Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но мал

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
    ......Гледам тия дни в железарята - колци за домати от стоманена тръба, боядисана.... .
    То това е за наше добро , бре - да не ядеме доматите с колците .

В мойта градина са метални - ама то щото изписвам тръбите от фирмата , та ми лягат по- евтино .
    И съм забелязал , че метала не се отразява на качеството ни на доматите , ни на краставиците

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    .... Ммм. Не знам, не знам... Например вишните и черешите ми тази година масово са решили да близнят и "тризнят" даже, въпреки че са виждали само вар и син камък. Не знам от Фокушима ли довяха разни ветрове прашните дъждове тази пролет или просто комшийката ме е клела повече от обикновено, но мисълта ми е, че и самата ни среда вече може би изключва възможността за екологично производство.....
    Бас държа , че ако някои "съграждани" прочетат поста ти , тутакси ще намерят обяснение на "аномалията" ! Жокер : свързано е с една ежедневна технологична дейност в 15ч . , както и дежурния отговор : "Я виж откъде духа вятъра! ".
    Иначе , нищо им на черешите ти .

И на "средата" и нищо . Аз регулярно получавам мляко от "Фетинци" , супер си е - по три пъти му обирам каймака .
    ... и сиренето държа да си го произвеждам сам .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

• От: Бихте ли купували качествени български хранителни продукти с доказан произход, но

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
      Аз, пресонално, не мога да ям храни, в които има консерванти, различни от сол или захар. Създава ми здравословни проблеми.
      Дай дефиниция за консерванти и дефиниция за консервантопатия със съответната клинична картина ....или се правиш само на интересен и специален!
      Последно редактирано от mihov_1969; 07-06-13, 13:26.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
        Темата добре тръгна, конструктивно. Може ли всеки да публикува инфо, откъде може да се купува близка до натуралната храна, дори да е от частни производители.
        Аз лично мисля скоро да се спазаря със Стария да ми стане основен млечен доставчик, след теста де
        Надявам се, че няма да се приеме като реклама, защото става въпрос за здравето ни. Надявам се също така, да се дава инфо само откъде може да купим, а не да плюем тези, от които сме недоволни.
        Може да използваме тази тема или да се отвори нова, в която да влизаме само в конкретиката на личният опит. Държа на храната си и подържам 140 кила благодарение на това
        Ти с тия 140 кила не трябва да ядеш 2-3 месеца.камо ли да си заръчваш каквато и да е храна.Бистра водица и салатки....и без ракиджос и бирялка!?!
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
          Ти с тия 140 кила не трябва да ядеш 2-3 месеца.камо ли да си заръчваш каквато и да е храна.Бистра водица и салатки....и без ракиджош!?!

....да бе, да умра пропилявайки живота си

п.п.
          Плюс това не съм дебел, а просто не съм достатъчно висок за килата си!

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
            ....да бе, да умра пропилявайки живота си

п.п.
            Плюс това не съм дебел, а просто не съм достатъчно висок за килата си!
            Бре-е-е!Добре дошъл в клуба!Аз съм 174 на 110кг!И все се оправдавам с щангите преди 20 години!

Коментар

Дай дефиниция за консерванти и дефиниция за консервантопатия със съответната клинична картина ....или се правиш само на интересен и специален!
              Излизат ми киселини до степен да се задушавам нощем. От български магазински колбаси, бял хляб, сладки ...Не ми излизат от домашни колбаси и домашен жляб или домашни сладки. Други симптоми ? А иначе аз съм интересен и много специален.
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

От градината си късам всичко!Само аз се занимавам и въобще изобщо не ми тежи ,втора година се занимавам ,а си немах грам понятие ,само съм гледал едно време от моите старци,много добри градинари,явно е ген !Цялата градина я обработвам с бойно сгъваемо лопате много ми е удобно ,без копането!Месото ,млякото обаче от магазина,но определени производители,млякото гледам да е Пършевица/сори за рекламата/ поне знам къде се прави.Отвреме навреме се уреждам от Балкана с овче мляко и сирене ,деликатеси ,особено сиренето,правят го в кошарите където съм на снимката,Понор планина,а Пършевица е по на север към Враца!
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Излизат ми киселини до степен да се задушавам нощем. От български магазински колбаси, бял хляб, сладки ...Не ми излизат от домашни колбаси и домашен жляб или домашни сладки. Други симптоми ? А иначе аз съм интересен и много специален.
                  У-у!Верно си специален!Не си еволюционно прикрепен и си изчезващ вид.Моите съболезнования!
                  П.С.Само да не ти пречи ракиять за киселяците нощем.че да ти пречи салатата.......

Коментар

Ракия почти не пия. За сметка на това причино следтвената връзка с боклуците, продавани тук и наличието на химии съм я установил емипирично. Но всъщност това въобще не ти влиза в работа. Ако искаш ти си хапвай кремвирши от 2 лева и млечен специалитет от 2 и 50. Аз съм пас.
                    Последно редактирано от NovemberCharlie; 07-06-13, 14:36.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      С други думи-в момента царува една доста заблудена мода, че всичката химия която се използва в селското стопанство е вредна. И че всичките ГМО са си гадни по принцип, и ако ги яде човек-скорошната му и супер мъчителна смърт му е в кърпа вързана.

Да, ама не. В много голям процент от случаите химията използвана в селското стопанство е ако непълно безвредна, то безвредна до степен да не вреди на нормален организъм.
                      1. Преди да се пусне в продажба се извършват много тестове, и ако има и най-малко съмнение, че има някаква вредност-не се допуска до продажба, колкото и добър ефект да има.
                      Същото е и за ГМО.
                      Не знаете колко такива организми изяждате, но щом като не знаете-няма и проблем.

И друг път съм го писал тук, нека и пак:
                      Преди 15 години, като млад тракторист, поради невнимаване в окото ми се впръсна концентриран препарат за борба с плевели в житата. За запознатите-2,4Д. Има разни формулировки, но си е чиста химия.
                      Та имаше гадна болка, парене(по-скоро горене) в окото, лютевина, и т.н. След сериозно измиване с вода-след половин час само паренето ми напомняше за случката. И до ден днешен си виждам без проблем с окото. И това представете си от концентиран препарат, който се разрежда до степен на 30 литра вода-120 грама препарат. Мързи ме да смятам съотношението.
                      2. А съвременните препарати се прилагат в концентрации 2-3 грама за 30 литра вода. И това се разпръсква на площ 1 декар. Знаете ли колко е един декар? Надали... А знаете ли колко са 3 грама от препарата? Не повече от половин кафяна лъжичка. И това разпръснато на 1 декар?..

Но от опит знам, че в спор е много трудно да убедиш другия, че ти си прав. Всеки си втвърдява позицията, и умира на своето.

Та затова-живейте в постоянен страх да се капичнете от химията и ГМО, търсете еко и био производители, които само вас чакат и потриват доволно ръце.
                      3. Не, че ще ви продадат "химическа" храна, тя ще си е както я искате, но ще ви я продадат на двойна цена.

Ние-простите селяни дето си торим градините от които се храним( не продавам нищо) и пръскаме с химии лозята и доматите-ще си живеем без страх. И ще умрем на същите години като вас, но поне ще сме живяли без да се шашкаме от всяка агро аптека.

4. Извинявайте.
                      4. Извинявай и ти.
                      1. "Блажени вярващите".
                      2. Има и много по-отровни субстанции, разредената концентрация не значи нищо.
                      3. Познавам хора от една марка био-производител. Наистина няма химия вътре. Другото което е... не знам как да го кажа, че да не прозвучи нагло. Организирал съм си така живота, че парите за храна са ми един ненатоварващ харч, не ми е проблем. Ако ще и част от нея да е "био".
                      Последно редактирано от Rabin; 07-06-13, 14:52.

Коментар

Гастрит, приятелю, направи преглед при гастроенетеролог, и аз имам същия проблем понякога, но не толкова често.
                        Колеги, да се върнем на темата, не говорим за био, а за доказано българско с добро качество от производители, не от градината. Не виждам проблем с рекламата за Пършевице или братя Къртеви. Нали само ги споменаваме, няма линкове към сайтове или призиви "пийте само Швепс, пардон айран Пършевица"
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Един простичък принцип - не купувам неща, за които има реклами по тАлАвизията . Това важи най-вече за "месните" и "млечните". И още един - по-универсален - ако е вкусно, не ми пука дали е вредно... все пак всеки ден дишам софийски въздух.

Понеже съм фен на овчите млека и сирена - единствените, на които съм попадал да имат правилния вкус са производство на някой си Велев от Разлог. В момента се продават под шапката на някаква странна марка в "Кауфланд", колкото и да не е за вярване.
                          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                            Гастрит, приятелю, направи преглед при гастроенетеролог, и аз имам същия проблем понякога, но не толкова често.
                            И аз го нямам често. От както спрях да ям боклуци.... Но ида ли на гости, дето мезетата са от супера и хлабът е нарязана "Ни**на".....

Коментар

....и без ракиджос и бирялка!?!.....
                              Баси , ми за кво сме живи тогава ?!

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                              ......но определени производители,млякото гледам да е Пършевица/сори за рекламата/ поне знам къде се прави......
                              А , то за правене - и аз знам къде се прави , ама знаеш ли от къде събират млякото ?

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                              ......Отвреме навреме се уреждам от Балкана с овче мляко и сирене ,деликатеси ,особено сиренето,правят го в кошарите .....
                              Е те това е истината !

Айде аз сядам на салатка , плюс прясно овче сирене , плюс троздова ракийка собствен дестилат .
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

А домашен бял хляб, че зачекваш два въпроса едновременно?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X