Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашни климатици

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Домашни климатици

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
    Венци, би ли споделил марка и модел ?
    Митцубиши хипер инвертор...
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Аз залагам на Мицубиши, но не Паджеро разбира се...
      Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      Митцубиши хипер инвертор...
      Тук е мястото за подвеждащ въпрос.
      Кое от двете подразделения на Мицубиши, занимаващи се с производство на климатици имате предвид?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Моите са Mitsubishi heavy industries
        VPetrov.photography

Коментар

Нищо впечатляващо в горният линк (за климатиците)... Тези които избрахме и от които с Брат ми сме много доволни имат COP 5.45... И наистина го имат...
          Разбира се че топлят и при -15 вярно СОР-а пада но си работятя.Друг е въпроса за какво ти е климатик с висока ефективност при -15 градуса.Такъв титан на мисълта бих го питал дали не смята да го монтира на Мусала?Какви са средните температури примерно в София или Плевен или Бургас(макар , че там проблеми създава влагата а не студа, както и във Варна)?Колко дена през зимата има дни с температура под -10 грдуса.
          Един дето се справя добре при -5 до -7 грдуса ще ти покрие периода на зимата перфектно, а за седмицата, максимум две с температури -15 можеш да си помогнеш и с още някякво отоплително тяло.
          Виж друг е проблема ако спадне до - 25 или -35 градуса
          ама нещо не се разискват подобни температури тука

П.П.Между другото да вземем да открием и една тема за разработване на нов климатик, че там наистина ще е интересни и.......весело.
          Като за "утъпкване на нова цев".....невероята тема

Весело посрещане на Новата Година
          Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

В интерес на истината климатиците много по-зле се "чувстват" на не много студено но влажно и особено мъгливо време отколкото на по-студено но сухо... Проблем на замразяването...

Факт е това което колегата по-горе е написал. Дните с температури под -10 дори и в София-Симеоново където живея са много малко... десетки предполагам...

Всъщност ако някой колега метеоролог може да изрови тази информация ще е полезно - имам в предвид колко дни годишно за София температурите са под -10 градуса...
            VPetrov.photography

Коментар

Другият голям и трудно решим проблем е водата която изтича при размразяването на външното тяло... Ако се подложи тава то задължително замръзва там и става още по-лошо... ако капе направо долу стават великите ледени полета...
              VPetrov.photography

Коментар

Другият голям и трудно решим проблем е водата която изтича при размразяването на външното тяло... Ако се подложи тава то задължително замръзва там и става още по-лошо... ако капе направо долу стават великите ледени полета...
                Щом си стигнал до този проблем, значи си/сме прескочили най-неприятния, който мъчи притежателите на други марки - задържането на водата вътре във външното тяло, от което то става на леден блок и спира да работи, а понякога и се поврежда.
                А за извеждането на водата на безопасно място имам идея, но не съм я пробвал. Тук и тук например продават дренажни кабели за хладилни камери, които ако се поставят в тръбичката за отвеждане на водата няма да и позволят да замръзва вътре и вече с подходяща дължина можеш да я изведеш на "безопасното" място. Те са с минимална мощност и няма да харчат много ток, а и могат да се вържат на такова място, че да работят само при режим отопление или с малко автоматика да се включват само при отрицателни температури.

Коментар

Здравейте
                  Просто чета темата и реших да дам малко инфо Работата ми не е свързана с климатиците в частност, но съм завършил такава специалност. Според мен проблема тука не е в така наречения коефициент на преобразуване а малкопо в страни Не сика да задълбавам в неща които предполагам повечето в тази тема знаят, но определящото за правилната работа на климатика и неговата способност на отдава търсената от нас енергия (топлинна или студопроизводство) е избора на фреон. От фреона зависи при какво температури той би кипял и при какви би кондензирал. Обикновенно фреоните които се ползват са едни и същи (някъде в тази тема някой ги беше цитирал)Но за да си върши работата фреона му трябва енергия. Тази енергия с осигурява от компресора. Точно компресора е тази единица която е определящата за правилната работа и работния прозорец на един климатик (което не е много правилно казано. На англииски термина е много по правилен). Идеята е,ч е когато температурите навън падат работата на компресора се затормозява поради факта, че той би трябвало да засмуква от много по ниско налягане и да нагнетява на по високо. За това някой по скапани климатици им се включва защитата и спират или по зле им изгаря компресора от претоварване. Това е много леко нахвърлен проблема. Много би било трудна на който и да било да разбере дали съответния климатик с е по-мощен компресор или не и каква е системата му на работа и автоматика...за това просто избирайте реномирни марки. Наистина Г-н Петров е назовал една от тях: Mitsubishi Heavy Industry, Mitsubishi Electrick но само някои модели лично аз съм привърженик на DAIKIN и ако се намери истинско HITACHI.
                  Г-н Петров писа дали някой метеоролог би казал за София данни. Не е нужно метеоролог. В Топлотехниката имаме специални справочници с статистичски данни за всеки град на България. Грубо казано има три стойности в зависимост годишната неосигуреност. Това означава колко часа на година една отоплителна система (говоря за зима, ако е за лято е охладителна машина) НЕ би могла да подържа зададените параметри в помещението. Неосигуреността за ЗИМА бива 0,20,400 часова.
                  За София за 0 часова неосигуреност се приема, че минималната температура за пресмятане на топлинни загуби е -27; за 20 е -16; за 400 е -5. Обикновенно се ползва 20часовата неосигуреност.
                  За летен режим неосигуреността бива 400,200,20,0 и съответно с температура на външния въздух 26,27,33,37 градуса.
                  Ако мога с нещо друга да съм от полза заповядайте хаха Дано да мога да отговоря
                  Поздрави
                  Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Щом си стигнал до този проблем, значи си/сме прескочили най-неприятния, който мъчи притежателите на други марки - задържането на водата вътре във външното тяло, от което то става на леден блок и спира да работи, а понякога и се поврежда.
                    А за извеждането на водата на безопасно място имам идея, но не съм я пробвал. Тук и тук например продават дренажни кабели за хладилни камери, които ако се поставят в тръбичката за отвеждане на водата няма да и позволят да замръзва вътре и вече с подходяща дължина можеш да я изведеш на "безопасното" място. Те са с минимална мощност и няма да харчат много ток, а и могат да се вържат на такова място, че да работят само при режим отопление или с малко автоматика да се включват само при отрицателни температури.

Много благодаря за добрата идея, остава да измислим и с какво ще загряваме самата тава която ще събира водата, но това ще е по-лесно...

Колкото до обледеняването на външните тела към момента Митсубишитата нямат никакви проблеми... зимата не е свършила обаче...
                    VPetrov.photography

Коментар

За София за 0 часова неосигуреност се приема, че минималната температура за пресмятане на топлинни загуби е -27; за 20 е -16; за 400 е -5. Обикновенно се ползва 20часовата неосигуреност.
                      За летен режим неосигуреността бива 400,200,20,0 и съответно с температура на външния въздух 26,27,33,37 градуса.
                      Ако мога с нещо друга да съм от полза заповядайте хаха Дано да мога да отговоря
                      Не съм уверен че разбрах точно какво означава и ви моля да обясните подробно ако е възможно... Например 400 часа означава че имаме 400 часа с -5 градуса?
                      VPetrov.photography

Коментар

Здравейте
                        Може да съм го написал малко по бързо И така- под часова неосигуреност се има предвид колко часа от цялата година няма да може да се поддържа зададената температура. Идеята е такава- ако имаме една стая и искаме да и направим отоплителна система то първо ние трябва да направим изчисления за да определим топлинните загуби (общо взето уравнение на топлопроводността) и като се правят тези сметки се взима 1.Външната температура и 2.Зададената вътрешна (това е температурата която искаме да поддържаме в помещението). От това следва , че колкото по ниска е външната температура толкова по голяма мощност ще е нужна. И така ако сме сметнали при 0 4асова неосигуреност че мощността на отоплиелната инсталация ще е примерно 7кВ то при 20 часова неосигуреност тя би била примерноо 5кВ. За това се казва неосигуреност. Защото статистически се знае че последните 10 години средните температури са били около - 16 , но е имало пик от -27. За това ако смятаме с по-малка неосигуреност системите ще бъдат преоразмерени в общия случай или от друга гледна точка ако се смята с голяма неосигуреност системите нямат да имат нужната мощност. (С две думи- 20 часа неосигуреност- в зимния период дадената отоплителна система според статистически данни има вероятност да не може да поддържа зададената вътрешна тепература общо 20 часа). Поради тази причина се приема 20 часовата неосигуреност като най-меродавна при подбора на отоплителен или охладителен уред.
                        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

За тази цел би трябвало да могат да се използват нагревателите против висулки по улуците, DEVI ice. Предвидени са за работа в подобни условия.
                          Прикачени файлове
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            За тази цел би трябвало да могат да се използват нагревателите против висулки по улуците, DEVI ice. Предвидени са за работа в подобни условия.
                            По принцип да, но аз имах предвид нагревателят да минава през тръбичката за оттичане, а тези ми се виждат дебели за тази цел!?

Коментар

Идеята според мен е тези нагреватели (за улуците) да се ползват за нагряване на тавата която ще се сложи под климатика и от която ще се отвежда водата...
                              VPetrov.photography

Коментар

Тавата според мен може да се избегне ако тръбичката с нагревателя вътре е достатъчно дълга и отведе водата до желаното място...
                                Това важи разбира се за къща, аз на 6-тия етаж не го мисля...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X