Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
    Не твърдя че боклуците са вкусни, напротив месото придава вкуса и ако трябва да съм по-точен животинската мазнина ( сланина ) придава типичния месен вкус. Това е и причината да има разлика във вкуса на месото във веригите (селектирани породи с ниско съдържание на сланина - под 7 %) и домашното прасенце - бяла дунавска порода ( сланинка над 25 % , шарени гърдички и вратленце ). Всичко е въпрос на глобална икономика, животновъд с "тлъсти" прасета е обречен на фалит, ниска изкупна цена и липса на пазар. Селитра ( калиев нитрат ) и нитрит ( натриев нитрит ), се ползват и сега още нямат аналог за подмяна,те придават червения цвят на сурово-сушените меса, визирам разходните норми по БДС.

Поздрави !
    Съгласен съм,аз за това и не купувам колбас който е по ефтин от месото,но за съжаление в Бг и това не е гаранция,затова ти дадох пример със сръбско,техните колбаси са на вкус като нашите при соца,химията си е химия,но трябва и месо!!!

Коментар

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
      и как "неработят" днешните шоколади
      Не знам какво имаш предвид под "неработене", но днешното Нестле категорично не е като онова, дето съм ял като малък. Тоблерона - също. Нито са толкова гладки, нито се топят така, нито вкуса им е същия. Понеже съм медунко, гледам вкъщи да има винаги Линдт. (сигурно щото по-евтин ) Определено е едно ниво над другите, поне за момента. За съжаление нямам спомен какъв е бил преди 20-30 години, щото просто нямаше. Но нищо чудно да са му махнали някои вредни по днешните стандарти добавки, или пък да са заместили едно с друго в името на нейно величесто печалбата.

Та, по темата - ето ви един продукт, дето се прави тук от фирма на световно ниво, и аз въпреки това предпочитам продукт от друга фирма, дето не се прави тук. Не знам защо е така. Не знам дали и в чужбина Nestle-то е същото като нашето от Швоге. Само знам че не е онова, дето съм ял като съм ходел прав под масата.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За съжаление високата цена също не е фактор за качество. Има фирми който държат висок ценови диапазон, а качеството (състава) на продукцията им е под средното ниво. Просто тези фирми са инвестирали в опаковъчна техника и визия, а при нас външният вид все още е определящ. Съответно и печалбата им е висока.
        пп. Някой спомня ли си как изглеждаше истинската луканка? Цялата покрита с бяла благородна плесен - признак за добра микрофлора в сушилните. Сега такъв продукт с плесен е почти невъзможно да се предложи в търговската мрежа (истинска плесен по обвивката), защото във вакум опаковките плесента се развива и позеленява, продуктите които срещаме с подобен външен вид са добре замаскирани обвивки с агенти за външен вид (титаниев окис), които добре имитират плесен но са далеч от истината.

пп. Добро качество при млените меса се постига с дистрибуция на охладен готов продукт ( - 1 / + 4 градуса ), на магазините масово отказват тези продукти защото трайността им е до 7 дни максимум, предпочитат се замразените продукти с трайност до 2 месеца. Всичко е подвластно на търговските схеми и изисквания на вериги, складове, борси и магазини .
        Nissan Patrol 2008
        Mercedes c220 cdi 2006
        Mercedes cls350 cdi 2013
        Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Не знам какво имаш предвид под "неработене", но днешното Нестле категорично не е като онова, дето съм ял като малък. Тоблерона - също. Нито са толкова гладки, нито се топят така, нито вкуса им е същия. Понеже съм медунко, гледам вкъщи да има винаги Линдт. (сигурно щото по-евтин ) Определено е едно ниво над другите, поне за момента. За съжаление нямам спомен какъв е бил преди 20-30 години, щото просто нямаше. Но нищо чудно да са му махнали някои вредни по днешните стандарти добавки, или пък да са заместили едно с друго в името на нейно величесто печалбата.

Та, по темата - ето ви един продукт, дето се прави тук от фирма на световно ниво, и аз въпреки това предпочитам продукт от друга фирма, дето не се прави тук. Не знам защо е така. Не знам дали и в чужбина Nestle-то е същото като нашето от Швоге. Само знам че не е онова, дето съм ял като съм ходел прав под масата.
          нестлетата са много и различни,и като бирите ги съобразяват с местните вкусове, но виж сега ме подсещаш - Аерошоколада обикновения на Своге си е 100% същия какъвто беше 87-а .

иначе масово орязаха какаото,тук си пролича кой държи на качеството:
          скъпите шоколади са 30-45% какао, а линд от 20год. все си е с еднакъв вкус и тъмния тоблерон и той

другото е масовата неграмотна истерия по Е-тата, която също оказва влияние
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

За обикновено червено млечно нестле иде реч.

Не знам за чий вкус са го адаптирали, но определено не е за моя. И не само аз мисля така. В момента, в който започнаха да го правят тук, вече нямаше нищо общо с оригинала. Тъпото е че ми беше по-вкусно отколкото ми е Lindt в момента, но и да искам няма от къде да си го купя, даже и някъде да е същото като от едно време. Сега по-киселее, по-иначе се топи, самото какао или някоя от другите съставки са по-груби. Просто си заприлича на типичния български шоколад от края на комунизъма. А имаше си и типични български попадения - Швоге-то с фъстъци, "Чар", и т.н., които също не бяха лоши.

За LZ-тa май си прав че си е до голяма степен същия.

ПП: Между другото - дори между големия 400гр и малкия 100 грамов Lindt има разлика във вкуса, а уж трябва да са еднакви.
            Последно редактирано от sparkybg; 12-06-13, 23:21.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Специално за шоколадите по-важно е качеството на какаото, а не количеството.
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

• Re: От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                Аз да напиша за хляба! Преди няколко страници беше ама съм го изтървал! Произвеждам хляб от 20 години! Имеше периоди в които съм купувал подобрители от къде ли не - брашното беше лошо, беше кът, купувахме всякакво и т.н.! Сега в момента в хляба се слага само брашно, вода, сол и мая! Много рядко аскорбинова киселина /не лимонена киселина/ но това само когато брашното нещо не е както трябва! Иначе в брашното какво слагат да кажат колегите от мелниците /а те слагат/! Тука се спомена и парата - пара се пуска и при втасването на хляба и при печенето - така се получава гладка коричка и хляба не се напуква!
                Предполагам че същото - но вече си е стандартно съдържание на брашното. Факт е обаче че има малки пекарници в които хляба е по вкусен.

п.с
                Думата е заета от австрийския немски – Krenwurstchen, която е съставена от словашката дума krěn (’хрян’) и немската Wurst.
                Грешката е моя
                Последно редактирано от Daniel; 13-06-13, 06:15.

Коментар

Белите и млечните шоколади на практика не трябва да се наричат така, защото в тях преобладават добавките над какаото, и то в пъти. Шоколад е само тъмният, не задължително на Линд. Тъй като ям само тъмен, смея да твърдя, че се намират качествени образци и в големите вериги, например в Лидл кухненският им тъмен шоколад е добър и на добра цена.
                  Мляко съм харесал на Домлян и Фибела, познавам киселите млека по това, какъв айран става от тях. Като го разбъркаш с водата става ясно какво има в него.
                  От хлябове има такова разнообразие, че да си взимам фурни и мелници у дома не си струва. Харесвам тези на Вита.
                  Салами и крен(м)вирши нямам спомен кога съм ял.
                  Интересно ми е какви кафета на зърна за еспресо машина купувате?

Коментар

Все ми се струва че че тук се намесва и психиката.Ще кажете че едно време и Кока колата е била по вкусна!Ми аз не съм съгласен.Я си признайте по време на комунизма кога пиехте Кока кола.Сигурно и бананите едно време са били по вкусни.Защо ли е така?За шоколада и шоколадовите яйца пък камоли течен шоколад само от кореком-ми как няма да ви се видят вкусни.Сега всичко това присъства постоянно по магазините като свободна продажба и интереса е различен.Може сами да си направите аритметика едно време колко вида сирена,кашкавали и колбаси имаше сравнение със сега.Пазара вече е толкова пренаситен със всичко че клиента почва да изпитва затруднение в своя избор.
                    Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

• Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

колко вида сирена,кашкавали и колбаси
                      Само майтап, но сега имаме повече сирена от французите - дори и една марка, няма 2 еднакви партиди които са толкова различни, че направо си е нов вид

Коментар

Пак забихме настрани и никой не казва откъде си купува качествени храни с доказан произход. Май с редки изключения това е невъзможно, поне аз оставам с такова впечатление
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

• Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Злати ние сме си решили проблема - просто сирене,кашкавал,мляко,колбаси не купуваме - взимам си само карначета,суров суджук,наденици от Симеоновското месарско магазинче - не че са много хубави, но стават.

Коментар

Аз се стремя да затворя производствения цикъл. Взимам рента около тон и купих 2 прасета, 30 бройлера, 10 фитки и живот и здраве ще има за ядене. Чичката има към 10 крави и от него взимам мляко и си правя и сирене и кашкавал.
                            Учил съм специалност "Месо и мляко" в УХТ-Пловдив и съм ходил по доста цехове и няма да споменавам за какво иде реч ....

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                              Пак забихме настрани и никой не казва откъде си купува качествени храни с доказан произход. Май с редки изключения това е невъзможно, поне аз оставам с такова впечатление
                              Аз казах, ама няма да ти харесат цените. Не, че на мен ми харестват.
                              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                По отношение на вкуса:

Много приятен вкус се поличава с една химия, която тя самата няма аромат, но засилва вкуса на храните и подправките. Няма да я казвам коя е, някои я знаят, други не подозират за наличието и в колбасите.
                                Но всички реват срещу химията в храните, но искат да ядат вкусни такива. В наши времена за да се продава една храна трябва преди всичко да е евтина, второто условие е да е вкусна. Та именно химията прави храните вкусни.
                                Апропо, тази химия е открита от китайците преди векове, ако беше толкова вредно-сега нямаше да има евтини лебедки и хъбове.
                                Дявола не е толкова черен колкото го мислят, но нали е пуста мода да плюем по качеството на съвременните храни...
                                Мононатриевият глутаминат (въпросната химия) се съдържа натурално в доматите и някои други зеленчуци. И самият той изобщо не е вреден в натурален вид. Вреден става след технологията по производството му като хранителна добавка. Същото важи и за много други неща, които сами по себе си не са вредни, но след индустриалното им производство са вредни, поради наличието на следи от химикали, използвани в процеса на производство. Предпочитам да си овкусявам манджата с доматен сос, вместо с натриев глутаминат на прах.
                                "Аз знам, че нищо не знам. Но вие и това не знаете."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X