От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
ами и мен да питаш и аз не знам защо са така. Баща ми ги прави тях и така си е решил, не е мое решение да са така. Аз правих само пастърмата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна пастърма, суджуци и луканки
Свий
X
-
Идеята е когато са пресни,да не се изскубват от връзките на конеца и да не се свлича каймата във средната част.Пресни суджуци винаги поставям по тоя начин за два дена,до първото разтокване,после на конеца.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
ОтзивиПървоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеЕй, роди се с тая машинка.
Очаквам отзиви, че много добре изглеждат.
...на гости требе да му идем и тогава да има отзиви
На нас клиренс ни трябва , не скорост
Коментар
-
Чета, че някои когато правят пастърмата първо я налагат в сол за 48 часа, а после я киснат във вода за да я обезсоляват. Има ли някаква причина за това? Не е ли по-добре просто да стои наложена по-кратко време и после да не се кисне във вода (така я правя аз м/у другото)?В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
А мазето проветриво ли е, защото моето не еПървоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнениеТой не се е променял от три години. Суша в мазето, после го слагам в кутия в хладилника, с хартия на дъното, която сменям на 3-4 дни.
и се мъча на терасата.
Коментар
-
Бахти, враго дебне насекаде!Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнениеАз ли съм пропуснал или не си написал рецептата?

Братвурст
2 кг свински шол
0,5 шарено месо /ребра, гърди/
2 с.л. сол
2 с.л. /10 гр/ индийско орехче
1 с.л. /5 гр/ джинджифил
150 гр сухо мляко
2 яйца разбити
1 ч.ч. прясно мляко
1. Месото се смила на едро, поръсва се със сухите подправки и солта. После хубаво се омесва. Смила се втори път финно.
2. Яйцата и млякото се смесват и се добавят към каймата. Омесва се пак.
3. Добавя се сухото мляко и пак се омесва.
4. След като се получи еднородна смес се пълни в черва. За предпочитане 20-25 мм. Ако нямате - здраве да е!
5. Загрява се тенджера с вода до 75 градуса и вурстовете се потапят за 25-30 минути.
6. След това се охлаждат със студена вода.
Така приготвените братвурстове се пекат на скара или грил. Може и по друга схема.0885600006 - Чичо Коце
Коментар
-
А такаПървоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнениеБахти, враго дебне насекаде!
Братвурст
2 кг свински шол
2 с.л. сол
1 с.л. /5 гр/ джинджифил
150 гр сухо мляко
2 яйца разбити
1 ч.ч. прясно мляко
1. Месото се смила на едро, поръсва се със сухите подправки и солта. После хубаво се омесва. Смила се втори път финно.
4. След като се получи еднородна смес се пълни в черва. За предпочитане 20-25 мм. Ако нямате - здраве да е!
5. Загрява се тенджера с вода до 75 градуса и вурстовете се потапят за 25-30 минути.
Така приготвените братвурстове се пекат на скара или грил. Може и по друга схема.
Благодарско
Коментар
-
Ще се пробва!Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнениеБахти, враго дебне насекаде!
Братвурст
2 кг свински шол
2 с.л. сол
1 с.л. /5 гр/ джинджифил
150 гр сухо мляко
2 яйца разбити
1 ч.ч. прясно мляко
Така приготвените братвурстове се пекат на скара или грил. Може и по друга схема.Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар