Обява

Свий
Няма добавени обяви.

технологични особености на уплътняването на ракиен казан

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

    Тухлите ще са огнеупорни. Според книгата на Симеон Дочев разтворът за зидане е цимент-вар-пясък в съотношение 1-1-6 това струва ли ви се удачно?
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

    Коментар


    • #47
      От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

      Там даже и не е абсолютно задължително да са огнеупорни. Кой знае каква температура не се вдига.

      Коментар


      • #48
        От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

        Започнах го. Купих си торбички готов бял хоросан, на които слагам малко цимент и зидам. Като дръпне става доста здраво, само дано не се напука от огъня. Изкарах основата и два реда. Утре ще го докарам до П образни профили и понеделник ще търся Пта. Благодаря на всички! Нагоре ще оставям разстояние от 10тина см. Около казана и ще е запушено, така че да обикаля целия казан пушека и тогава да отива в комина.
        Ако е машина, нека бъде немска!
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

        Коментар


        • #49
          От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

          Имай предвид, че ако изгорелите газове нагряват казана и отстрани, трябва да отчетеш докъде и да го пълниш над това ниво. Иначе ще загаря.

          Коментар


          • #50
            От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

            Да да, рзбира се - докъм 3/4 от височината максимум. Висок е 53см. От полезен обем 210-215 литра, ако счетем че максимума на добит продукт ще е около 35 40 литра, то няма да падне много нивото. Дори и казана да работи с по - малко материал ще си го допълвам и съответно разреждам с вода.
            Ако е машина, нека бъде немска!
            XJR 1200
            ETZ 150
            Kawasaki Ninja ZX10R

            Коментар


            • #51
              От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

              Иво не мисля че големите казани които са задзидани имат разстояние между казана и стената. По скоро са плътно отлят цимент и той играе ролята на акумулираща печка. Помисли си ...
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

              Коментар


              • #52
                От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

                Ами и двато варианта съм виждал. Такъв плътно зидан 250 литров, къде огъня топли само дъното и излиза през комина и 400 литров направен да обикаля пушека като смуче само от едно място и после пушека обикаля около целия казан. За изваряването на 250 литровия трябват два пъти повече дърва отколкото за 400 литровия... та за това ми се ще да е така.
                Последно редактирано от ivodianov1992; 03-06-17, 19:12.
                Ако е машина, нека бъде немска!
                XJR 1200
                ETZ 150
                Kawasaki Ninja ZX10R

                Коментар


                • #53
                  От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

                  Не се престаравай много. С парите имам предвид. Така или иначе оставаш извън закона.

                  Коментар


                  • #54
                    От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

                    Не се престаравам, просто искам да си го направя грамотно и колкото мога ефективно. Все пак го правя за себе си и искам да не ме е яд да го гледам...
                    Ако е машина, нека бъде немска!
                    XJR 1200
                    ETZ 150
                    Kawasaki Ninja ZX10R

                    Коментар


                    • #55
                      От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

                      Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
                      Не се престаравай много. С парите имам предвид. Така или иначе оставаш извън закона.

                      Хахаха... Па той ще вари компот...

                      Коментар


                      • #56
                        От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

                        Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Имай предвид, че ако изгорелите газове нагряват казана и отстрани, трябва да отчетеш докъде и да го пълниш над това ниво. Иначе ще загаря.

                        Не е вЕрно! Явно не си тРъкал загорял казан...

                        Коментар


                        • #57
                          От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

                          Да ви кажа нещо за времето на завиране на казана ...няма значение дали е зазидан или не а какъв е комина и какви са дървата. Ходих няколко години на един казан на който комина е от бойлери ...е толкова дърва лапа че не е за вярване .Ако имате стара дървена дограма ще видите колко бързо загрява казана .
                          На нас клиренс ни трябва , не скорост

                          Коментар


                          • #58
                            От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

                            Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                            Да ви кажа нещо за времето на завиране на казана ...няма значение дали е зазидан или не а какъв е комина и какви са дървата. Ходих няколко години на един казан на който комина е от бойлери ...е толкова дърва лапа че не е за вярване .Ако имате стара дървена дограма ще видите колко бързо загрява казана .


                            Па тоя ,,комин'' нЕмаше ли клапа?!

                            Коментар


                            • #59
                              От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

                              Немаше ...едно .ремарке дърва за един казан /250 /литра.
                              На нас клиренс ни трябва , не скорост

                              Коментар


                              • #60
                                От: технологични особености на уплътняването на ракиен казан

                                Първоначално публикуван от n960 Преглед на мнение
                                Хахаха... Па той ще вари компот...
                                Е тъй де, затуй говорим я
                                Може и вода да си дестилира за ютията.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X