават. Никой досега не можа да ми каже по какво се отличава чилъра от климатика?
Коментар
-
Венци, чилъра и сплита са си един дол дренки...
Добре си го замислил, ако добавиш и възможността през лятото, чилъра с топлината която изхвърля, да ти подгрява топлата вода в къщата, ще затвориш кръга!
В твоя случай нещата са подготвени за чилър, просто ти трябват добри сметки и допълнително подряване например с газ, когато е прекалено студено...
Ако някой ти говори за различни характеристики, между сплит и чилър, значи или те лъже или е неграмотен...
ВЪВ ВСИЧКИ ГАРАНЦИИ НА СПЛИТОВЕ пише, че ако климатика се ползва за отопление при под 7 градуса Целзий, гаранцията не важи!
Най-често се натрупва лед поради лошото оттичане, перката се удря в него и блокира, оттам вече компресора е въпрос на време до изгарянето му..а той струва 70 % от цената на климатика!
Там където нямаш подово, ще трябва да сложиш топлобменници...
Има и т.нар. "система за директно изпарение", например кино Арена е с такова. Представлява едно външно тяло и много вътрешни, демек сплит но с много вътрешни тела..
Тук я няма загубата от топлообмена агент-вода на чилъра, но е доста по скъпа!
Коментар
-
И нещо много важно...
Ако слагате голяма машина /чилър/ на покрив, направете от бетон вана, насипете я с пясък, върху нея малка плоча и там агрегата!
Т.нар. пясъчна възглавница, иначе ще го чувате денонощно, все едно спиш в трафопост!
И още...
Има така наречените "рууф топ" /мързи ме да търся латиница/..
Това чудо се слага на покрива /всички бензиностанции са с такова/..
Климатизира, обаче ако не се изцежда водата от разтопения лед, кондензатора му се пръсва по шевовете!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар