Първоначално публикуван от Roninn
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
технологични особености на уплътняването на ракиен казан
Свий
X
-
технологични особености на уплътняването на ракиен казан
Аз пък ей сега от темата установих че изобщо имало други начини да се уплътни казан за ракия при варенето. Гума, силикон, как пък не.Тагове: Няма
-
От: Търся на цената на почерпка.
Спомням си, че казанджията освен брашно замесваше и малко пепел от огнището под казана.Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.
Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...
-
От: Търся на цената на почерпка.
Само тесто , но сам да си го забъркаш...не готово, щото готовото има мая и бухва от топлото.Първоначално публикуван от Сианга Преглед на мнениеСпомням си, че казанджията освен брашно замесваше и малко пепел от огнището под казана.На нас клиренс ни трябва , не скорост
Коментар
-
От: Търся на цената на почерпка.
От това никаква беда не произлиза.Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение...щото готовото има мая и бухва от топлото.
Коментар
-
От: Търся на цената на почерпка.
Аз пък откак се помня-все с тесто си лепим капаците на казаните. Мислех си, че е повсеместно...
Иска се малко майсторлък при залепването, ама след една две проби се научава човек.
Съвет-ако има пробив-не се мъчете да залепяте с тесто. Малко сухо брашно посипано върху издишащото място свършва работа. Само да не е прекалено голям пробива.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
От: Търся на цената на почерпка.
Същото и из пловдивско! Имат си и сита за пепелта и я пресяват за да стане като брашното...Първоначално публикуван от Сианга Преглед на мнениеСпомням си, че казанджията освен брашно замесваше и малко пепел от огнището под казана.
Коментар
-
От: Търся на цената на почерпка.
Това беше одавна. Лулата на двете места към серпентината и към капака се свързва с фланци на резба и уплътнява чрез О пръстени. Капака към казана просто се поставя във фланец и уплътнява посредством водна риза.Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан
Копеле ебаси якото заглавие
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
От: Търся на цената на почерпка.
7 грама на килограм брашно.Първоначално публикуван от Скорпио Преглед на мнениеЗа пепел не зная,но при нас слагаме и малко сол за по-яко стягане.Черно, мирише и разваля характера!
Коментар
-
От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан
С теста одавна, не се занимаваме. Както казах - лулата уплътнява посредством зглобка- "мъжко с женско" има О пръстен и се затяга с фланец на резба. Става за секунди. На казана има заварен меден фланец, който е пълен с вода. Капака ляга в този жлеб и реално парата е по - лека от водата и няма как да измести водата че да избие. Много по - добре затваря отколкото с теста и прочие. Самият процес на затваряне на казана и поставяне на лулата трае двайсетина секунди. А силиконовото уплътнение ми трябва просто да го поставя около капака над фланеца за да не се пличка водата ката заври.
Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан
..при нас капват в брашното и от миналогодишния първак,ако е останал,......
Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко....
)
".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."
Коментар
-
От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан
Само да им кажеш шнурът да е поствулканизиран/стабилизиран.Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнениеВиж в гугъл микромакс . Може да си харесаш нещо.Черно, мирише и разваля характера!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар