Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
    а за триците яж ги полезни са и ако имаш глисти ще ти ги извади
    Яж си ги ти! Аз си искам бял хляб. На мен за разлика от други ми е полезен. А глисти е много явно, че нямам-виждал си ме на живо.

Разните мелничарски машини не мога да ги имам, та ако знаеш как да си пресея с подръчни материали 2 кила брашно-кажи, и ще ти докажа, че сегашната пшеница има добри хлебопекарни качества.
    Друг е въпросът как е отгледана.
    За сведение-най-големия арендатор в наше село(наш, си местен, не от октопод инвест) не продава грам пшеница по жътва. Всичко се складира, и започват тежки преговори с мелници които много искат да изкупят зърното му. Защото е със супер качество, и от добър сорт. Та след смесване с масовите жита-се получава по-добро брашно.
    Далеч съм от мисълта, че един производител, от едно село ще подобри брашното на България, но ако на 10 села има по един такъв-те ти качественото зърно.
    Не е само до гонене на добиви, и вследствие на това-лошо качество на зърното.
    За сведение-сортовете които се сееха през комунизма все още се сеят. И си дават що-годе нормални добиви. Тогава хляба беше супер, а сега-гаден?..
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

... А сега си представи колко е вкусен домашния хляб ...
      Многократно проверено - много по-добър е от онзи от кварталната фурна, а за франзелите от хлебозаводите пък изобщо да не говорим.

Ако иска да си сложа един презерватив на главата и да правя ремонт ,а ? ...
      Не слагай! Здравето си е твое и сметките за доктор пак твои ще дойдат ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако иска да си сложа един презерватив на главата и да правя ремонт ,а ?
        Типично. После се чуди защо белите хора ни мислят за диваци и защо си си скапал здравето. От боклуците от магазина ще да е.

Едит: И аз ги върша същите неща понякога, но си знам че не съм прав. Но и не си изкарвам хляба с това.

А доматите не ги пръскам , и до сега не е имало гадинки да ги ядат ,освен като изтърва кокошките в двора и да ги накълват ,ама не е проблем ЩЕ НАПРЪСКАМ ПРОТИВ КОКОШКИ ,а за пластмасовите сортове домати ,пак си греда
        Мда, в твоята градина сигурно вали друг дъжд, вее я друг въздух и гадинките я заобикалят в името на екологията. Късметлия си. При мен не се получава, ако не се вземат мерки след почти всеки по-голям дъжд. А те и доматите на пазара по етикети всичките са български и екологини. Ама как пък все се случва салатата от гадните пръскани домати от градината на село все да са по-вкусни.

пп Някой култури се пръскат ,пример картоф за колорадски или грозде за мана или........... НО ВСИЧКИ ПРЕПАРАТИ ИМАТ КАРАНТИНЕН СРОК ,НО ПОДОБРИТЕЛА В БРАШНОТО НЯМА КАРАНТИНА , хверщейн или нихтхверщен ?
        Подобрителя на брашното изначално се прилага в концентрация, която, предвид състава му, няма нужда от карантина. А и препаратите с карантина, след изтичането и не ги отнямва съвсем, а просто падат под някаква приета за приемлива концентрация. В почвата също. Или се разпадат до безвредни продукти. Крайния ефект - един и същ - продукт, годен за консумация, каквато е и целта на пероприятието и в двата случая.

Не виждам за какво спорим. Нито съм оспорвал кръвта от носа ти, нито обрива на колегата ти. До колкото намирам информация, това са предимно ензими. И те не си остават константа, а макар и бавно също се "износват". Ама, и маята за хляб действа пак заради ензими, джибрито за ракия пак заради ензими. Цялата химия на организма ни работи благодарение на ензими. Тоест като всяко нещо могат да помагат, а могат и да вредят. Ти знаеш ли какъв е крайния продукт от действието им и дали в него случайно няма по-малко вредни вещества от брашното без подобрители? Знаеш ли какво остава от тях след като си си изпекъл хляба? Аз не знам, а би ми било интересно да науча. Тогава и ще мога за себе си да съм наясно това вредно и боклук ли е, или просто си върши работата. Това е и единственото дето исках да хажа. Умрели хора има и от препиване с вода. Значи ли това че е вредна?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Тогава и ще мога за себе си да съм наясно това вредно и боклук ли е, или просто си върши работата.
          Върши си работата, разбира се - де се изпече "хляб", забъркан по рецепта за гипсова отливка, като се замени гипса с "подобрено" брашно. И сравненията с домашния хляб, бил той от хлебопекарна, са крайно неуместни, поради наличието в него на други продукти, невключени в горната рецепта.
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
            Върши си работата, разбира се - де се изпече "хляб", забъркан по рецепта за гипсова отливка, като се замени гипса с "подобрено" брашно. И сравненията с домашния хляб, бил той от хлебопекарна, са крайно неуместни, поради наличието в него на други продукти, невключени в горната рецепта.
            Е да де, ама нали и за единия и за другия хлаб се ползва все брашното с подобрителите, дето ги слагат още в мелницата? Тоест потенциалните вредности ги има и в двата вида хляб.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тоест потенциалните вредности ги има и в двата вида хляб.
              Точно в тоя случай не съм убеден, че говорим за вредности. Ако наистина "подобрителя" го има във всичко, значи в някои хлебозаводи добавят и други гадости, защото съм попадал на такъв, който след време вместо да мухляса, почваше да ферментира
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от Justif Преглед на мнение
                ...
                2. Селектирано растение НЕ Е РАВНО на генно модифицирано растение/организъм.
                3. Ето ви за който се интересува да види за "Светът на Монсанто" така както тази корпорация чертае бъдещето на света: http://www.youtube.com/watch?v=xqX_QIOKKBg
                епизодите са 11-гледайте ги всички докато ги има, защото така преди няколко месеца корпорациите принудиха ю тюб да премахне филма Газланд.
                Сакън, тука едни хора се сърдят на филмчета. Вероятно трябва да се информираме от про-правителствените телевизии и от рекламите!

Коментар

Типично. После се чуди защо белите хора ни мислят за диваци и защо си си скапал здравето. От боклуците от магазина ще да е.

Едит: И аз ги върша същите неща понякога, но си знам че не съм прав. Но и не си изкарвам хляба с това.

Тука е без коментар ,значи сме от една порода ,и аз вече не си изкарвам хляба с това
                  -------------------------------------------------------------------------------------------------

Мда, в твоята градина сигурно вали друг дъжд, вее я друг въздух и гадинките я заобикалят в името на екологията. Късметлия си. При мен не се получава, ако не се вземат мерки след почти всеки по-голям дъжд. А те и доматите на пазара по етикети всичките са български и екологини. Ама как пък все се случва салатата от гадните пръскани домати от градината на село все да са по-вкусни.

Това са приказки от типа ,,Кадар да не заспим"
                  ---------------------------------------------------------

Подобрителя на брашното изначално се прилага в концентрация, която, предвид състава му, няма нужда от карантина. А и препаратите с карантина, след изтичането и не ги отнямва съвсем, а просто падат под някаква приета за приемлива концентрация. В почвата също. Или се разпадат до безвредни продукти. Крайния ефект - един и същ - продукт, годен за консумация, каквато е и целта на пероприятието и в двата случая.

Не виждам за какво спорим. Нито съм оспорвал кръвта от носа ти, нито обрива на колегата ти. До колкото намирам информация, това са предимно ензими. И те не си остават константа, а макар и бавно също се "износват". Ама, и маята за хляб действа пак заради ензими, джибрито за ракия пак заради ензими. Цялата химия на организма ни работи благодарение на ензими. Тоест като всяко нещо могат да помагат, а могат и да вредят. Ти знаеш ли какъв е крайния продукт от действието им и дали в него случайно няма по-малко вредни вещества от брашното без подобрители? Знаеш ли какво остава от тях след като си си изпекъл хляба? Аз не знам, а би ми било интересно да науча. Тогава и ще мога за себе си да съм наясно това вредно и боклук ли е, или просто си върши работата. Това е и единственото дето исках да хажа. Умрели хора има и от препиване с вода. Значи ли това че е вредна?
                  Ензими ,каква безвредна думичка написана е така невинно ,лошото е че в нета не е като в мелницата ,в нета всичко е прекрасно зависи кой го е надраскал и колко му е платено, и колкото да се ровиш в нета ,няма да намериш инфо там , линка на колегата е по горе е повече от достоверен (това за химиите) Всичко е прекрасно докато не дойде суровата действителност ,а тя идва и не може да се скрие

Е да де, ама нали и за единия и за другия хлаб се ползва все брашното с подобрителите, дето ги слагат още в мелницата? Тоест потенциалните вредности ги има и в двата вида хляб.
                  Това вече е вярно написано
                  Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                    Темата добре тръгна, конструктивно. Може ли всеки да публикува инфо, откъде може да се купува близка до натуралната храна, дори да е от частни производители.
                    Аз купувам краве мляко от близки съседи с няколко крави! Е, няма нищо общо с купешкото! Сам си правя киселото мляко и айряна - също няма нищо общо с купешкото! За месото съм намерил някакъв компромис - купувам от фирмен магазин в Банкя на една фирма за месо! Месото не е домашно, но винаги е прясно и ми се струва по-вкусно то това от супермаркетите! Картофите се старая да от село, ама не винаги се получава! И всичко това не го правя толкова заради химията или нитратите, а заради вкуса!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                      Аз купувам краве мляко от близки съседи с няколко крави! Е, няма нищо общо с купешкото! Сам си правя киселото мляко и айряна - също няма нищо общо с купешкото! За месото съм намерил някакъв компромис - купувам от фирмен магазин в Банкя на една фирма за месо! Месото не е домашно, но винаги е прясно и ми се струва по-вкусно то това от супермаркетите! Картофите се старая да от село, ама не винаги се получава! И всичко това не го правя толкова заради химията или нитратите, а заради вкуса!
                      Хубави картофи си купувам от Плана планина или слизам до Белчин,хем приятна разходка ,хем са страхотни,хубави съм купувал и от Дупница.По Балкана садехме ,но прасетата са голяма напаст и труда отива на кино!Слагали сме капани ,даже и няма помен от тях,ядат ли ги и тях!
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                        ... По Балкана садехме ,но прасетата са голяма напаст и труда отива на кино!Слагали сме капани ,даже и няма помен от тях,ядат ли ги и тях!
                        Прасетата явно са ги занесли на вторични, че да има и пари за ракия, а картофите за мезе.

Коментар

Ензими ,каква безвредна думичка.
                          Да си видял някъде да съм написал това? Аз просто не отричам нещо, без да съм достатъчно наясно какво е и какво прави. Това че в хилядократна доза вреди не значи че в нормалната си доза пак вреди, не значи че задължително оцелява в изпечения хляб, не значи че дори да е оцеляло вреди. Страници на тема "световната конспирация на чичковците с пачките" в интернет дал господ. Отдавна съм престанал да им се връзвам, понеже се случва същите заклеймяват и неща от които да имам дпстатъно представа за да преценя че говорят безпочвени глупости. А понеже целокупната ни нация е "свръхинтелигентна и свръхинформирана" за всичко, и ни е удобно да ни е виновен всеки друг, но не и ние самите, затова сме и на това дередже.

А конкретно по въпроса - очевидно нито ти, нито аз сме наясно. Нито ти си станал биохимик покрай поправката на машините и теченето на кръв от носа (иначе нямаше да поправяш машини), нито аз покрай четенето из интернет по темата. Разликата е че ти заклеймяваш, а аз не. Всеки гледа от камбанарията си.

Коментар

Преди време, от едно телевизионно предаване си направиха кодош с родни политици. Питаха ги "Вие знаете ли, че във водата, която пием, има 67 % водород и какво ще предприемете по този въпрос?". Темата отива нататък. Естествено, че ако нагълташ натриев хипохлорит ще имаш проблеми. Това, обаче, не ти пречи да си го пийваш от чешмата на части от промила.
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Днес , на един пазар в София, ми предлагаха от багажник на автомобил млечни продукти домашно производство, все по 1 кг, литър и др мерни единици.
                              Цената беше горе - долу, ама няма как да знам какво аджеба ми предлагат. Ми може и арсен да има.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Отбелязвам тукашния вариант на кучето, което гледало месаря и се научило и то. Можеше да се провери какво прави хляба различен и какво има в брашното.
                                Основен проблем с нестарателна работа с пшеницата е прекалено ниското съдържание глутен. С повече глутен хлябът е по-вкусен и мек. Сега ще почета как поправят този дефект.
                                Селският хляб е печен във фурна, заводският е с пара. Оттам идва голяма част от разликата. Почти сигурен съм, че го и месят по различен начин.
                                Eто какво може да е притеснило работниците в мелница - урея. Всеки си произвежда от това едно добро количество, има си го в организъма.
                                Urea can be irritating to skin, eyes, and the respiratory tract. Repeated or prolonged contact with urea in fertilizer form on the skin may cause dermatitis
                                Последно редактирано от lodkar; 08-06-13, 21:05.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X