Обява

Свий
Няма добавени обяви.

технологични особености на уплътняването на ракиен казан

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

    Да съживя малко темата. Сезон 2019 приключи. След 3 години ползване съм изключително доволен от работата на казана. Гори прекрасно, не пуши грам, вратата се затваря плътно и се регулира много добре с малката вратичка. Поради причината, че го зидах така че пушекът(топлото) да обикаля казана преди да излезне през комина, при 200-210л материал, ракията теква за 40- 45 минути лятото или за 60-70 зимата. Отгоре на всичко поради този тип на зидане вървят и много малко дърва. Двойно и тройно по - малко спрямо казан с директен комин. За мен казан на дърва си е класика, а и наблизо имам имоти с доста дървесина. Обирам сухата и така ми идва без пари горивото. Отделно си вадя жар и си пека разни благинки на барбекюто или пъхам скарата директно вътре. Единствената доработка, която направих е да си иззидам корито(улей) за изсипването на джибрите от казана, че бях импровизирал с един варел, но го изхвърлих. Вижда се на една от снимките. Та това е в общи линии. Поздрави!

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:received_2457952401107223.jpeg
Прегледи:1
Размер:180.0 КБ
ID:5822321
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:received_377234236530546.jpeg
Прегледи:1
Размер:144.1 КБ
ID:5822322
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:received_381247056154410.jpeg
Прегледи:1
Размер:142.3 КБ
ID:5822323
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20191016_102232_com.facebook.orca.jpg
Прегледи:1
Размер:228.9 КБ
ID:5822324
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:received_1784775681686736.jpeg
Прегледи:1
Размер:266.5 КБ
ID:5822325
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:FB_IMG_1571209451513.jpg
Прегледи:1
Размер:269.9 КБ
ID:5822326
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

    Коментар


    • От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

      Дразниш ни с тия мръвки ...наздраве ти със гола бирка
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X