Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Имаше един хубав виц от соца за Киркор и Гарабед дето правели кебапчета и при единия луда опашка
    та тайната била 50% кайма 50% лайна
    и другия учуден- ма ти и кайма ли слагаш
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
      Смятам че тая тема е чисто лицемерие.
      Всеки отива в магазина и пита кое колко струва.
      Дрън,дрън !
      На мама доматите когато станат в магазина са на 50 стотинки.
      Щом искате да се правите,правете се!!!
      Смешници !!
      На тебе пък какъв ти е проблемът?!? Кое е лицемерие? Всеки бил питал колко струва. Е и? Може всеки да пита за цената, ама далеч не всеки се хвърля първосигнално на най-ниската. То не е проста аритметика, така че далеч не винаги това, дето е с най-ниска цена, ти излиза най-евтино. Вдигнал се пенсионерът от другия край на София до Женския пазар, щото там било евтино. Да, ама там отпред на сергията е подредена една стока, а под/зад нея е друга. И не му дават да избира, ами му сипват, каквото си искат. И после, като изхвърлиш скапаните плодове/зеленчуци и туриш в сметката 15-20-те процента, с които са те ударили в кантара, и те ти излезли почти като ония от скъпия пазар, дето хем стоката е по-читава, хем не ти пречат да си избереш, и в резултат, няма да хвърляш в боклука ...
      Да ти имам икономията!

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Относно млечните продукти:

Мой съсед работи в Meggle, тук им е завода за България(май и Румъния), та разправя, че немците не правели компромис с качеството. ...
      На Мегле в киселото мляко с по-ниския % миналия месец попаднах на бучка неразтворено сухо мляко. Така че и те загубиха пред селската мандра.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Е аз пък не питам. Даже и етикета рядко гледам - обикновено като няма от мойто да се ориентирам кое от останалото да взема.

Та, айде малко по-кротко с определенията, моля!
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          На Мегле в киселото мляко с по-ниския % миналия месец попаднах на бучка неразтворено сухо мляко. Така че и те загубиха пред селската мандра.
          Сухо мляко слагат всички, от време оно, и тайно подозирам че и в селската ти мандра.
          А бучки се получават основно от грешно заквасване - та сигурен ли си че ги различаваш бучките?
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Re: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Бучки от грешно заквасяване не знам как стават, доста мляко съм сквасил и бучки не е имало. Разликата е, че аз квася само мляко може от това да е.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Нещо живо има винаги - въпросът е какво

И само да ви светна - при соца киселото мляко и сиренето пак бяха сухо мляко и лайна - само дето нямаше консерванти. А знам от доста проверен източник. Колбасите и те бяха основно тоалетна хартия и боя.
              За д-р Живков и ЦК имаше отделен колбасарски цех в Родопа. Вътре работеше ЕДИН дядо.
              За да говориш така,едва ли си ял млечни продукти или колбаси при соца,ако си ги ял явно е било в някое изправително училище,и за това не са ти били вкусни!!!!!....То не че не пишеш постоянно, неграмотно, глупости във форума ,ама неща които не са ти ясни-пропусни ги,представи си че една тема може да мине без твоето компетентно участие!!!!....Поздрави!!!!!

Коментар

Стават много лесно.
                Като не ме мързи ще извадя учебниците за мляко и млечни продукти писани от дядо, ми царство му небесно

ПП Смирено моля за извинение всички, които съм обидил, като съм казал че при соца е имало боклуци. Взимам си думите назад. Социалистическото джудже - най-високото джудже в света.

Коментар

Може ли от една община като ......................в която има 300 крави,ежедневно да се произвежда 30тона мляко ???
                  Яжте еко и се радвайте !
                  А колко много мандри и общини има ..

Коментар

Смятам че тая тема е чисто лицемерие.
                    Дрън,дрън !
                    На мама доматите когато станат в магазина са на 50 стотинки.
                    Щом искате да се правите,правете се!!!
                    Смешници !!
                    Искаш ли другата седмица, като мина през Гранд Фуудс да си купя мезета, да ти снимам сметката? Нищо че парите, които изкарвам далеч не са толкова, че да не внимавам с месечния бюджет.

Пък ако искаш иди пробвай от там шунка и сирена, пък после ми обяснявай.
                    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

В подкрепа на търтьо да кажа, че дядо ми(и него Бог да го прости) не ядеше шпеков салам. Защото някога бил намерил топка косми в една щафета.

Та и тогава са се вършели глупости, не беше царството на прекрасната храна...

Да ви казвам ли как се правеше кисело зеле в консервения комбинат?
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Да ви казвам ли как се правеше кисело зеле в консервения комбинат?
                        Като лютеницата или по-зле?

Коментар

Сухо мляко слагат всички, от време оно, и тайно подозирам че и в селската ти мандра.
                          А бучки се получават основно от грешно заквасване - та сигурен ли си че ги различаваш бучките?
                          Може и в селската мандра да слагат, ама бучки в млякото засега няма, сиренето не е накиснато с вода (която да плащам по съответната цена като за сирене) и не се разпада за 2-3 дни, а кашкавалът не ми се размазва по ножа.

А относно бучките ... За разлика от тебе, не съм специалист и по хранително-вкусова промишленост, и нямам представа за всички причини за получаването на такива. Просто мама ми е казвала, че не е нормално, когато ям кисело мляко да хрупам бучки сухо вещество.

... Да ви казвам ли как се правеше кисело зеле в консервения комбинат?
                          Някои сме ходили на бригади в консервни предприятия ...

Мога да ти кажа и как се правеше малинов/ягодов сироп за братския СССР.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Явно в хардуер бг са по-наясно от Чавдар ))
                            http://hardwarebg. com/forum/showthread.php/224731-%D0%9A%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE?

Коментар

Може ли от една община като ......................в която има 300 крави,ежедневно да се произвежда 30тона мляко ???
                              Яжте еко и се радвайте !
                              А колко много мандри и общини има ..
                              Може, щом кравите са млечни А може ли и от едно 150 кг прасе да се изкара 200кг сланина ? Отговора е ;– Щом прасето е мазно ,може
                              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Явно в хардуер бг са по-наясно от Чавдар ))
                                http://hardwarebg. com/forum/showthread.php/224731-%D0%9A%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE?
                                Петьо, има поне 1000000 въпроса, по които някой някъде е по-наясно от мен. Нямам претенции да съм специалист по всичко и баба ми учебници не е писала.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X