Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

    КРАСОТА!
    RAV 4
    F650GS

    Коментар


    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

      Ще може ли рецептата за coppa-та.Мерси

      Коментар


      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

        Въпрос към опитните : защо има разлика във момента на замръзване? Закачил съм на простира 20кг конски соджук и 10кг смес конско и свинско. Днес реших да видя колко е изсъхнал и установих че конския е почти на камък заради температурата, а този дето е смес си е мекичък . Стана ми много интересно защо е така?

        Коментар


        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

          Количеството сол и сланина(мазнина) оказват влияние както на замръзването така и на сушенето. Също и количеството сокове в месото.

          Коментар


          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG1425.jpg
Прегледи:1
Размер:55.5 КБ
ID:5782042

            Суджук Токат Турхал по рецептата на колега по-назад в темата. пречупена според мойте наличности
            1.5кг телешко, 0.5кг агнешко, 0.4кг свинска сланина
            сол, кимион, кардамон, карамфил- 4-5 главички, бахар-няколко зърна и двте подправки млени, червен пипер(и малко лют), черен пипер, 4-5 скилидки чесън, половин средно голям лимон(сок), ракия вместо уиски(не го тача особено и нямам налично)-към 50 гр, червено вино, газирана вода. тензух за чорап, костюм, сако или кой както иска да го нарече.
            в кафеза и чакам резултата. подправките съм ги слагал на вкус. карамфилът е с много силен аромат и не трябва да се прекалява

            Коментар


            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

              Полу-индийски и леко арабски суджук ще стане!
              0885600006 - Чичо Коце

              Коментар


              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                Важното е да стане при пробата на каймата да я пека има интересен вкус

                Коментар


                • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                  За да не отварям нова тема, ще питам тук. Преди няколко години бях на лов в Хасковско. Подариха ми питка от месо - големи парчета месо, напълнени в ... вероятно пикочен мехур, валирана и изсушена в дървесна пепел. Половината я изядохме за няколко дни. Месото беше тъмно червено, ароматно и вкусно. Останалото го забравих в хладилника и го намерих чак следващата есен. Не беше пресушено и имаше същия чудесен вкус.
                  Знае ли някой рецептата за тая благина?
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

                  Коментар


                  • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                    EIvanov

                    Еленко от Димитровград,може би има отговор/рецепта/.
                    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                    Киа спортаж2000тди 98г
                    Ауди А3 1.9ТДИ
                    Каравана Аdria 390Q

                    Коментар


                    • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                      Мисля, че са ти дали Пуска. Аз пробвах да направя миналата година, но не ми се получи. Има рецепти в нета. Моите грешки бяха :
                      1. Месото го нарязах, а трябва да е кълцано.
                      2. Малкото време на сушене (2 месеца) независимо, че загуби 35% от теглото се оказа недостатъчно.
                      Но пък таз годишния врат стана прекрасен
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-5f6d44ecb22511595d3ff318693242ec-V.jpg
Прегледи:1
Размер:139.9 КБ
ID:5783215

                      Коментар


                      • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                        Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                        EIvanov

                        Еленко от Димитровград,може би има отговор/рецепта/.
                        Чувал съм го това нещо но не съм го виждал. Пепелта пази от всички видове буболечки и е много добър термоизолатор а дали изсмуква влагата не знам. До следващия сезон ако не намеря рецепта ще импровизирам нещо.

                        Коментар


                        • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                          Първоначално публикуван от EIvanov Преглед на мнение
                          Чувал съм го това нещо но не съм го виждал. Пепелта пази от всички видове буболечки и е много добър термоизолатор а дали изсмуква влагата не знам. До следващия сезон ако не намеря рецепта ще импровизирам нещо.
                          Бил съм на 6-7 години когато дядо ми и вуйчо ми ходиха да съберат пепел от горени клони на ябълки,тогава по карловския край се правеше Бабек и суджук по 200-300 кг.на сезон във фамилията.Фризери нямаше ,хладилник се появи може би 81 г.Помня че всичко се овалваше в пепел,дали е имало разлика незнам,бил съм много малък и компотите на леля ми от малини и ягоди бяха моя таргет.
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

                          Коментар


                          • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                            Скромно закриване на сезона!

                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20180311_201816.jpg
Прегледи:1
Размер:362.3 КБ
ID:5783632
                            0885600006 - Чичо Коце

                            Коментар


                            • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                              Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                              Скромно закриване на сезона!

                              [ATTACH=CONFIG]950505[/ATTACH]
                              Аз тепърва мисля да го откривам

                              Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk

                              Коментар


                              • От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

                                Първоначално публикуван от luboR Преглед на мнение
                                Аз тепърва мисля да го откривам
                                Грух!
                                0885600006 - Чичо Коце

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X