Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

    Пиис
    Извинявай, просто ми дойде нанагорно прехвалването на соци и селските мандри. За съжаление всички правят едни и същи трикове. От време оно. Е ся се сещам за вица дето един се цанил даскал и накрая трябвало да му платят с по кофа ракия. Е да ама бистра вода получил щото всички си викали - е кво ще ѝ стане на хубава ракия от малко вода.

    Просто някои производители обаче тотално се оливат и не е 50 кайма 50 лайна, ама са си чисти (или ако щете мръсни) лайна.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

    Коментар


    • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

      Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Петьо, има поне 1000000 въпроса, по които някой някъде е по-наясно от мен. Нямам претенции да съм специалист по всичко и баба ми учебници не е писала.
      Е Чавдаре,изоставаш,я виж как търтея е успял да стане капацитет по всички въпроси на планетата,...е може да пише малко неграмотно, но това е от многото познание което го изпълва!!!!

      Коментар


      • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

        Ето един блог. http://blog.zepir.com/bg/blog/view/i...iia-pazar.html Не знам дали е вярно всичко, но някои неща съвпадат с това, което съм чел и виждал. Вярно, че текстът звучи понапудрено и доказателствената му част му е оскъдна. Така, че четете го с едно на ум.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

        Коментар


        • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

          Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          ... просто ми дойде нанагорно прехвалването на соци и селските мандри. За съжаление всички правят едни и същи трикове. ...
          Ами не е прехвалване! Едни американци, които развеждах из България към края на соц-а си тръгнаха оттук с възгласа "Goodbye good food! Hallo McDonald's" ...

          Освен това, соцът не беше само краят на 80-те, от които ти имаш спомени ...
          Имаше си и некачествени стоки. Било поради несъвършени технологии, разни дефицити, т.нар. "рационализации" или просто обикновена мърлящина. Но просто бяха и други времена, когато днешната неистова лакомия я нямаше, а и химията не беше чак толкова напреднала.

          А селските мандри също никак не са гарантирани от лакомия и простотии. Просто те са по-дребни и, щат-не щат, ще трябва повечко да се съобразяват с клиента. Иначе ще мрат скоропостижно! Мегле или някой друг голям може и да си го преместят в другия крачол като, примерно, 100 човека спрат да им купуват продуктите. Ама какво ще стане с малкия производител, който си реализира стоката през неголям брой малки магазинчета, ако поради лошо качество загуби същия брой постоянни клиенти?
          Ние не сме неутрални!

          Коментар


          • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

            Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Ама какво ще стане с малкия производител, който си реализира стоката през неголям брой малки магазинчета, ако поради лошо качество загуби същия брой постоянни клиенти?
            Е то демокрацията се крепи именно на малкия производител и то именно затова Та напълно съм съгласен - малките са по-добри

            А за другото - не е нужно лично да помня всичко. Просто за мляко и месопреработването имам инфо от първа ръка.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

            Коментар


            • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

              Здравейте,
              искам да взема отношение по въпроса за месните продукти - причината е, че по образование и професия съм инженер технолог по млякото и месото. Работил съм в големи български фирми за месопреработка, имам практика и в дистрибуцията на адитиви за месната промишленост. Много години обикалям фирмите в страната и се мъча да задоволя интересите на българския потребител и ситуацията е много сложна.
              1. Често задание във голяма част от фирмите е определена група продукт на ниска цена, за вериги, ресторанти, курорти и какво ли още не. Примери: - малотраен салам тип "телешки" на крайна цена в магазин - 2 лв./кг; -кебапче - 60 гр. за 18 ст./бр.; - луканков салам за 6 лв./кг ...... и сега интересната част основните суровини -сланина 1.9 лв./кг и свински джолан (обезкостен) 5.40 лв./кг. От тук започва една магия която е с много терминология и дълга за описване но е важно че всичко това идва от Европа и е съобразено с всички изисквания и наредби.
              Резултата засега е, че фирми от този род просперират за момента.
              2. Фирми държащи на добрия вкус, мирис, консистенция и цвят. За съжаление са много малко и проблемите при тях са големи. Причините са в мисленето на потребителя и в неговия изтънял бюджет.
              За да не звучи голословно ще дам пример и от друга страна. Притежаваме семейна фирма за месопреработка. От години се стремим да се утвърдим пред клиентите и за сега що годе се справяме. За качество и състав няма да пиша - защото не е редно аз да го правя. Много време ми отне да вкарам нещата в правилния ритъм на работа: качество на суровините, регулярни доставки, маркетинг и дистрибуция. Изводът ми за мен е следния, колкото и старание и труд да вложиш за да произведеш качествен продукт, винаги ще се намери нещо което не се харесва на някой а не можеш да угодиш на всички.
              пп. Правилното изписване на думата креНвирш, а що се отнася до рецептите по БДС от времето на соца. едва ли някой от нас би си купил продукт произведен по тези рецепти. И тогава са били напред с химията, само че е нямало кой да ги спира и не всичко се е декларирало по етикета, за справка луканка по БДС се произвежда със силитра и нитрит с високи дози, шунката е бъкана с полифосфати, (сега тези добавки се водят канцерогенни над допустимите концентрации) така че е неуместно да сравняваме преди и сега, просто тогава е нямало с какво да сравняваме и по качество и по цена.
              Последно редактирано от alexander_76; 12-06-13, 21:44.
              Nissan Patrol 2008
              Mercedes c220 cdi 2006
              Mercedes cls350 cdi 2013
              Mercedes GL 450 cdi 2012

              Коментар


              • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
                така че е неуместно да сравняваме преди и сега, просто тогава е нямало с какво да сравняваме и по качество и по цена.
                Абе луканката от онези години си беше много по-вкусна от сегашната. За която съм сигурен, че слагат доста месо, но и доста повече от преди "добавки". Не говоря за химия, а за соя и други там неща на които задачата им е да напълнят червото, и бидейки евтини да поевтинят продукцията. В повечето случаи са безвредни, но пък вкуса се скапва.
                Та предпочитам старата луканка пред сегашната, нищо, че според някои изследвания(не им вярвам на еврогейовете) били канцерогенни. А и да са-какво-все някога ще се мре, дано да е от преяждане с луканка

                Браво за креНвирша, но джУлан...
                Има ли желание-има и начин!

                Коментар


                • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                  И тогава са били напред с химията, само че е нямало кой да ги спира и не всичко се е декларирало по етикета, за справка луканка по БДС се произвежда със силитра и нитрит с високи дози, шунката е бъкана с полифосфати, (сега тези добавки се водят канцерогенни над допустимите концентрации) така че е неуместно да сравняваме преди и сега, просто тогава е нямало с какво да сравняваме и по качество и по цена.
                  Целият пост ми хареса,но цитираното не се връзва, ... и аз слагам на домашната луканка чилска селитра,но вкуса е друг от купешката,нищо че втората е по евростандарт??? Иди в Сърбия и си купи някакъв колбас или сирене и сравни вкуса му с това от нашите магазини, и ще разбереш че че не евростандарта,а влаганите суровини правят един продукт вкусен,но това на теб ти е ясно-все пак си в бранша!!!!.....Не ни убеждавай че боклуците по евростандарт са по вкусни от истинското месо!!!!!....Поздрави!!!

                  Коментар


                  • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                    Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
                    ...
                    пп. Правилното изписване на думата креНвирш, а що се отнася до рецептите по БДС от времето на соца. едва ли някой от нас би си купил продукт произведен по тези рецепти. И тогава са били напред с химията, само че е нямало кой да ги спира и не всичко се е декларирало по етикета, за справка луканка по БДС се произвежда със силитра и нитрит с високи дози, шунката е бъкана с полифосфати, (сега тези добавки се водят канцерогенни над допустимите концентрации) така че е неуместно да сравняваме преди и сега, просто тогава е нямало с какво да сравняваме и по качество и по цена.
                    Мдам,
                    а и ако някой тръгнеше да сравнява побийваха лекинку
                    гледам мноо народ не помни защо почти 10год. Данон нямаше конкуренция. Жалба за младост си е от всякъде, остава и хвалба за бирата да пишете

                    и как "неработят" днешните шоколади
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

                    Коментар


                    • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                      За съдържанието си прав, цената е определяща все още, малко са потребителите, които биха отделили 25 - 30 лв./кг.
                      А замисляш ли се колко луканка от "онова" време е заминала на саздърма?

                      Мерси за джулана
                      Nissan Patrol 2008
                      Mercedes c220 cdi 2006
                      Mercedes cls350 cdi 2013
                      Mercedes GL 450 cdi 2012

                      Коментар


                      • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                        Аз пък досега да си мисля че етимологията на думата кремвирш идва от немско-крем и вюрст.демек салам на крем.Ама съм бъркал явно.Но пак ще продължа така да си го казвам.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

                        Коментар


                        • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                          По отношение на вкуса:

                          Много приятен вкус се поличава с една химия, която тя самата няма аромат, но засилва вкуса на храните и подправките. Няма да я казвам коя е, някои я знаят, други не подозират за наличието и в колбасите.
                          Но всички реват срещу химията в храните, но искат да ядат вкусни такива. В наши времена за да се продава една храна трябва преди всичко да е евтина, второто условие е да е вкусна. Та именно химията прави храните вкусни.
                          Апропо, тази химия е открита от китайците преди векове, ако беше толкова вредно-сега нямаше да има евтини лебедки и хъбове.
                          Дявола не е толкова черен колкото го мислят, но нали е пуста мода да плюем по качеството на съвременните храни...
                          Има ли желание-има и начин!

                          Коментар


                          • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                            Целият пост ми хареса,но цитираното не се връзва, ... и аз слагам на домашната луканка чилска селитра,но вкуса е друг от купешката,нищо че втората е по евростандарт??? Иди в Сърбия и си купи някакъв колбас или сирене и сравни вкуса му с това от нашите магазини, и ще разбереш че че не евростандарта,а влаганите суровини правят един продукт вкусен,но това на теб ти е ясно-все пак си в бранша!!!!.....Не ни убеждавай че боклуците по евростандарт са по вкусни от истинското месо!!!!!....Поздрави!!!


                            Не твърдя че боклуците са вкусни, напротив месото придава вкуса и ако трябва да съм по-точен животинската мазнина ( сланина ) придава типичния месен вкус. Това е и причината да има разлика във вкуса на месото във веригите (селектирани породи с ниско съдържание на сланина - под 7 %) и домашното прасенце - бяла дунавска порода ( сланинка над 25 % , шарени гърдички и вратленце ). Всичко е въпрос на глобална икономика, животновъд с "тлъсти" прасета е обречен на фалит, ниска изкупна цена и липса на пазар. Селитра ( калиев нитрат ) и нитрит ( натриев нитрит ), се ползват и сега още нямат аналог за подмяна,те придават червения цвят на сурово-сушените меса, визирам разходните норми по БДС.

                            Поздрави !
                            Nissan Patrol 2008
                            Mercedes c220 cdi 2006
                            Mercedes cls350 cdi 2013
                            Mercedes GL 450 cdi 2012

                            Коментар


                            • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                              Коле, тази малка китайска тайна е нож с две остриета. Засилва вкусовите рецептори на езика до около 4 пъти, но както добрите нюанси така се усилват и лошите вкусове (натриев моноглутаминат - глутамат ).
                              Това е и причината за по-ясно изразения вкус в китайските ресторанти, а най-новата дивотия е, че и това било канцерогенно.
                              Nissan Patrol 2008
                              Mercedes c220 cdi 2006
                              Mercedes cls350 cdi 2013
                              Mercedes GL 450 cdi 2012

                              Коментар


                              • От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

                                Аз да напиша за хляба! Преди няколко страници беше ама съм го изтървал! Произвеждам хляб от 20 години! Имеше периоди в които съм купувал подобрители от къде ли не - брашното беше лошо, беше кът, купувахме всякакво и т.н.! Сега в момента в хляба се слага само брашно, вода, сол и мая! Много рядко аскорбинова киселина /не лимонена киселина/ но това само когато брашното нещо не е както трябва! Иначе в брашното какво слагат да кажат колегите от мелниците /а те слагат/! Тука се спомена и парата - пара се пуска и при втасването на хляба и при печенето - така се получава гладка коричка и хляба не се напуква!
                                יעבור
                                «И това ще мине»

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X